• امروز : دوشنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 19 May - 2025
کل اخبار 6490

صدای حوزه امروز

تصمیم های خردی که به وقتش اتخاذ نشده اند! روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند روایت شیخ اسماعیل رمضانی از عصر هوش مصنوعی و لزوم تغییر سبک آخوندی! نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد انتقاد معاون تهذیب حوزه های علمیه از کیفیت برگزاری کمیسیون اخلاق و تربیت در همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه حوزه پیشرو و سرآمد| تکنولوژی‌شناسی یا تکنوکراسی، کدام؟ فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! «حوزه» نهاد فرا ساحتی با درون‌مایه و رویکرد تمدنی و وظیفه‌مند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب/ حوزه پیشرو و سرآمد در کنار ملت است حوزه پیشرو و سرآمد حوزه های علمیه؛ حافظان دین‌داری مردم در طوفان مدرنیته مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم حوزه، قدیمی‌ترین، ماناترین و مردمی‌ترین نهاد اجتماعی/ نمونه‌ای برای پیاده‌سازی موفق مردمی‌سازی در جامعه اسلامی

19

دو تکنیک مهم برای تقویت حافظه

  • کد خبر : 6396
  • 24 اسفند 1399 - 16:00
دو تکنیک مهم برای تقویت حافظه
یک ذهن برتر و حافظه قوی مختص فرد یا افراد خاصی نیست هرکس در هر مقطع و در هر سن و سال و شغلی که هست نیازمند یک حافظه مقتدر است.

زیبایی ترین عنصر در داشتن یک حافظه قوی استفاده از هنر دقت است، دقت هم یعنی استفاده صحیح از قوای پنجگانه بینایی، شنوایی، بویایی، چشایی سه است.

۱.به حافظه خود اعتماد کنید:

روانشناسان معتقدند اولین اصل تقویت حافظه اعتماد به آن است، آنها حافظه را به یک شبکه یا توری تشبیبه می کنند.

معتقدند به هر میزان که بیشتر به این شبکه اعتماد و اطمینان داشته باشید سوراخ های این شبکه تنگ تر می شود و هرچقدر که بیشتر نسبت به قدرت آن تردید داشته باشید سوراخ های آن بازتر و گشادتر می شود.

بعضی افراد به خود تلقین منفی می کنند مثلا می گویند؛حافظه ام ضعیف شده، دچار فراموشی شده ام،مطالب را خوب نمی توانم به یاد بسپارم، و امثال این جملات اینها تاثیر منفی دارد.

یا افرادی که سن و سالی از انها گذشته می گویند؛ پیر شده ام ،دجار فراموشی می شوم در جوانی خیلی حافظه ی قوی تری داشتم.

یک دلیل قوی نبودن حافظه همین القائات منفی است و یک دلیل دیگر هم که در افراد مسن وجود دارد علاوه بر القائات منفی این است که آنها کمتر از مغزشان استفاده می کنند.

به مغز و حافظه ی خود اعتماد داشته باشید و از انها استفاده کنید و عبارات منفی را کنار کنار بگذارید تا حافظه ی قدرتمند تری داشته باشید.

۲.حافظه خود را امتحان کنید:

یک امتحان ساده از حافظه ی خود بگیرید که حافظه شما در چه سطحی است.

در زیر ۱۱کلمه را ذکر میکنم که شما سعی میکنید با یک بار دیدن آنها را به خاطر بسپارید و بعد از یک یا دو دقیقه آنها را یاداوری کنید.

به حافظه خود اعتماد داشته باشید و کلمات را به خاطر بسپارید؛توجه کنید که کلمات را فقط برای یک بار ببینید و برای هر کلمه مکثی بین یک الی دو ثانیه داشته باشید.

کلمات عبارت اند از: (هلی کوپتر، گل، خودکار، موتور سیکلت، استخر، ببر، قطار، کفش، میخ، مسواک، چراغ قوه)

بعد از دیدن این کلمات ادامه مطلب را بخوانید تا جایی که اعلام شود این کلمات را یاداوری کنیداکنون هدف این نیست که کلمه یا لغات به شما آموزش دهیم،بلکه هدف از همه ی این روش ها و تکنیک ها فعال سازی ذهن است.

مثلابا انجام محاسبات ذهنی ،به عنوان مثال شما باید جواب ۵×۸۶۴ را به صورت ذهنی و در چند ثانیه بدست بیاورید.

محاسبه این ضرب به صورت سنتی به زمان نیاز دارد اما به روش ذهنی خیلی سریع به جواب می رسید ،چگونه؟در اعدادی که ضرب در ۵ می شوند ارقام آن عدد را از سمت چپ به راست بر ۲ تقسیم کنید و در انتها اگر باقی منده ای وجود داشت عدد ۵ را قرار می دهید و اگر باقی مانده ای نبود ۰ میگذارید پس جواب ۵×۸۶۴ عدد ۴۳۲۰ است که در چند ثانیه بدست می آید.

اما هدف از طرح این مطالب ایجاد یم فاصله بین زمان حفظ و یادگیری آن ۱۱کلمه بود تا زمان یادآوری که اکنون است.پس هر تعداد از کلمات را که میتوانید یاداوری کنید و روی یک کاغذ بنویسید.

سوال: آیا لازم است که ترتیب کلمات را در حفظ و یاداوری رعایت کنیم؟

جواب: در این مرحله نیاز به رعایت ترتیب کلمات در حفظ و یادگیری نیست

اگر ۹ تا ۱۱ کلمه را یاداوری کرده باشید حافظه ی شما در حد خیلی خوب و عالی است.

اگر ۷ تا ۹ کلمه را یاداوری کرده باشید حافظه ی شما درحد خوب است 

اگر ۵ تا ۷ کلمه را یاداوری کرده باشید حافظه ی شما ضعیف است 

شما در هر مرحله و سطحی که هستید، ضعیف یا متوسط یا خوب و عالی با آموختن این روش ها عملکردی به مراتب بهتر خواهید داشت،این روش ها فقط مختص به افراد ضعیف نیست بلکه به افرادی که حافظه خیلی قوی هم دارند کمک می کنند تا بهتر عمل کنند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=6396
  • منبع : کتاب «چگونه ذهن برتر داشته باشیم؟»

مطالب مرتبط

24فروردین
ایرانِ بدون برجام یعنی بازگشت به عهد مغول؟!
صدای واحد روزنامه های زنجیره ای اصلاح‌طلب؛

ایرانِ بدون برجام یعنی بازگشت به عهد مغول؟!

21فروردین
راز دار بودن حس امنیت و آرامش را بیشتر می کند
30بهمن
چرا مردم به اپلیکیشن های داخلی اعتماد ندارند؟!
در گفتگو با کارشناس فناوری اطلاعات بررسی شد؛

چرا مردم به اپلیکیشن های داخلی اعتماد ندارند؟!

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.