به گزارش خبرنگار صدای حوزه، حجت الاسلام علیرضا محمدلو در ارتباط با موضوع لباس روحانیت و هویت طلبگی، یادداشت کوتاهی را نگاشته و به برخی از حواشی و مسائل و کارکردهای هویت طلبگی پرداخته است که در ادامه مطالعه می نمایید:
از قول دنی آلوز، پر افتخارترین بازیکن فوتبال از حیث تعداد و تنوع دریافت جام و ستاره فوتبال بارسلونا نوشته شده؛ وقتی لباس بارسلونا را در تن دارید، حتی در بازی سنگ، کاغذ، قیچی هم باید پیروز شوید.
لباس روحانیت یکی از متغیر های هویت طلبگی
با این مقدمه و بعنوان یک صورت مساله و با رویکرد پدیدارشناسی باید بررسی کنیم که چگونه و با چه متدهایی، مساله هویت را در ساحت طلبگی پررنگ نماییم؟
قطعا یکی از متغیرهای هویت در بحث نظام روحانیت و طلبگی، مساله لباس روحانیت است. نسبت شخصیت با لباس خاص و تاثیر معمم بودن در درونی سازی و تثبیت هویت طلبگی، امری پوشیده نیست و کاملا ملموس و قابل درک است.
اما گاها دیده می شود که پوشش طلبگی به معنای خاصش برای برخی از طلاب آنچنان که باید و شاید جا نیفتاده و دارای ابهاماتی است. عده ای تلبس را در شرایط فعلی جامعه، مانع حضور پررنگ و عمیق در میان مردم میبینند.
محورهایی مثل مروت و زی و هویت طلبگی و.. نیز وزن فقهی ماجرا را بالاتر برده و احتیاط در تلبس را باعث می شود و در برخی اوقات نیز منجر به کارکردی و موقعیتی شدن استفاده از لباس میشود.
حال و با توجه به یک تعبیر روانشناختی، چگونه ذهنیت برنده را در شخصیت طلبه جوان، تزریق و تثبیت نماییم که لباس طلبگی را مانع حضور اثرگذار در جامعه تلقی نکند؟
از طرفی نیز زی و هویت طلبگی را چگونه بازتعریف کنیم که احتیاط های خاکستری و انتحارهای قرمز، سکوهای تبلیغی و خلاقیت های فردی اش برای حضور موثرتر در جامعه را محدود نکند؟
این لباس مقدس، اصلا قابل مقایسه با لباس یک باشگاه ورزشی نیست ولی اگر خیلی مختصر و فشرده بخواهیم موارد اثرگذار در موقعیت امروزی طلاب را بیان کنیم، ارتباط موثر، اعتمادبنفس، دانشکافی و اشراف بر کارویژههای روحانیت، می توانند، ذهنیت برنده و افتخار به تلّبس در تمام ساحت های اجتماعی را برای طلاب به ارمغان آورند.