• امروز : سه شنبه - ۱۲ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 1 April - 2025
کل اخبار 6448

صدای حوزه امروز

داستان راستان بوستان! اولین نشست صمیمی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با رسانه‌های حوزوی تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه امپراطوری معاونت آموزش بر حوزه/ چرا تغییر سخت است و چگونه باید پیش برویم؟ تنظیمات دروس حوزه طوریست که هیچ احتیاجی به قرآن ندارند! + واکنش ها زیر و بم اشتغال طلاب و چند نکته باریک‌تر از مو چرا ما پزشک اطفال داریم اما آخوند اطفال نداریم؟/ منبر را به هرکسی ندهید لزوم ارائه مدل اجرایی دقیق جهت ورود هیأت های مذهبی به اقتصاد اولین دیدار همسر با لباس روحانیت یا مزاحمت یک آخوند برای یک زن متأهل؟! حکمت متعالیه در خدمت انقلاب تبارشناسی تربیت چهره‌های انقلابی در گفتمان حوزه‌های علمیه از مدرسه‌ی عرفان تا کوچه‌های انقلاب/ زنانی که تاریخ را در حاشیه‌ی تاریخ نوشتند حمله طلبه ها به حوزه علمیه دروغ است/ دعوا بر سر مسجد نیست و اداره آن در اختیار اشرفی اصفهانی است جامعه الزهرا تصمیم بگیرد: تبلیغ اولویت اول است یا دوم؟!

28
حجت الاسلام انبیایی مطرح کرد؛

جاودانگی دیجیتال، از انتقال الگوریتم تفکر تا ایده بهره‌گیری از دانش افراد پس از مرگ

  • کد خبر : 42590
  • 22 اردیبهشت 1401 - 11:46
جاودانگی دیجیتال، از انتقال الگوریتم تفکر تا ایده بهره‌گیری از دانش افراد پس از مرگ
انبیایی: سریال «آپلود» با موضوع جاودانگی دیجیتال، انسان را در حد یک مجموعه‌ی داده بودن تقلیل داده‌ است، بار منفی و ضد دینی خاصی در این گونه فیلم و سریال‌ها وجود دارد/ اگر بتوان هویت و دانش افراد را قرض گرفت، می‌توان از مشاوره آنها و دانش آنها استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، حجت الاسلام محسن انبیایی در نشست جاودانگی دیجیتالی با بیان اینکه موضوع این نشست، مسأله نامیرایی دیجیتال است که نخستین بار در سریال آینه سیاه مطرح شد و اکنون در سریال آپلود مطرح شده است، گفت: این سریال در حد و اندازه سریال آینه سیاه نیست، اما باید به آن توجه کرد.

وی در ادامه افزود: این سریال راجع به دختری به نام «مارتا» است که دوست خود به نام «اش» را از دست داده است و به پیشنهاد شخصی از طریق فناوری هوش مصنوعی، قرار است بتواند او را زنده کند. او با خرید محصولی، در مرحله اول، امکان پیام متنی، سپس شنیدن صدا و در نهایت بدن دوست خود را به دست می آورد.

ایجاد دوست مجازی از طریق هوش مصنوعی 

کارشناس رسانه با اشاره به نرم افزار «رومن مازورنکو» خاطرنشان کرد: شرکت لوکا، نرم افزاری به نام مازورنکو ساخته است که دوستان شخصی به نام رومن مازورنکو که فوت شده، می‌توانند با استفاده از داده‌های مربوط به او از طریق هوش مصنوعی با او ارتباط بگیرند و دقیقا پیام‌ها و نوشته های این نرم افزار مانند کسی است که او را برای دوستانش بازسازی کرده‌اند.

حجت الاسلام انبیایی با بیان اینکه نرم افزار رپلیکا نرم افزاری است که از طریق هوش مصنوعی یک دوست مجازی برای افراد ایجاد می‌کند، تصریح کرد: افراد با این دوست مجازی که هوش مصنوعی آن را مدیریت می‌کند رابطه بسیار نزدیکی پیدا می‌کنند. نرم افزاری به نام داپلیکاتا توسط افراد نصب می‌شود و این نرم افزار شخصیت افراد را کپی می‌کند و بعد از اینکه شخص فوت کرد صفحات آنها در فضای مجازی را مدیریت می‌کند.

وی با اشاره به فوت ۳ میلیارد کاربر فضای مجازی تا سال ۱۴۳۰، اظهار کرد: حسین رهنما دانشمند ایرانی ساکن آمریکا در حال طراحی نرم افزاری است با نام «ابدیت افزوده»، این نرم افزار قرار است بهترین نرم افزار در خصوص جاودانگی دیجیتال باشد.

کمبود منابع از موانع گسترش متاورس و جاودانگی دیجیتال است

این کارشناس رسانه به روند رو به رشد و تکمیل هوش مصنوعی در عرصه جاودانگی دیجیتال اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که ممکن است فناوری‌های نسل آینده و نظیر متاورس با آن مواجه بشوند مشکلاتی نظیر کمبود انرژی برق در جهان است، چرا که این فناوری‌ها سرعت اینترنت بسیار بالا و مصرف برق زیاد نیاز دارند.

حجت الاسلام انبیایی ادامه داد: ایجاد آواتار شخصی برای افراد و فرآیند تکامل آن از طریق هوش مصنوعی از مسائلی است که در سریال نیز مطرح می‌شود و قابلیت رشد حتی پس از مرگ شخص دارد. تجسد با ترکیب روباتیک و هوش مصنوعی، ایجاد ادراک و آگاهی برای آواتار از طریق آپلود اطلاعات و ایجاد بدن برای آواتار با دانلود اطلاعات از دیگر مسائلی است که در این سریال مطرح می‌شود.

وی با بیان اینکه، این سریال‌ها و فیلم‌ها انسان را در حد یک مجموعه داده بودن تقلیل داده‌اند، تصریح کرد: بار منفی و ضد دینی خاصی در این فیلم و سریال‌ها وجود دارد، مجموعه کربن تغییر یافته که توسط نت فلیکس پخش می‌شود از سریال‌هایی است که به جاودانگی دیجیتال پرداخته است، در این سریال اطلاعات شخص به بدن‌های او منتقل می‌شود و با هربار از بین رفتن بدن به بدن جدید منتقل خواهد شد.

در تکنولوژی مسیر مهم است نه مقصد

این کارشناس رسانه با اشاره به اینکه این مسیر به مقصد نخواهد رسید، اظهار کرد: در تکنولوژی مقصد مهم نیست و مسیر مهم است. در این مسیر گام‌هایی می‌توان برداشت که برای انسان بسیار مفید است. در کره جنوبی شرکتی برای یک مادر از طریق هوش مصنوعی، دختر فوت شده او را بازسازی کرده است، اگرچه این کار مورد توجه هم واقع شده اما چندان موفقیت آمیز نبوده است.

حجت الاسلام انبیایی خاطرنشان کرد: اگر واقعا بشود تفکر و الگوریتم تفکر افراد را منتقل کرد، پس از مرگ او می‌توان از تفکر و دانش او استفاده کرد. اگر بتوان هویت و دانش افراد را قرض گرفت، می‌توان از مشاوره آنها و دانش آنها استفاده کرد و این هم برای جامعه سودمند است. در عرصه مسائل حقوقی و قانونی این مسأله باید مورد بررسی قرار گرفته و هنوز مباحث حقوقی این موضوع حل نشده است، از جمله اینکه مشکلات اخلاقی نیز وجود دارد که باید حل بشود.

وی در ادامه عنوان کرد: فناوری خواهد آمد و نمی‌توان جلوی آن را گرفت اما باید جوانب و ضوابط قانونی و اخلاقی این فناوری‌ها مورد بررسی و طراحی بشود. فیلم آپلودT فیلمنامه بسیار ضعیف و مشکلات جدی دارد اما ایده‌های خوبی را مطرح کرده است، اما در مجموع سریالی است که بعضی قسمت‌های آن ارزش دیدن را دارد و ایده‌های جالبی در آن نهفته است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=42590

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.