• امروز : سه شنبه - ۹ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 28 January - 2025
کل اخبار 6369

صدای حوزه امروز

مبانی حکمرانی در آموزه های علوی از منظر آیت‌الله مکارم شیرازی کم و کیف ارتباط حوزه و جامعه در صد سال اخیر؛ اگر از حکومتی شدن می ترسیدیم اصلا چرا انقلاب کردیم؟! نشست مشترک مدیران بین الملل حوزه های علمیه با مدیران حوزه های علمیه استان سیستان و بلوچستان برگزار شد واقعیت فیلم درگیری در فرودگاه مهرآباد چه بود؟/ تصاویری از مشاجرۀ خانوادگی زن جوان بی‌حجاب، قبل از حمله به روحانی حاضر در فرودگاه!/ واکنش ها به رفتار روحانی حاضر در صحنه مروری انتقادی بر بایدهای آرمانی که معاون آموزش حوزه بیان کرد! لازم است مشوق‌هایی برای جذب طلاب به حوزه‌های علمیه ایجاد شود همچنان برای تبلیغ نقشه جامعی وجود ندارد / تحولات عظیم و شگرفی در دنیا رخ داده و نهاد تبلیغ دین را دچار سختی کرده است! پوکر کی حلال میشه؟! حل و فصل جن عاشق توسط طلبه بلاگر! “رقص” در سینمای قبل و بعد از انقلاب به روایت یک طلبه! ابتکار عمل آیت الله حائری یزدی در بازسازی حوزه علمیه قم در شرایط رو به اضمحلال حوزه در ستایش تبلیغ عشایری!/ عکس نوشته شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد!

20

دوستان ناباب و تأثیر آنها در کجروی

  • کد خبر : 11510
  • 28 اردیبهشت 1400 - 13:46
دوستان ناباب و تأثیر آنها در کجروی
ارتباط جوانان با دوستان ناباب می تواند موجب ایجاد آسیب ها و انحراف در مسیر زندگی آن ها شود و رفتار والدین برای جلوگیری از این آسیب ها بسیار موثر است.

دوستان ناباب و تأثیر آنها در کجروی

دوستان ناباب چه تأثیری در گرایش به انحراف دارند؟گروه همسالان و دوستان الگوهای مورد قبول یک فرد در شیوه گفتار،کردار،رفتار و مَنِش هستند،فرد برای اینکه مقبول جمع دوستان و همسالان افتد و با آنان ارتباط و معاشرت داشته باشد،ناگزیر از پذیرش هنجارها و ارزش های آنان است.

رفتار انحرافی مانند بسیاری از رفتارهای اجتماعی دیگر از شیوه معاشرت با دیگران یعنی دوستان ناباب آموخته می شود و همان گونه که ارتباط با افراد سازگار سبب می شود انسان هنجارها و ارزش های فرهنگی آن گروه و جامعه را بپذیرد و مانند آنها شود ، معاشرت با دوستان ناباب و هنجارشکن، نیز انسان را به طرف نا هنجاری ها می کشاند.

یکی از عوامل موثر در بروز لغزش ها و انحرافات اجتماعی در نوجوانان و جوانان را باید در کیفیت و نوع تعاملات آنها با گروه های هم سن و سال جستجو کرد تا جایی که این معاشرت و ارتباط نوجوانان و جوانان با دوستان ناباب به یکی از معضلات مهم در جامعه ی امروزی تبدیل شده است ارتباط نوجوانان با همسالان خود ، تاثیرات زیادی در انتخاب مسیر جوانان در آینده دارد و موجب سقوط یا صعود و ترقی آینده جوانان و نوجوانان می شود . در این بخش به این چالش بزرگ اجتماعی پردخته ایم و در ادامه راهکارهای متعددی را برای مهار و کنترل آن توصیه می کنیم.

نظارت صحیح والدین برکیفیت ارتباطات فرزندان

خانواده و جامعه دو عرصه ای هستند که در آن نوجوانان و جوانان با تاثیرگذاری و تاثیرپذیری ، مسیر رشد،تعالی،ترقی و احیانا سقوط خود را ترسیم می کنند.

گروه های هم سن و سال نقش بسیار زیادی در تکوین شخصیتی جوانان دارد به طوریکه در چنین ارتباطاتی زمینه بسیاری از موفقیت ها برای نوجوانان و جوانان فراهم می شود و در برخی از موارد هم این ارتباطات سبب می شود بسیاری از جوانان به سمت انحرافات،ناهنجاری های اجتماعی کشیده شوند.

والدین باید نظارت صحیح برکیفیت ارتباطات فرزندان خویش با دوستان خود داشته باشد زیرا هرگونه سستی و کم توجهی در این این کار موجب می شود نتایج بسیار مخربی برای فرزندان پیش آید .

پرهیز از تصمیم عجولانه برای دور کردن فرزندان از دوستان ناباب

برخی از والدین عجولانه،سریعا می خواهند که فرزندشان از ارتباط با دوستان خود دست بردارند و قطع ارتباط کنند که این نحوه رفتار،ضرورتا به نتایج مثبت و دلخواه منتهی نخواهد شد. برای قطع و مسدود کردن چنین ارتباطاتی باید والدین تدابیر و رفتارهای هوشمندانه بیاندیشند و در این راه صبر کنند و زمینه لازم را فراهم نمایند اما اگر خطری جدی فرزندان را در ارتباط با دوستان خود تهدید می کرد در این صورت تعجیل و اقدامات ضربتی والدین در قطع این ارتباطات ضرورت پیدا می کند .

ارتباط صمیمی و سازنده والدین با فرزندان

پدر مادر باید با نوجوان و جوان خود ارتباط صمیمی و سازنده داشته باشد تا از این طریق بتواند به نظارت کیفیت دوست یابی و گزینش حلقه اطرافیان فرزند خود بپردازد. ارتباطات صمیمی و عاطفی بین اعضای خانواده با نوجوانان و جوانان، سبب می شود فرزندان توصیه های دلسوزانه والدین را گوش دهند و این توصیه ها از سوی والدین اثرپذیری و نفوذ بیشتری داشته باشند تا نوجوان بتواند به موفقیت برسد.

قطع ارتباط فرزندان با دوستان ناباب با بهره گیری از شخص ثالث

بهره گیری از شخص ثالث موثرترین راهکار برای قطع ارتباط فرزندان با دوستان و آشنایان ناباب، است،به صورتی که این فرد با نزدیک تر شدن به فرد جوان یا نوجوان ، خطرات و آسیب های ارتباط با دوستان ناباب را به او گوشزد می کند.شخص ثالث باید فردی باشد که کلام او در جوان یا نوجوان تاثیر گذارد و حالت دفعی ایجاد نکند.

نحوه شناسایی دوستان ، نوجوان یا جوان

برقراری ارتباط و داشتن تعامل با فرزندان سبب می شود که بتوانیم نسبت به اطرافیان فرزندان خود شناخت به دست آوریم زیرا به صورت مستقیم نمی توانیم با توجه به شرایط خاص سنی نوجوانان و جوانان از آنان درخواست شناسایی داشته باشیم چرا که این تقاضا سبب می شود تا فرزند ،تصور کند والدین احترامی برای درک و تشخیص وی قائل نیست .

ترتیب دادن رفت و آمدهای خانوادگی،میهمانی های کنترل شده در منزل و مشارکت در همنشینی با جوانان و نوجوانان و دوستان آنها سبب می شود که به شناخت درستی از دوستان فرزندان خود برسیم .

سپری کردن اوقات فرزندان با والدین

والدین باید طوری با فرزند خود ارتباط برقرار کنند که فرزندان از سپری کردن اوقات خویش با والدین ،احساس لذت و شادمانی کنند تا آنها تمایلی برای ارتباطات خارج از خانه احساس نکنند و دوست داشته باشند که اوقات خود را در کنار خانواده سپری نمایند.

اما این بدین معنا نیست که روابط خارج از خانه نوجوانان و جوانان ببندیم یا مسدود کنیم زیرا در فرآیند اجتماعی پذیریِ جوانان و نوجوانان ، فقدان ارتباطات با دوستان و تعاملات خارج از منزل سبب می شود تبعات ناخوشایندی در رشد و تکوین شخصیتی جوانان پدید آید . پس بدانید که والدین نقش بسزایی در موفقیت آینده و سرنوشت فرزندِ جوانِ خانواده با داشتن روابط سالم و کنترل شده و دوستانه و تعامل مثبت و سازنده ایفا می کند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=11510
  • منبع : namnak.com

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.