به گزارش صدای حوزه، در روزهای اخیر نامهای در حمایت از عناصر سالم و صالح سیستم قضایی استان خوزستان خطاب به آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضائیه، منتشر شد. در آن نامه از رئیس دستگاه قضا درخواست شده بود که بر اساس مطالبه جدی رهبر انقلاب از وی، در برخورد با مفاسد اقتصادی و اداری خوزستان و همچنین پاکسازی این دستگاه تسریع نماید.
ما که چندین سال است در استان خوزستان پیگیر مسائل و مطالبات مردم و مبارزه با مفاسد و ناکارآمدیهای دستگاهها و مسئولین هستیم، با مشاهده چنین نامه شجاعانهای از جانب جامعه حوزوی خوزستان، امیدوار شده و بهمین علت آن را بازنشر دادیم. با این وجود، انتشار نامه مذکور حواشی متعددی بهمراه داشته است. به همین دلیل، نحوه تهیه و انتشار این نامه و بازخوردها و حواشی آن را پس از کسب اطلاعات لازم از بانیان آن و رصد واکنشها در فضای مجازی، بررسی کردیم و در این زمینه نکاتی را بیان میکنیم:
نامه توسط یکی از روحانیون اهوازی مقیم قم، به نام جناب شیخ نصیرپور و دوستانش، بعنوان نماینده جمعی از روحانیت استان تهیه شده است. پس از تهیه متن، تعدادی از طلاب پیگیر جمعآوری اسامی و امضاء برای این نامه میشوند. در مقطع زمانی نزدیک به انتشار، آنان توانسته بودند بیش از ٢٠٠ امضا جمعآوری کنند.
یک نفر از طلابی که پیگیر جمعآوری امضا بوده، علاوه بر حدود ٢٠٠ امضائی که از قبل جمعآوری شده بود، اسامی ۱۰۰ نفر دیگر را به عنوان امضاکننده در اختیار جناب نصیرپور قرار میدهد. پس از انتشار نامه معلوم میشود که متأسفانه اسامی آن ١٠٠ نفر بدون هماهنگی و کسب اجازه از آنها به عنوان امضاکننده نامه منتشر شده است. اگرچه بانیان نامه در حال بررسی انگیزه و هدف طلبه مذکور در اهمال یا سوءنیت و نفوذ در ارتکاب این عمل غیراخلاقی میباشند، اما در این زمینه به حکم اخلاق لازم است جناب نصیرپور رأساً نسبت به عذرخواهی از آن ١٠٠ نفر اقدام نموده و در صورت لزوم طلبهای که اسامی این اعزه را بدون اجازه ارائه کرده را به آنان معرفی نماید. در این بین برخی افراد هم به علت تشابه اسمی فکر کردهاند نامی که ذیل نامه درج شده نام آنهاست. لذا خیلی عجولانه اقدام به انتشار تکذیبیه کردهاند، که بعداً به آنها هم اشاره میشود.
نباید حواشی بوجود آمده، اذهان را از اصل نامه منحرف گرداند
ما هم بعنوان فعالان رسانهای بعد از انتشار این نامه در پایگاه اطلاع رسانی رجانیوز که از رسانههای معتبر جریان انقلاب است، آن نامه را بازنشر دادهایم. البته اصل و متن آن نامه که حداقل ٢٠٠ امضای واقعی دارد، مورد حمایت ما و برای ما بسیار مهم است و نباید حواشی بوجود آمده، اذهان را از اصل نامه منحرف گرداند.
مقام معظم رهبری در ۹۶/۱۱/۱۹ فرمودند:
«فساد مثل اژدهای هفت سر افسانههاست. یک سرش را که میزنی با شش سر دیگر حرکت میکند. از بین بردنش آسان نیست. آن کسانی که متنفع از فساد هستند، برخورد با اینها کار سختی است ولی حتما باید انجام بگیرد.»
حقیقتاً مبارزه با جریان فساد بسیار سخت و طاقت فرساست. از این جهت تقویت نیروهای سالم و صالح و فسادستیز دستگاه قضا بر همه ما واجب بوده و نباید گذاشت آنان براحتی مورد هجوم شبکه قاچاق قرار بگیرند و این نامه در آن راستا نوشته شده است.
توجیهگران فساد موجود در خوزستان بغض جریان مطالبهگر را دارند
خناسان و فضاسازان رسانهای که خود توجیهگران فساد موجود هستند و هنوز برای برکناری شریعتی استاندار خوزستان و شاعری شهردار اهواز، بغض جریان مطالبهگر را به دل دارند، تلاش کردهاند تا این نامه را به برخی از فعالان اجتماعی خوزستان و یا ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان منسوب نمایند. آنان بدون اینکه از واقعیت ماجرا اطلاعی داشته باشند، جریان مطالبهگر خوزستان را متهم به درج اسامی اشخاص بدون اجازه آنان نموده و تا توانستند به افراد مختلف اهانت کرده و تهمت زدند. سپس در جهت ایجاد تقابل بین جریان مطالبهگر با دستگاه قضا کوشیدند، در حالیکه اساساً این نامه از سوی جمعی از روحانیون انقلابی با هدف تقویت سیستم قضائی تهیه شده و علت خطا نیز در بالا شرح داده شده است.
ما تاکنون برای شفافسازی منتظر اقدام جناب نصیرپور بودهایم که خود وی اصل قضیه را شرح داده و از خطای پیش آمده عذرخواهی نمایند که بعلت تأخیر بیش از حد و احترام به مخاطبین ترجیح دادهایم توضیحات فوق را منتشر کنیم. انشاءالله ایشان هم در این راستا اقدام نمایند.
اما براستی ماجرای این نامه چه بوده که برخی برای انحراف افکار از متن آن و معطوف داشتن ذهنها به حاشیههای آن، به تکاپو افتادهاند؟ چرا برخیها از نامهنگاری به رئیس دستگاه قضا در خصوص وضعیت نابهنجار فساد در خوزستان نگران شدهاند؟ مگر میتوان منکر رخ دادن بزرگترین مفاسد اقتصادی در خوزستان شد؟ مگر میتوان منکر شبکه قاچاق سازمانیافته بندر شادگان و سایر مناطق شد؟ در پستهای آتی به اصل ومحتوای این نامه اشاراتی خواهد شد.