• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل اخبار 6317اخبار امروز 1
10

پس از گیر کردن تیغ ماهی در گلو چه کنیم؟

  • کد خبر : 11680
  • 02 تیر 1400 - 14:31
پس از گیر کردن تیغ ماهی در گلو چه کنیم؟
مصرف ماهی می تواند خطرناک باشد ، زیرا همیشه احتمال گیرکردن استخوان ماهی در گلو وجود دارد. گیرکردن استخوان ماهی در گلو یک مشکل نسبتاً آزار دهنده است که می تواند منجر به عوارضی شود. در ادامه شما می آموزید که هنگام گیرکردن تیغ ماهی در گلو چه کاری انجام دهید ، پس با ما همراه باشید.

استخوان ماهی دارای یک شکل نوک تیز است که می تواند باعث آسیب شود. به همین دلیل است که آشپزها معمولا موقع پخت ماهی سعی می کنند استخوان ها را از بین ببرند،  اما هنوز برخی از این استخوان ها بسیار کوچک هستند که به راحتی قابل دیدن نیستند.

گیرکردن استخوان ماهی در دستگاه گوارش ، به ویژه در کودکان و افراد دارای ناتوانی ذهنی، یک اتفاق شایع است. علاوه بر این ، مطالعات نشان می دهد که این استخوان ها می توانند به بافت های دیگر منتقل شده و در برخی از اندام ها مانند غده تیروئید گیر کنند.

علایم گیرکردن تیغ ماهی در گلو 

فردی با هر جسم خارجی که در گلو گیر کرده باشد ، بلافاصله علائمی را تجربه می کند ، بنابراین فرد معمولاً از اولین لحظه بروز احساس ناراحتی می کنند. 

در حقیقت ، شدت علائم هنگامی افزایش می یابد که جسم گیرکرده از اندازه قابل توجهی برخوردار باشد.

برخی از علائم گیرکردن تیغ ماهی در گلو عبارتند از:

– دیسفاژی و  اودیوفیا ، یعنی مشکل و درد هنگام بلع

– احساس وجود جسم خارجی در گلو 

– سرفه شدید

– سوزن سوزن شدن یا خارش در گلو

– اگر استخوان در حال سوراخ شدن بافت است ، درد شدیدی در گردن ایجاد می کند

– تولید بیش از حد بزاق

– هموپتیزی یا سرفه کردن خون

عواقب احتمالی گیر کردن تیغ ماهی 

این امکان وجود دارد که تیغ ماهی بدون گیر افتادن در مری پایین برود. با این حال ، به دلیل تیز بودن لبه ها ، ممکن است در طول مسیر آسیب برساند. یکی از شایع ترین عوارض ، بریدگی یا سایش در گلو یا مری است.

افراد مبتلا به این نوع آسیب ممکن است هنگام بلع وجود جسم خارجی در گلو و درد را گزارش کنند. در شدیدترین موارد ، خونریزی و ناراحتی تنفسی رخ می دهد ، این یک فوریت پزشکی است.

سایر عوارض گیرکردن تیغ ماهی در گلو 

– خونریزی زیاد

– التهاب و هماتوم

– ناتوانی در بلعیدن

– عفونت یا آبسه مری

سه روش برای از بین بردن تیغ ماهی گیر کرده در گلو 

تیغ ماهی معمولاً کوچک است و بدن می تواند آنها را به سمت پایین فشار دهد بدون اینکه صدمه ای ببیند. آب معده آنها را تجزیه می کند تا به درستی هضم شوند و سپس بدن آنها را از طریق اجابت مزاج دفع می کند. مشکل واقعی وقتی بزرگتر می شود که استخوان ها بزرگتر باشند.

به طور کلی ، همیشه پس از خوردن جسم خارجی با پزشک مشورت کنید. در همین حال ، تکنیک های خاصی وجود دارد که می توانید استخوان ماهی گیر کرده در گلو را از بین ببرید.

۱. سرفه کردن

این یکی از مکانیسم های دفاعی طبیعی بدن است و برای دفع اجسام خارجی از دستگاه تنفسی و مری مفید است. هنگامی که فرد برای بیرون راندن هر جسمی که در این ناحیه گیر کرده باشد ، سرفه می کند ، فشار ناگهانی افزایش می یابد.

اولین غریزه سرفه کردن است هر زمان که فرد استخوان ماهی یا هر چیز دیگری را بلعید. در این موارد ، باید سعی کنید این کار را با زور بیش از حد معمول انجام دهید ، تا جسم را خارج کنید. با این وجود ، در صورت وجود خون یا درد قفسه سینه ، بلافاصله با پزشک مراجعه کنید.

۲. آب یا روغن زیتون بنوشید

بر اساس مطالعات متعدد ، استخوان ماهی اغلب در لوزه ها و قاعده زبان گیر می کند . این مناطق به راحتی قابل دسترسی هستند و غذا هنگام عبور از آنها فشار خاصی را وارد می کند.

از این لحاظ ، متخصصان توصیه می کنند یک لیوان آب یا ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون بنوشید تا استخوان از بدن خارج شود. آب فشار ناچیز و مداوم به سمت پایین وارد می کند و آن را به داخل معده فشار می دهد.

به همین ترتیب ، روغن ماده ای روان کننده است و باعث می شود جسم خارجی در امتداد سطح بلغزد و باعث دفع آن از طریق سرفه شود.

۳. غذاهای چسبناک بخورید

وقتی استخوان ماهی در گلو گیر کرده باشد ، غذاهای با قوام چسبناک می توانند بهترین متحدان باشند. آنها هنگام بلعیدن یک توده همگن ایجاد می کنند که می تواند استخوان ماهی را در بر بگیرد و آن را به داخل معده برساند.

برخی از غذاها عبارتند از:

– مارشمالو

– موز

– نان با کره بادام زمینی

– نان آغشته به آب

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

همانطور که در بالا ذکر کردیم ، اگر فکر می کنید استخوان ماهی را قورت داده اید ، باید به پزشک مراجعه کنید. این به این دلیل است که تنها راه تشخیص آسیب مری است. گاهی اوقات استخوان بدون هیچ مشکلی پایین می آید اما ممکن است چیزی را در مسیر خود برش دهد و بریدگی می تواند آلوده شده و آبسه ایجاد کند.

بعلاوه ، اگر استخوان پس از چند دقیقه گیر کرد ، باید فوراً به پزشک مراجعه کنند. این می تواند به عوارض جدی منجر شود ، اگرچه این موارد به ندرت کشنده هستند.

علاوه بر این نسبت به وجود علائم زیر هوشیار باشید:

– تنگی نفس

– درد قفسه سینه یا گردن

– سرفه یا استفراغ خون

– ناتوانی در بلع مایعات یا غذا

– تورم در منطقه

گزینه های پزشکی برای برداشتن تیغ ماهی

این تنها گزینه موجود است اگر که استخوان ماهی به خودی خود خارج نشود. اگر در ناحیه قابل دسترسی گلو باشد ، یک متخصص می تواند جسم خارجی را با استفاده از موچین خارج کند. برای انجام این روش ، استخوان ماهی باید هنگام باز کردن دهان قابل دیدن باشد.

با این حال ، اگر از قبل به مری وارد شده باشد ، پزشک باید آن را از طریق آندوسکوپی استخراج کند. این روشی است که در آن یک لوله انعطاف پذیر کوچک را به حفره بدن وارد می کنند تا اتفاقات آنجا را بررسی کنند.

یکی از مزایای مهم آن این است که یک روش کم تهاجمی است و بهبودی فوری است. علاوه بر این ، همچنین امکان درمان هرگونه عارضه موجود مانند پارگی ، خونریزی یا زخم را فراهم می کند.

جلوگیری از خفگی با تیغ ماهی

یکی از بهترین اقدامات پیشگیرانه این است که قبل از تهیه یک وعده غذایی ، به طور کامل همه استخوان های ماهی را از بین ببرید ، مخصوصاً اگر ماهی سالمون یا قزل آلا باشد. علاوه بر این ، باید ماهی را به آرامی و چندین بار بجوید تا قبل از بلعیدن استخوان شناسایی شود .

این نوع اتفاقات در افرادی که دندان مصنوعی دارند مکرر است زیرا هنگام جویدن نمی توانند استخوان را احساس کنند. علاوه بر این ، به ویژه در مورد کودکان و افراد دارای ناتوانی ذهنی هوشیار باشید.

در صورتی که استخوان ماهی در گلو گیر کرده است ، اولین کار این است که آرامش خود را حفظ کنید و برخی از توصیه های ذکر شده در بالا را دنبال کنید. در صورت خارج نشدن استخوان ماهی و یا ایجاد هرگونه عارضه ، مشورت با یک متخصص مهم است زیرا فقط آنها می توانند مشکل را حل کنند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=11680
  • منبع : beytoote.com

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.