حجت الاسلام والمسلمین علی رحمانی سبزواری، نائب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین کشور، در گفتوگو با خبرنگار صدای حوزه با اشاره به وضعیت نامطلوب معیشتی در میان طلاب و روحانیون، اظهار کرد: بیشتر افراد در جامعه درآمدی ثابت یا متغیر دارند اما ۹۰ درصد روحانیون دارای چنین درآمدهایی نیستند، از این رو در سختترین شرایط اقتصادی به سر میبرند.
نائب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین کشور متأسفانه ما طلبههایی داریم که به علت اوضاع بد اقتصادی درس را رها کرده و به شهرستان برگشتند. کمک مستقیم دولت نیز به استقلال حوزه لطمه میزند اما دولت با پولها و بودجه خارج از مخارج عمومی کشور، میتواند به حل این مسئله کمک کند.
وی تصریح کرد: درآمدهای حاصل از موقوفات به حساب دولت واریز میشود، در صورتی که اوقاف، برای وقف امور دینی است نه تأمین مخارج دولت، بنابراین دولت با همین درآمدهای موقوفات میتواند به بهبود وضعیت معیشتی طلاب کمک کند.
بزرگان حوزه و مراجع تقلید مسئله موقوفات را جدی نگرفتهاند
حجت الاسلام والمسلمین سبزورای گفت: متأسفانه برخی گمان میکنند اگر مرجع تقلیدی یک کارخانه یا مؤسسهای داشته باشد به منزله تجارت کردن آن عالم است. در صورتی که درآمدهای حاصل از چنین کارخانههایی در خدمت آحاد مردم قرار میگیرد.
نائب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین کشور با ضمن اشاره به این که روحانیت مستقل است و در هیچ دورهای به هیچ نهاد و ارگانی وابسته نبوده است، بیان داشت: روحانیت از بطن مردم و درخدمت مردم و جامعه است.
وی یکی از راههای بهبود وضعیت معیشتی طلاب را بهرهگیری از انفال دانست و اظهار داشت: با کمک بزرگان حوزه از ناحیه انفال میشود بودجه مشخصی به حوزه اختصاص یابد.
حجت الاسلام والمسلمین رحمانی سبزورای با بیان این که احیای موقوفات و اختصاص آن به حوزه جهت رفع احتیاجات طلاب سراسر کشور کافی بوده و دیگر هیچ طلبهای از درس باز نمیماند، گفت: تاکنون بزرگان حوزه و مراجع تقلید مسئله موقوفات را جدی نگرفتهاند، زیرا در گذشته طلاب با همین اندک شهریه روزگار میگذراندند اما در حال حاضر با تورم و گرانی بی سابقه در شرایط کرونا باید مدیران حوزه موضوع احیا موقوفات و انفال را پیگیری کنند.