• امروز : سه شنبه - ۹ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 28 January - 2025
کل اخبار 6369

صدای حوزه امروز

مبانی حکمرانی در آموزه های علوی از منظر آیت‌الله مکارم شیرازی کم و کیف ارتباط حوزه و جامعه در صد سال اخیر؛ اگر از حکومتی شدن می ترسیدیم اصلا چرا انقلاب کردیم؟! نشست مشترک مدیران بین الملل حوزه های علمیه با مدیران حوزه های علمیه استان سیستان و بلوچستان برگزار شد واقعیت فیلم درگیری در فرودگاه مهرآباد چه بود؟/ تصاویری از مشاجرۀ خانوادگی زن جوان بی‌حجاب، قبل از حمله به روحانی حاضر در فرودگاه!/ واکنش ها به رفتار روحانی حاضر در صحنه مروری انتقادی بر بایدهای آرمانی که معاون آموزش حوزه بیان کرد! لازم است مشوق‌هایی برای جذب طلاب به حوزه‌های علمیه ایجاد شود همچنان برای تبلیغ نقشه جامعی وجود ندارد / تحولات عظیم و شگرفی در دنیا رخ داده و نهاد تبلیغ دین را دچار سختی کرده است! پوکر کی حلال میشه؟! حل و فصل جن عاشق توسط طلبه بلاگر! “رقص” در سینمای قبل و بعد از انقلاب به روایت یک طلبه! ابتکار عمل آیت الله حائری یزدی در بازسازی حوزه علمیه قم در شرایط رو به اضمحلال حوزه در ستایش تبلیغ عشایری!/ عکس نوشته شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد!

18
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؛

چگونه کودکان و نوجوانان را از آسیب های فضای مجازی دور نگه داریم؟

  • کد خبر : 37947
  • 16 بهمن 1400 - 10:49
چگونه کودکان و نوجوانان را از آسیب های فضای مجازی دور نگه داریم؟
پیشگیری از آسیب های متعدد فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان، ضرورتی انکار ناپذیر است. در این گزارش به بیان راهکارهای پیشگیری می پردازیم.

به گزارش صدای حوزه، گسترش فزاینده فضای مجازی، گرچه فرصت های بی نظیری را خلق کرده است، ولی آسیب های آن به خصوص برای کودکان و نوجوانان متعدد و غیرقابل انکار بوده و در صورت عدم توجه کافی والدین، می تواند تهدیدی بسیار جدی برای سلامت روحی و جسمانی کودکان و نوجوانان باشد.

علاوه بر این باید گفت گرچه در شرایط فعلی به دلیل غلبه شدید اهداف اقتصادی و کسب و درآمد بیشتر در اپراتورها و پلتفرم‌ها، معمولی‌ترین راهکارهای حمایت از خانواده و کودکان و نوجوانان که در بسیاری از کشورهای دنیا سال‌هاست استفاده می‌شوند مانند سیم کارت کودک و نوجوان، اینترنت پاک، اینترنت قابل مدیریت دسترسی، ابزارهای کنترل والدین و مدیریت مصرف، نظام رده‌بندی سنی محتوا در ایران اجرایی نشده‌ و خانواده و کودکان با کمترین حمایت در فضای مجازی به ولنگاری کشیده و رها شده‌اند؛

ولی راهکارهای موثری وجود دارد که  کودکان و نوجوانان را از مخاطرات فضای مجازی مصون می دارد. این راهکارها و توصیه ها عبارت است از:

۱- استفاده از ابزار کنترل توسط والدین

در ‌دسترس‌ترین روش برای اطمینان از ایمنی کودکان، استفاده از ابزار کنترل‌های والدین بر روی وسایلی است که آن‌ها استفاده می‌کنند. این که آیا دستگاهی این کنترل‌های پیش فرض را دارد به سازنده بستگی دارد، اما بسیاری از آن‌ها نوعی محدودیت مخصوص به خود را عرضه می‌کنند. اگر گوشی کودکان کنترل‌های کافی ندارند، می‌توان یک برنامه اختصاصی را برای نصب آن‌ها دانلود کرد. همچنین والدین می توانند یک گوشی امن برای کودکان خریداری کنند که از ابتدا با در نظر گرفتن جنبه های حفاظتی ساخته شده است. این تلفن‌ها اغلب برای کنترل آسان‌تر والدین طراحی شده‌اند یا بدون قابلیت‌های خاصی عرضه می‌شوند. 

۲- نصب یک وی پی ان یا شبکه خصوصی مجازی

یکی دیگر از راهکارهای پیشگیری از آسیب های فضای مجازی برای کوکان و نوجوانان، آن است که یک وی پی ان یا شبکه خصوصی مجازی ( VPN ) توصیه شده نصب شود. حتی اگر تمام تلاش برای کمک به کودکان برای جستجوی ایمن انجام شود، عاملان بد همیشه می توانند راهی برای ورود پیدا کنند.

این می تواند به سادگی یک تبلیغ مخرب یا خطرناک تر، یک هکر در یک پلتفرم رسانه اجتماعی ناشناس باشد. یک راه برای مبارزه با این کار، نصب یک سرویس حرفه ای شبکه خصوصی مجازی بر روی دستگاه های خود است. این کار ارتباطات آنها را رمزگذاری و ایمن می کند و از دیدن مکان ها و فعالیت های واقعی دستگاه جلوگیری می کند.

۳- وضع قوانین اساسی برای استفاده از موبایل برای کودکان

 راه دیگر برای ایمن نگه داشتن کودکان، وضع قوانین اساسی برای استفاده از موبایل برای کودکان و نوجوانان است. قوانینی مثل اینکه فرزندان هنگامی می توانند از دستگاه استفاده کنند که رایانه فقط برای اهداف آموزشی و مرجع باشد. یا اینکه آنها می‌توانند از رسانه‌های اجتماعی یا وب‌سایت‌های خاصی برای مدت زمان از پیش تعیین شده استفاده کنند.

همچنین وصل شدن به وب‌سایت‌های بزرگ‌تر و محبوب‌تر، مکان خوبی برای شروع است، زیرا آنها معمولاً مقررات بیشتری نسبت به سایرین دارند. از این رو، والدین می توانند نوع محتوایی که کودکان استفاده می‌کند را تماشا کنند و محدودیت‌های خود را بر این اساس تنظیم کنند. والدین می توانید همین کار را با مدت زمانی که آنها آنلاین می گذرانند انجام دهند تا مطمئن شوند که اعتیاد پیدا نمی کنند.

۴- آشنایی کودکان با آسیب ها و خطرات اینترنت و فضای مجازی

علاوه بر تنظیم  قوانین، والدین می توانند از این موقعیت برای ایجاد یک گفتگو در مورد اینکه چرا چنین قوانینی ضروری هستند استفاده کنند. در این باره والدین باید واضح و صادق باشند در مورد اینکه چرا آنها را در این موقعیت قرار داده اند و محکم بر تصمیمات خود بایستند.

حتی پس از توضیح دادن والدین، ممکن است کودکان متوجه نشوند که چرا سعی می شود از او محافظت کنید. این زمان مهمی برای نشستن و آموزش به آنها درباره خطرات و آسیب پذیری در اینترنت است. مهمترین درس در مورد عدم اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی یا پاسخگویی به هر شخصی است مگر اینکه منبع را بشناسند یا به آن اعتماد کنند.

بیشتر بخوانید:

آیا حریم خصوصی در فضای مجازی به ایستگاه آخر رسیده است؟!

ضرورت مدیریت هویت در فضای مجازی

نشانه گرفتن امید مردم در جنگ شناختی با پشتیبانی فضای مجازی

والدین باید کودکان را در مورد انواع مختلف ویروس ها و روش های نفوذ آموزش دهند تا آنها بتوانند از لینک‌های ناامن دور شوند. پس از این، والدین می‌توانند به کودکان کمک کنند تا بفهمند چگونه از محتوای نامناسب یا هولناک در هنگامی که به تنهایی در اینترنت جستجو می کنند جلوگیری کنند.

همچنین باید آموزش داده شود که کودکان نباید بدون اجازه پدر و مادر یا سرپرست، عکس خود را برای کسی ارسال کنند. همچنین کودک باید کلمات گذر (password) را کاملا مخفی نگاه دارد و حتی در اختیار نزدیک ترین دوست خود قرار ندهد.

۵- انتخاب مکان صحیح برای استفاده از فضای مجازی

کارشناسان توصیه می‌کنند که رایانه ای که کودک از آن استفاده می‌کند باید، جایی که والدین و سرپرستان بر آن نظارت دارند قرار داده شود. این اقدام کودکان را تشویق می‌کند وقتی به مشکل یا مساله‌ نگران کننده‌ای برخورد کردند بزرگترها را در جریان بگذارند.

همچنین استفاده از نرم‌افزارهایی که به والدین امکان می‌دهد محتویات اینترنت را کنترل کنند، می‌تواند مفید باشد. با این حال برخی فیلترها پیش پا افتاده است و سایت های مفید را نیز مسدود می‌کند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=37947
  • منبع : تسنیم

مطالب مرتبط

30آبان
روایت مدیر حوزه های علمیه از اهم و احب امور نزد رهبر معظم انقلاب!
صحبت های مهم آیت الله اعرافی در دیدار با اعضای شورای فعالان انقلابی فضای مجازی؛

روایت مدیر حوزه های علمیه از اهم و احب امور نزد رهبر معظم انقلاب!

16مرداد
من‌های هک‌شده!
زنان و فضای مجازی؛

من‌های هک‌شده!

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.