• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
کل اخبار 6451

صدای حوزه امروز

داستان راستان بوستان! اولین نشست صمیمی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با رسانه‌های حوزوی تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه امپراطوری معاونت آموزش بر حوزه/ چرا تغییر سخت است و چگونه باید پیش برویم؟ تنظیمات دروس حوزه طوریست که هیچ احتیاجی به قرآن ندارند! + واکنش ها زیر و بم اشتغال طلاب و چند نکته باریک‌تر از مو چرا ما پزشک اطفال داریم اما آخوند اطفال نداریم؟/ منبر را به هرکسی ندهید لزوم ارائه مدل اجرایی دقیق جهت ورود هیأت های مذهبی به اقتصاد اولین دیدار همسر با لباس روحانیت یا مزاحمت یک آخوند برای یک زن متأهل؟! حکمت متعالیه در خدمت انقلاب تبارشناسی تربیت چهره‌های انقلابی در گفتمان حوزه‌های علمیه از مدرسه‌ی عرفان تا کوچه‌های انقلاب/ زنانی که تاریخ را در حاشیه‌ی تاریخ نوشتند حمله طلبه ها به حوزه علمیه دروغ است/ دعوا بر سر مسجد نیست و اداره آن در اختیار اشرفی اصفهانی است جامعه الزهرا تصمیم بگیرد: تبلیغ اولویت اول است یا دوم؟!

10
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی؛

وحدت یعنی حرکت حوزه و دانشگاه در یک افق هماهنگ و همسو/ تعاملات حوزه و دانشگاه به معنای وحدت نیست

  • کد خبر : 24295
  • 15 شهریور 1400 - 12:25
وحدت یعنی حرکت حوزه و دانشگاه در یک افق هماهنگ و همسو/ تعاملات حوزه و دانشگاه به معنای وحدت نیست
نگاه معرفت شناختیِ حوزه و دانشگاه باید بر اساس یک مبنا باشند. هم حوزه و هم دانشگاه، دو مفهوم علمی هستند ولی علم در این دو، معنایی واحد ندارد و لذا باید سعی کنیم با مباحثات علمی، میانِ حوزه و دانشگاه به یک وحدتِ معرفتی برسیم.
به گزارش صدای حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علی ذوعلم عضو هیات علمی گروه فرهنگ‌پژوهی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه درباره چیستی و چگونگی وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: درباره وحدت حوزه و دانشگاه تلقی‌هایی نادرست وجود دارد ولی معانی مختلفی را می‌توان برای آن مطرح کرد.

وی افزود: حوزه و دانشگاه برای رشد جامعه جهت گیری‌هایی دارند و باید به یک همسویی برسند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین تاکید کرد حوزه و دانشگاه هیچ ارتباط معناداری، از آغاز با یکدیگر نداشتند و پس از بروز انقلاب، تعاملاتی میان حوزه و دانشگاه ایجاد شده است که به معنای وحدت نیست.

به گفته حجت الاسلام ذوعلم، وحدت بدین معناست که حوزه و دانشگاه باید در یک افق هماهنگ و همسو با یکدیگر حرکت کنند.

وی با بیان اینکه نگاه معرفت شناختیِ حوزه و دانشگاه باید بر اساس یک مبنا باشند، گفت: هم حوزه و هم دانشگاه، دو مفهوم علمی هستند ولی علم در این دو، معنایی واحد ندارد و لذا باید سعی کنیم با مباحثات علمی، میانِ حوزه و دانشگاه به یک وحدتِ معرفتی برسیم.

حجت الاسلام ذوعلم با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای ایجاد این وحدت تاکید کرد که هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم.

وی بار دیگر لزوم ایجاد یک وحدتِ معرفت شناختی را میانِ حوزه و دانشگاه متذکر شد و افزود: دو نهادِ علمی حوزه و دانشگاه از دو خاستگاه متفاوت برآمده‌اند که خود به خود موجب شکاف در جامعه شده است.

حجت الاسلام ذوعلم تصریح کرد: این شکاف جامعه را نیز به شکافی معرفتی شوق می‌دهد که به انفجار ملی انجامیده و به آینده تمدنی ایران بزرگ، آسیب وارد خواهد کرد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: حوزویان باید با افق‌های جدید دانشگاهی آشنا شوند ولی نباید به همین مسئله بسنده کرد چراکه یک مراوده فردی و انفرادی را رقم می‌زند.

حجت الاسلام ذوعلم گفت: ما به نظریه‌ای فراتر نیاز داریم که تامین کننده‌ی وحدتِ معرفتی باشد و تصور می‌کنم در این زمینه باید مصداقی سخن گفت.

نویسنده کتاب فرهنگ معیار به اقدامات استاد جوادی آملی در این زمینه اشاره کرد و افزود: ایشان در بحث معرفت دینی و منزلت عقل اقداماتی صورت داده‌اند که مقدمه‌ای برای وحدتِ معرفتی حوزه و دانشگاه فراهم آورده است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=24295
  • منبع : پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.