به گزارش خبرنگار فضای مجازی صدای حوزه، کانال ایتای بسلام آمنین، طی یادداشتی به فضا سازی های شهری در کلانشهر تهران و الگوی جهان اسلام بودن آن پرداخته که در ادامه مطالعه می نمایید:
چند روز پیش از کنار پل ۱۵ خرداد قم رد میشدم که بنر بزرگ شهرداری توجهم را جلب کرد. یک بنر بزرگ با عکس چند اتوبان و پل بزرگ و این چیزها، وسط هم عکس حرم بی بی جانمان سلام الله علیها! دو روز پیش هم تهران بودم و همین مدل معرفی شهر را دیدم! شهر پر بود از بنرهایی که کنارش نوشته بود: تهران کلانشهر الگوی جهان اسلام! شما بخواهید مدل معرفی شهرهایی مثل دبی، نیوریورک، لندن و… را هم ببینید دقیقا همین است یعنی عکس برجها، پلهای بزرگ، اتوبوبانها و سکولاریسم عریان یعنی همین!
یعنی هیچ نسبتی میان اسلام و شهر وجود ندارد حال آنکه رهبری معظم انقلاب در سخنرانی تاریخی اخیر با شاه بیت ادای حق جامعیت اسلام، محدود کردن اسلام را به عقاید فردی و ذهنی را خواست و هدف قدرتهای مادی دنیا عنوان کردند. افسوس که حوزه علمیه و نخبگان حزب الله با بی توجهی تمام از کنار این سخنرانی تاریخی هم عبور کردند. پرسش هایی ازین قبیل که مولفه های معرفی یک شهر از نگاه اسلام چیست؟
اساسا هدف مدیریت شهر در اسلام چه مسئله ای است؟ چه نسبتی میان ساختار و کالبد شهر و تربیت اسلامی وجود دارد؟ شهر اسلامی به محوریت نوع روابط انسانی تعریف و ساخته میشود یا به محوریت برج و بارو و سازه ها؟ نظریه فقهی مدیریت شهری محله محور تلاشی است برای پاسخ به این پرسش ها.