• امروز : سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
کل اخبار 6327اخبار امروز 3

صدای حوزه امروز

شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد! اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزه‌های علمیه به عنوان عالی‌ترین نهاد حوزوی انتخاب شدند روایت مدیر حوزه های علمیه از اهم و احب امور نزد رهبر معظم انقلاب! فرهنگ کلان گفتارها: نهادهای گفتار جمعی ساز! تصویرسازی منفی و مستمر اینترنشنال از حوزه و روحانیت جزئیات برنامه‌های آموزشی حوزه علمیه قم طلبه های بااستعداد نباید در قرض و بدهی بمانند / شیخ طوسی ۱۲ برابر سایر طلاب شهریه می گرفت! +خاطرات پیاده‌روی اربعین با شهید سیدمصطفی خمینی وسط این سیستم اداری فشل، چطور برترین حوزه را انتخاب می کنید؟! اندر لزوم تبیین حداکثری اقدامات شورای نگهبان گاهی هم نزد من می‌آمد و مقداری شکایت می‌کرد… آداب طرح نظر جدید در حوزه های علمیه! تجاری سازی، بسته بندی و قسط بندی امر دینی! امام جمعه‌ای که با دخترش پشت تریبون نماز جمعه رفت

12

دانستنی‌های ضروری برای ورود به بازار بورس

  • کد خبر : 5681
  • 21 اسفند 1399 - 10:13
دانستنی‌های ضروری برای ورود به بازار بورس
بورس بازاری است که در آن معامله گران می توانند موارد مختلفی را خرید و فروش کنند و در شرکت های سهامی عام که زیر نظر سازمان بورس، سهام خود را عرضه کرده اند سرمایه گذاری کنند و سهم این شرکت ها را بخرند.

بورس چیست؟

بورس چیست؟ سوالی که شاید در این چند وقت به دفعات در چند ماه اخیر در رسانه های مختلف یا از زبان مسئولان کشور مانند رئیس جمهور در موردش  درباره اش شنیده باشد و ندانید که بورس چیست و با افراد مختلف و اطرافیان خودتان در مورد بازار بورس و سرمایه گذاری در آن و کسب سود های کلان صحبت کرده باشید

حال اگر بخواهیم توضیح دهیم بورس چیست ابتدا باید بدانیم که بازار ها محل هایی هستند برای داد و ستد و بیشتر این بازارها هم فیزیکی هستند؛ مثل: بازاری که در شهر ما وجود دارد و برای خرید به آنجا مراجعه می کنیم اما نوعی دیگری بازار در بستر اینترنت وجود دارد؛ در اینگونه بازار ها که بورس هم جزئی آنهاست خریداران و فروشندگان می توانند دارایی هایشان را اعم از دارایی های واقعی مثل زمین ، ملک ، اتومبیل و …. و دارایی های مالی مثل سهام ، اوراق مشارکت و …. را مورد معامله قرار دهند.

حال میریسیم به مفهوم خود بورس چیست ، “بورس بازاری است که در آن معامله گران می توانند موارد مختلفی را خرید و فروش کنند و در شرکت های سهامی عام که زیر نظر سازمان بورس، سهام خود را عرضه کرده اند سرمایه گذاری کنند و سهم این شرکت ها را بخرند”. خریداران سهم می توانند شرکت های بزرگ سرمایه گذاری و یا افرادی مثل من و شما باشند؛ پس هرکس می تواند به اندازه پولی که دارد سهم خریداری کند و حداقل مبلغ برای خرید سهم یک شرکت در بورس ایران در حال حاظر ۵۰۰ هزارتومان است.

برای توضیح بیشتر بورس چیست به زبان ساده فرض کنید که شما یک فروشگاه مواد غذایی دارید و می خواهید فروشگاه خود را گسترش دهید و جنس بیشتری بخرید تا فروش و سودتان بالاتر برود اما پولی برای این کار ندارید. حالا یکی از راه های پیش رویتان این است که شریک پیدا کنید. فرض را بر این میگیریم که مغازه شما ۱۰۰ میلیون تومان می ارزد. این شخص هم ۱۰۰ میلیون تومان می آورد و حالا سهم مغازه شما تقسیم بر دو می شود ۵۰ درصد شما و ۵۰ درصد شریکتان. پولی که او آورده را برای توسعه کسب و کارتان هزینه می کنید و از این پس تمام سود، زیان و هزینه های فروشگاه تان تقسیم بر دو می شود. در بورس هم دقیقا همین اتفاق می افتد و زمانی که شما سهم یک شرکت بورسی را میخرید در آن شرکت شریک می شوید.

تاریخچه بورس چیست؟

به اعتقاد و باور بسیاری از کارشناسان اقتصاد جهان ، تاریخچه ی بورس در جهان به قرن ۱۵ میلادی بازمیگردد ؛ در آن زمان تجار و بازرگانان در بروژ بلژیک در میدانی به نام “ تربورس” (TerBeurze) و در جلوی خانه اشراف زاده ای به نام واندر بورس جمع می شدند و به خرید و فروش اجناس خودشان می پرداختند ولی در آن زمان هیچ نظم خاصی وجود نداشت و هر کسی می توانست هر کالایی را مورد معامله قرار دهد. با گذشت زمان این تشکل ها سازمان پیدا کردن بطوری که فقط تجار، صراف ها و دلالان بودند که می توانستند به معامله بپردازند؛ همچنین با قانونمند شدن این بورس ها شرکت های سهامی تشکیل شدند چرا که تجار همراه به دنبال راه هایی بودند تا مقدار ضرر و زیان احتمالی خودشان را کم کنند.
اولین تجربه موفق تشکیل یک شرکت سهامی مربوط به کشور روسیه است که در سال ۱۳۵۳ میلادی تصمیم گرفت کالاهایی را بدون آنکه آفریقا را دور بزند از شمال اوراپا به شرق آسیا و چین ببرد. این تجربه و تجربه های موفق بعدی باعث تشکیل اولین بورس دنیا در قرن ۱۷ میلادی در شهر آمستردام هلند شد و امروزه اکثر کشورهای جهان دارای بازار بورس هستند؛ در ایران هم در سال ۱۳۴۵ قانون تشکیل بورس به تصویب رسید و از ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۴۶ به طور رسمی آغاز به کار کرد.

انواع بورس در ایران

بعد از این که فهمیدیم بورس چیست و با ماهیت بورس آشنا شدیم و پاسخ ساده ای که به سوال بورس چیست دادیم، بهتر است انواع بورس ها را مورد بررسی قرار دهیم و بیاموزیم که چه کالاهایی و یا چه دارایی های مالی ای در این بورس ها مورد معامله قرار می گیرد. بطور کلی انواع بازار ها را می توانیم به سه دسته تقسیم کنیم:

۱.بورس اوراق بهادار:

در بورس اوراق بهادار دارایی های مالی مثل سهام ، اوراق مشارکت ، قرارداد های اختیار خرید و فروش و…. مورد معامله قرار می گیرد. در واقع بورس اوراق بهادار محلی است که سهام شرکت های مختلف در آن عرضه می شود و سرمایه گذاران با خرید سهام آنها در کسب و کار آنها مشارکت می کنند ، بنابراین بورس اوراق بهادار این امکان را فراهم می کند تا افراد با سرمایه های مختلف در فعالیت های اقتصادی کوچک و بزرگ سرمایه گذاری کنند.

۲.بورس کالا:

بازاری است که در آن خرید و فروش کالا های معینی مثل فلزات، مواد خام و اولیه شرکت های تولیدی، گندم، زعفران و انواع محصولات کشاورزی و … به صورت نقد ، نسیه یا اوراق سلف مورد معامله قرار می گیرد.

۳.بورس ارز:

در این بورس خرید و فروش پول های خارجی مثل دلار و یورو و … انجام می شود . این بورس در داخل کشور فعال نیست ولی در کشور های توسعه یافته فعالیت چشم گیری را دارد.

سهم یا سهام در بورس چیست؟

یک شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را در نظر بگیرید؛ سرمایه این شرکت به قسمت های مساوی و برابر تقسیم می شود و قسمت از آن برابر با یک سهم خواهد بود. این سهام نشان دهنده ی میزان مشارکت شما در شرکت مورد نظر خواهد بود و میزان سود و زیان شما بر اساس آن مشخص می شود.
شما بر اساس تعداد سهامی که در اختیار دارید، دارای حق و حقوقی خواهید بود؛ به طور مثال می توانید در مجمع عمومی شرکت رای دهید و یا در صورت انحلال شرکت در دارایی های آن سهیم شوید.

تفاوت شرکت های سهامی عام و سهامی خاص

عمده ترین تفاوت شرکت های سهامی عام و خاص در بورس این است که همه می توانند سهام شرکت های عام را خریداری کنند ولی سهام شرکت های خاص در دست عده ای محدود و خاص است.
اگر شما شرکتی را به همراه دو تن از دوستان خود تاسیس کنید شرکت شما سهامی خاص خواهد بود چرا که فقط شما و دوستانتان سهامدار آن هستید ولی زمانی که شما شرکتتان را در بورس عرضه کنید تا همه مردم بتوانند سهام آن را خرید و فروش کنند در آن صورت شرکت شما سهامی عام خواهد شد.

سامانه سجام چیست؟

سامانه سجام در بورس چیست سوالی مهم ، با آنلاین شدن معاملات بورس و با غیر حضوری شدن خرید و فروش ها دراین بازار کم کم نیاز به سامانه سجام که مخفف عبارت (( سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان )) است برای ارائه بهتر و سریع تر خدمات توسط شرکت سپرده گذاری مرکز اوراق بهادار و تسویه وجوه احساس شد و آغاز بکار کرد.
امروزه سجام یکی از زیر ساخت های بازار سرمایه است که به صورت فراگیر برای ثبت نام اولیه تمام سرمایه گذاران حقیقی و حوقی ، ایرانی و خارجی استفاده می شود. شما هم باید در گام اول به این سامانه ملی مراجعه کنید و اطلاعات خود را برای دریافت کد بورسی در آن ثبت کنید.

کارگزاری چیست؟ کارگزار کیست؟

میرسیم به توضیح اینکه کارگزاری در بورس چیست و چه کاری انجام میدهند :کارگزاران در بورس حکم وکیل سرمایه گذاران را دارند و از سوی آنها اقدام به سرمایه گذاری در بازار بورس می کنند. این کارگزار ها اشخاص حقوقی هستند که به نمایندگی از طرف مشتریانشان دست به خرید و فروش اوراق بهادار، کالا و یا اوراق مبتنی بر کالا می کنند. انجام فعالیت کارگزاری ها نیازمند کسب مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار و عضویت در کانون کارگزاران بورس خواهد بود.
شما برا ی ورود به بازار بورس و سرمایه گذاری در آن بایستی به یکی از شعبات کارگزاری که امروز در مراکز استان ها و اکثر شهر های بزرگ استان ها وجود دارد، مراجعه کنید .

دریافت کد بورسی

شما با مراجعه به کارگزاری بورس اقدام به تکمیل فرم هایی می کنید که توسط سازمان بورس تعریف شده است و با ارائه کد ۱۰ رقمی که قبلا از سامانه سجام دریافت کرده اید فرأیند ثبت شما توسط کارگزاری تکمیل میشود و پس از دو روز کاری از مراجعه شما به شعبه کارگزاری یک کد منحصر به فرد برای شما صادر می گردد که به کد بورسی معروف است. پس از صدور این کد شما می توانید با مراجعه به سامانه آنلاین کارگزاریتان اقدام به خرید و فروش سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس کنید.

سامانه کدال و سایت tse

دو مورد از ابزارها و سایت هایی که یک فعال بازار سرمایه حتما به آنها برخواهد خورد و از آنها استفاده خواهد کرد سامانه کدال و سایت tsetmc است.
سامانه کدال به آدرس www.codal.ir با هدف حمایت از حقوق سرمایه گذاران با جمع آوری، ساماندهی، حفظ، نگهداری و انتشار گزارشات مالی مربوط به وضعیت شرکت ها آن هم بصورت رایگان ایجاد شده است تا تمامی سرمایه گذاران بازار سرمایه بطور یکسان و برابر به اطلاعات مورد نیاز برای سرمایه گذاری را بدست بیاورند.
سایت مدیریت فناوری یا www.tsetmc.com ، سایتی است که تحلیل گران بازار سرمایه از آن برای تابلوخوانی استفاده می کنند. در این سایت تعداد خرید و فروش هاس سهام های مختلف، قیمت آنها، تعداد سهام کل شرکت ، سهام شناوری، سهامداران عمده و بسیاری از اطلاعات دیگر را در اختیار سهامداران قرار می دهد.

تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی در بورس چیست؟

گرفتن کد بورسی تنها پایان راه شما نخواهد بود بلکه برعکس تازه شروع کارتان است. شما باید در ابتدا ماهیت بازار را بشناسید و اصطلاحات و موارد پرکاربرد در بازار را به خوبی بیاموزید؛ برای این منظور شما باید آموزش مقدماتی بازار سرمایه را پشت سر بگذارد و به این ترتیب اولین گام آموزشی خودتان را در این بازار بردارید.

بعد از شناخت کلیت بازار ، شما باید با روش های تحلیلی سهام آشنا شوید تا بدانید چه سهمی را در چه زمانی خریداری کنید تا به سود مطلوبی برسید و یا نقطه خروج مناسب از سهم هایتان را شناسایی. بطور کلی دو نوع روش کلی تحلیل؛ تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی در بازار موجود است که تحلیل گران از آنها استفاده می کنند.

 تحلیل تکنیکال در بورس

در تحلیل تکنیکال، این جمله معروف بسیار به‌کاربرده می‌شود که «گذشته، چراغ راه آینده است». به‌ عبارت دیگر، سرمایه‌گذارانی که از روش تحلیل تکنیکال برای ارزیابی و تحلیل قیمت سهام استفاده می‌کنند، این عقیده را دارند که با بررسی روند نوسانات قیمت یک سهم در گذشته، می‌توانند قیمت آن سهم را در آینده پیش‌بینی کنند. بنابراین تحلیل تکنیکال، درواقع پیش‌بینی قیمت سهم در آینده، بر اساس اتفاقات گذشته است. تکنیکال کاران بازار با استفاده از چارت ها و نمودار های مختلف و ابزار های متنوع روند حرکتی سهم مورد نظرشان را در آینده پیش بینی می کنند. برخی از این ابزار ها عبارت است از:

فیبوناچی : روشی است که به طور خاص برای تحلیل، برگشت یا ادامه ی روندها در بازار بکار می رود و می توانید با استفاده از فیبوناچی آن سطوح حمایتی و مقاومتی سهم را مشخص کنید تا نقاط ورود و خروج مطمئن و امنی را برای خودتان در نظر بگیرید.

واگرایی ها: یکی از ابزار های بسیار مهم تحلیل تکنیکال در بورس است که تضاد بین نمودار قیمتی سهم و اندیکاتور ها را نشان می دهد که می تواند نقاط بازگشت و تغییر روند را پیش بینی کند و واگرایی دارای مباحث مختلفی همچون واگرایی های معمولی و مخفی، واگرایی در انتهای روند ها و ترکیب این ابزار با مباحث کلاسیک است.

امواج الیوت: یکی از اصولی ترین و مورد اعتماد ترین مباحث تحلیل تکنیکال که بر پایه ای استوار شده است که معتقد است بورس دارای حرکات تکراری می باشد که جامعه بورسی هم آن را پذیرفته اند و از آن استفاده های بسیاری می کنند.

تحلیل بنیادی در بورس

اما در تحلیل بنیادی سرمایه گذاران به واسطه ارزش ذاتی یک شرکت، ارزش سهام و اوراق بهادار آن شرکت را آنالیز می کنند. هدف اصلی در این نوع تحلیل، کشف ارزش خاصی است که بشود با قیمت فعلی شرکت مقایسه کرد و در نتیجه این مقایسه بتوان دست به خرید و فروش زد. برخی از اصطلاحاتی که بنیادی کاران بازار از آنها استفاده می کنند:
ترازنامه: اطلاعاتی از دارایی، بدهی، حقوق صاحبان سهام و صورت‌های مالی شرکت است.
صورت‌های مالی: به گزارش وضعیت شرکت گفته می‌شود که در آن تمامی سود و زیان شرکت نوشته شده است.
سال مالی: به بازدهی یک ساله شرکت سال مالی گفته می‌شود. تمامی شرکت‌ها مستلزم ارائه سال مالی خود هستند تا سهامداران و تحلیلگران بتوانند وضعیت کل سال گذشته شرکت را بررسی کنند.
تعدیل سود: تغییر سود پیش‌بینی شده شرکت که همان EPS است را می‌گویند. چون شرکت‌ها هر ۳ ماه یکبار صورت مالی ارائه می‌دهند ممکن است سود شرکت تغییراتی داشته باشد که در EPS شرکت تاثیر می‌گذارد. که به این عمل تعدیل سود می‌گویند.
نسبت p/e :نسبت p/e در واقع انتظارات سرمایه گذاران از بازدهی آینده یک دارایی را به ما نشان می دهد. یکی از فاکتورهایی که همیشه در بین سرمایه گذاران بورس کاربرد زیادی دارد نسبت p/e است. در فارسی اصطلاحا به نسبت p/e نسبت قیمت به درآمد نیز گفته می شود.

انواع روش های سرمایه گذاری در بازار بورس چیست؟

شاید اساسی ترین سوالی که ذهن کسی را که قصد سرمایه گذاری در بازار سهام را دارد، به خود مشغول می کند این باشد که چطور باید سرمایه گذاری در بازار یورس را شروع کنم؟ آیا اینکار نیاز یه دیددن آموزشی خاص است؟
در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که برای سرمایه گذاری در بورس دو راه عمده مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد و حقیقت ماجرا این است که سرمایه‌گذاری مستقیم در بازار بورس حتی با وجود یک مشاور عالی، نیازمند صرف زمان و تخصص است؛ اما اگر بخواهید به‌طور غیرمستقیم سرمایه گذاری کنید، می‌توان گفت کار چندان سختی در پیش ندارید.
در سرمایه‌گذاری مستقیم، سرمایه گذار ضمن رصد بازار اقدام به خرید و فروش سهام شرکت‌های حاضر در بورس می کند. برای این روش حرفه‌ای بودن در بازار سرمایه و شناخت کافی از سازوکار بورس و ابزارهای معامله‌گری ضروری است.
اما در روش غیر مستقیم سرمایه‌گذاران با بررسی وضعیت بازدهی و ریسک صندوق‌ها و سبدهای مختلف و همچنین سابقه مدیران این صندوق‌ها و سبدها، پول خود را در یکی از این صندوق‌ها و سبدها سرمایه‌گذاری می کنند و عملا کاری به وضعیت بازار و چالش‌های آن ندارند.

شاخص های بورس چیست؟

یکی از داده‌های مهم موجود در بازار بورس که هر روزه در اثر معاملات بازار تغییر می‌کند شاخص است که به مرور زمان و در نتیجه نیازهای موجود انواع مختلفی از آن تعریف شده است، که هر کدام کارایی خاص خود را دارند.
اما در فرهنگ فارسی معین شاخص به عددی که میانگین ارزش مجموعه‌ای از اقلام مرتبط با یکدیگر را برحسب درصدی از همان میانگین در فاصله زمانی دو تاریخ بیان کند، گفته می شود. همان‌طور که از تعریف فوق برداشت می‌گردد شاخص نماینده مجموعه‌ای از متغیرهای همگن در بازار است.

EPS در بورس چیست؟

Earnings Per Share که به اختصار EPS گفته می شود که برابر است با نسبت سود یک شرکت به تعداد سهامی که در دست عموم سهامداران آن است. سود هر سهم به عنوان شاخص سود آوری یک شرکت مورد استفاده قرار می گیرد و از این رو فاکتور مهمی برای سرمایه گذاران است چرا که هر شرکتی که EPS بیشتری داشته باشد سود آوری بیشتری نیز خواهد داشت.

DPS در بورس چیست؟

DPS به سود نقدی سهام گفته می شود و بیانگر مبلغی است که شرکت از محل سود محقق شده به سرمایه گذاران خود در پایان هر سال مالی پرداخت می کند.
در بیان ساده تر می توانیم بگوییم که هر شرکتی بعد از فعالیت یک ساله اگر قادر به سود سازی شود؛ به این سود ساخته شده EPS می گویند و معمولا شرکت ها مقداری از این سود را به صورت نقدی به سهامداران خود پرداخت می کنند که به آن DPS گفته می شود و مابقی را برای اجرای طرح توسعه های خود به عنوان سود انباشته نگهداری می کنند.
در نهایت باید در انتخاب شرکت ها برای سرمایه گذاری دقت لازم را انجام دهیم و به فاکتور های EPS و DPS توجه ویژه ای داشته باشیم چرا که ممکن است شرکتی در پایان سالی مالی نه تنها سودده نباشد بلکه زیان نیز شناسایی کند.

انواع افزایش سرمایه در بورس

شرکت های بورسی برای توسعه بیشتر کسب و کارشان و راه اندازی خط تولید های جدید برای بالا بردن قدرت رقابتشان در بازار دست به افزایش سرمایه میزنند تا سرمایه ثبت شده ی خودشان را که در زمان تاسیس شان به عنوان سرمایه ثبتی اعلام کرده اند را افزایش بدهند. بنابراین افزایش سرمایه یکی از روش های تامین مالی برای شرکت های بورسی می باشد و منجر به افزایش تعداد سهام آنها می شود.

افزایش سرمایه ها مزایای زیادی برای شرکت ها و سرمایه گذاران آنها دارند و اگر بخواهیم یک دسته بندی از انواع روش های افزایش سرمایه داشته باشیم، می توانیم ۴ دسته کلی را در نظر بگیریم.

از محل سود انباشته (سهام جایزه) 

گفتیم که شرکت ها بعد از تقسیم سود نقدی بر اساس قانون تجارت درصدی از سود به دست آمده را بصورت سالیانه ذخیره می کنند. سود مذکور در صورت های مالی شرکت تحت عنوان سود انباشته ثبت می شود و زمانی که سود انباشته شرکت به میزان قابل قبولی برسد، شرکت این پول را به حساب سرمایه منتقل می کند و با انتشار اوراق سهام جدید و افزایش سرمایه از محل سود انباشته، ارزش اسمی شرکت را افزایش و منابع مورد نیاز خود را تامین می کند.

از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران

در مواقعی که شرکت سود انباشته مناسبی نداشته باشد و بخواهد که منابع مالی جدید به شرکت وارد کند از محل آورده نقدی سهامداران اقدام به افزایش سرمایه می کند. به دلیل اینکه افزایش سرمایه از این روش، نیازمند تأمین منابع جدید از سوی سهامداران فعلی شرکت است، شرکت حق استفاده و حضور در آن را ابتدا به سهامداران شرکت می‌دهد.

از محل تجدید ارزیابی دارایی ها

در روش تجدید ارزیابی دارایی ها، شرکت دارایی های ثابت مشهود خود را نظیر زمین، ساختمان، ماشین آلات و تجهیزات، سرمایه گذاری ها و … را مورد تجدید ارزیابی قرار می دهند. با این کار ارزش دارایی های شرکت در ترازنامه به روز می شود.

به روش صرف سهام

افزایش سرمایه از طریق صرف سهام روشی است که به تازگی در ایران مورد توجه قرار گرفته است. در این روش شرکت می‌تواند بجای استفاده از اندوخته، مطالبات و تجدید ارزیابی، سهام جدیدی منتشر کند و این سهام جدید را برابر با مبلغ اسمی یا علاوه بر مبلغ اسمی سهم بفروش برساند و مبلغی را به‌عنوان اضافه ارزش از خریداران دریافت کند.

مفهوم مجمع در بازار سرمایه

معمولاً شرکت های بورسی به منظور تعیین وضعیت شرکت و همچنین تصمیم گیری در مورد مسائل مهم، یک گردهمایی را بین سهامداران و مدیران شرکت برگزار می کنند که اصطلاحاً به آنها مجمع گفته می شود. شرکت در این مجامع منافعی را برای سهامداران و خود شرکت برگزار کننده دارد؛ چراکه تصمیم های مهم و آینده سازی در این گردهمایی ها گرفته می شود.
شرکت ها قبل از برگزاری هرگونه مجمع تاریخ، محل برگزاری و نوع مجمع را در سایت کدال به اطلاع عموم سهامداران می رسانند. همچنین پس از برگزاری مجمع تمام تصمیمات گرفته شده تحت عنوان خلاصه تصمیمات بر روی سایت کدال منتشر می شود تا سهامدارانی که فرصت شرکت در مجمع را پیدا نکردند از تصمیمات گرفته شده مطلع شوند.

از مهمترین مجامعی که شرکت ها اقدام به برگزاری آن می کنند می توان به مجمع عمومی عادی سالیانه و مجمع عمومی فوق العاده اشاره کرد:

مجمع عمومی عادی سالیانه

مجمع عمومی عادی سالیانه با هدف رسیدگی به صورت‌های مالی شرکت، رسیدگی به گزارش مدیران و بازرسان شرکت و همچنین تصویب میزان سود نقدی تقسیمی بین سهام‌داران تشکیل می‌شود.
این مجمع با حضور حداقل بیش از نیمی از سهام‌داران شرکت رسمیت پیدا خواهد کرد و تنها یک بار در سال برگزار می‌شود. طبق قانون تجارت ایران شرکت‌های سهامی موظف هستند که مجمع عمومی عادی سالیانه خود را حداکثر ۴ ماه پس از پایان سال مالی‌شان برگزار کنند.

مجمع عمومی فوق العاده

نحوه برگزاری مجمع عمومی فوق العاده نیز تقریبا شبیه به مجمع عمومی عادی است با این تفاوت که در آن موضوع‌هایی مانند تغییر اساسنامه شرکت، تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه، کاهش و افزایش شرکت یا حتی انحلال شرکت مورد تصمیم گیری قرار می‌گیرد.

چرا یاد گیری بورس ضرورت دارد و چگونه  در بورس ضرر نکنیم؟

بعد از اینکه متوجه شدیم بورس چیست و کمی از با اصطلاحات بورس آشنا شدیم میتوان نتیجه گرفته بورس برای تمام کسانی که به دنبال شغل دوم و یا سرمایه گذاری در یک فضا با بازدهی خوب میگردند بسیار مناسب است بطوری که بسیاری از افراد بورس را شغل دوم و درآمد اول خودشان می دانند. نگرش به بورس در ایران منفی است و افراد فکر میکنند که بورس ریسک بالایی دارد و ممکن است یک روزه سرمایه گذار را بدبخت کند و تمام سرمایه اش از بین برود؛ ولی این نگاه کاملا اشتباه است مخصوصا برای بازار ایران که دارای محدودیت دامنه نوسان ۵ درصدی می باشد و یادگیری این موضوع که چگونه در بورس ضرر نکنیم.

سرمایه گذاری در ایران برای حفظ ارزش پول برای همه افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. متاسفانه به دلیل تورم بالا و عدم ثبات در اقتصاد کشور باید گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری پیدا کنیم تا از بی ارزش شدن پولمان در درجه اول جلوگیری کنیم.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=5681
  • منبع : karimoacademy.org

مطالب مرتبط

31فروردین
انتشار صورت مالی ۳۱۳ شرکت دولتی در سامانه کدال
06فروردین
بلایی که دولت “تدبیر و امید”بر سر بورس آورد!
به بهانه حال خراب این روزهای بازار سرمایه؛

بلایی که دولت “تدبیر و امید”بر سر بورس آورد!

29اسفند
رشد ۲۲ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی ۱۴۰۰

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.