به گزارش صدای حوزه، شیخ طوسی، از برجستهترین چهرههای علمی جهان تشیع و شخصیت مورد اعتماد شیعه در قرن پنجم هجری است. او حدود ۱۳ سال قبل از وفاتش کتابی نوشته و هنگام نگارش آن به بسیاری از منابع مهم قدما و کتابهای معتبر خطی و نسخههای اولیه آنها دسترسی داشته که باعث افزایش اعتبار کتاب و متمایز شدن آن از سایر کتب مشابه شده است.
شیخ طوسی در این کتاب که «الغیبه» نام دارد، به علت و انگیزه غیبت امام زمان و حکمت الهی که موجب آن شده است، با بهترین دلایل عقلى و شرعى بر وجود امام زمان و غیبت و ظهور آن حضرت در آخرالزمان اشاره کرده است. کتاب او از بهترین، مهمترین و کاملترین منابع شیعه درباره مسئله غیبت امام زمان عجّلاللهفرجهالشریف است.
پاسخگویی با بهره گیری از قرآن، روایات و دلایل عقلی
شیخ طوسى، در نگارش این اثر ارزشمند و گرانبها شیوههایی نو و ابتکارى به کار گرفته و به تمام جوانب غیبت امام زمان اشاره کرده است. او با استدلال به قرآن، روایات پیامبر و ائمه معصومین و حکم عقل، به پاسخگویى شبهات و اشکالات مخالفین پرداخته و در آن بسیارى از فضایل امام زمان، سیره و روش آن حضرت را در زمان غیبت و هنگام ظهور بیان کرده و بسیارى از علائم ظهور وى را ذکر کرده است. این کتاب در طول هزار سال، پیوسته مورد توجه علما و فقهای شیعه بوده و بزرگان، در تألیفات خود بسیار به آن استناد کرده و از آن نقل کردهاند.
کتاب غیبت طوسی را انتشارت کتاب جمکران به فارسی ترجمه کرده است و اکنون هشتمین چاپ آن وارد بازار نشر شده است. این کتاب به تحقیق و تنظیم مجتبی عزیزی در هشت فصل، ۸۳۲ صفحه و قیمت ۱۴۵۰۰۰ تومان در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.