به گزارش صدای حوزه، یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سیاستهای وزیر پیشنهادی اقتصاد در بلندمدت به نفع بازار سرمایه است، گفت: باید خوشحال بود که فردی تحصیلکرده و متخصص در بدنه اقتصاد کشور برای ورود به فضای اقتصادی پیشنهاد شده و این انتخاب، اتفاقی مثبت برای بورس است.
«حسین عبدی» امروز (یکشنبه) در گفتوگویی به وزرای پیشنهادی تعیین شده از سوی آیتالله رییسی برای کابینه دولت جدید اشاره کرد و افزود: هنوز نمیتوان به صورت شفاف در مورد سیاست های به کار گرفته شده از سوی وزرایی که رییس جمهوری معرفی شدهاند اظهار نظر کرد، اما با توجه به برنامههای اعلامی در حوزه اقتصاد و بورس از سوی اشخاصی که برای این گزینهها انتخاب شده اند، میتوان پیشبینی کرد که بازار سرمایه از توجه خاصی در میان کابینه انتخاب شده برخوردار باشد.
وی به انتخاب «سید احسان خاندوزی» به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه وی موافق سیاست افزایش نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید و رشد معاملات بورس به صورت بلندمدت، پایدار و بدون حباب است، این موضوع میتواند با تاثیری مثبت در معاملات بازار سهام همراه باشد.
عبدی اظهار داشت: باید خوشحال بود که یکی از افراد تحصیل کرده و متخصص در بدنه اقتصاد کشور برای ورود به فضای اقتصادی پیشنهاد شده است و از این انتخاب می توان به عنوان اتفاقی مثبت برای بازار سرمایه صحبت کرد.
کمک به رشد معاملات بورس با ایجاد نگاه بلندمدت برای سرمایهگذاری
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه نگاههای بلندمدت و پایدار به بازار سرمایه میتواند کمککننده به رشد بازار به صورت غیرحبابی، واقعی و همگام با رشد تولید باشد، افزود: از دیگر سیاستهای وی متنوعسازی ابزارهای بازار سرمایه است که این موضوع به عنوان امری واجب برای بازار تلقی میشود.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه اکنون با فقدان عمق کافی و ابزارهای لازم در حوزه مالی مواجه است، گفت: اگر فردی در تصمیمات خود اقدامی را انجام دهد تا ابزارهای مشتقه، ابزارهای جدید بازار سرمایه و نوین مالی به صورت واقعی و حرفهای وارد بازار سرمایه شود، در بلندمدت شاهد عمق بخشیدن به معاملات بورس خواهیم بود که این امر کمکی برای سرمایهگذاری هوشمند در بازار و نیز ارتقای جذابیت بازار سرمایه است.
عبدی، بحث تسهیل ورود شرکتها به بازار سرمایه را از دیگر سیاستهای وزیر پیشنهادی اقتصاد دانست و گفت: اگر این اتفاق به درستی دنبال و شرکتها برای ورود به بازار سرمایه تشویق شوند ضمن افزایش تعداد شرکت های بورسی، زمینه انتخاب سهامداران برای سرمایه گذاری در بورس بیشتر می شود و سهامداران میتوانند سهام مناسبی را با توجه به وضعیت بنیادی شرکتها انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه کاهش انتشار اوراق بهادار میتواند به عنوان دیگر سیاست وزیر پیشنهادی اقتصاد باشد، اظهار داشت: کاهش هزینه انتشار اوراق و تامین مالی برای شرکتهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی به نفع تولید است، زیرا اکنون بسیاری از شرکت ها به دلیل هزینه بالای انتشار اوراق نمی توانند وارد بازار سرمایه شوند تا ضمن انتشار اوراق اقدام به تامین مالی از طریق بازار سرمایه کنند، این امر موجب می شود تا قید بازار سرمایه را بزنند و به سمت بازار پولی و بانکی پیش بروند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: سیاست های خاندوزی در بلندمدت به نفع بازار سرمایه است و باید منتظر ماند تا دید دولتمردان و سیاستگذاران جدید چه اقدامی را در دستور کار خود قرار می دهند.
علت روند اصلاحی معاملات بورس در بازار روز گذشته
وی در ادامه به افت شاخص بورس در معاملات روز گذشته بازار سهام اشاره کرد و افزود: علت روند اصلاحی شاخص بورس در بازار روز گذشته را می توان ناشی از چند عامل دانست، در ابتدا نگاه برخی از سهام داران حاضر در بازار به سرمایه گذاری در بازار سهام کوتاه مدت است؛ بنابراین هیجان ایجاد شده در معاملات دیروز بورس به دلیل رشد چند روزه شاخص بورس بود که به دنبال آن سهام داران تصمیم به شناسایی سود گرفتند و این امر باعث شد تا از نظر روانشناسی فشاری بر معاملات بازار سهام وارد شود.
عبدی به دیگر علت تاثیرگذار در افت شاخص بورس اشاره کرد و افزود: سهامداران در زمان انتخابات ریاست جمهوری که بازار در کف معاملات قرار داشت اقدام به خرید و کسب بازدهی معقولی از بازار در این مدت کردند؛ بنابراین تصمیم گرفتند تا با قیمت فعلی و مفروضات حاکم در بورس دست به فروش سهام خود در بازار بزنند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، سهامداران نباید نگران روند بازار باشند، زیرا اتفاق خاصی رخ نداده است که بتواند معاملات بازار را تحت تاثیر قرار دهد، به همین دلیل به نظر می رسد روند کلی بازار ثابت باقی بماند.
وی با بیان اینکه طبق قاعده حاکم در بازار همیشه ممکن است برخی از سهام حاضر در بازار تحت تاثیر تعطیلات پیش رو یا تغییر نرخ ارز، برای مدتی کوتاه در مسیر روند اصلاحی قرار بگیرند، اظهار داشت: سهامداران باید این موضوع را مورد توجه قرار دهند که اکثر سهام حاضر در بازار بعد از ریزش شاخص بورس رشد چندانی را تجربه نکرده و همچنان جا برای رشد دارند.
سهام شرکتهای کوچک، گزینهای معقول برای سرمایهگذاری
عبدی خاطرنشانکرد: بسیاری از سهام کوچک بازار هنوز در کف قیمتی خود قرار دارند و به دلیل وجود ارزندگی در برخی از آنها، به عنوان گزینهای معقول برای سرمایهگذاری محسوب می شوند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامهداد: همچنین برخی از سهام گروه فلزی، پتروشیمی و پالایشی با ارزندگی بالا همچنان با قیمتی پایین در حال معامله هستند که اینگونه سهام هم در کنار سهام برخی از شرکت های کوچک گزینه ای مناسب برای سرمایه گذاری هستند.
وی گفت: وجود نرخ های جهانی، صورت های مالی سه ماهه و گزارشهای تیر ماه شرکتها نشاندهنده وجود چشم اندازی بسیار مثبت در سهام شرکتهای فلزی است.
عبدی با بیان اینکه به طور طبیعی بازار برای کوتاه مدت دارای نوسانات مثبت و منفی است، افزود: هرچند معاملات بازار اکنون برای مدتی موقت وارد مدار اصلاحی شده، اما چشم انداز این بازار به شدت مثبت است و حتی در بازه زمانی دو یا سه ماه آینده شاهد رشد بسیار مثبت سهام برخی از شرکت ها در بورس خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه روانشناسی معاملات بورس بدین صورت است که زمانی بازار برای چند روز متوالی وارد مدار رشد می شود ممکن است بعد از مدتی شاخص بورس وارد فاز اصلاحی شود، گفت: این موضوع باید مورد توجه باشد که گزارش شرکت ها، وضعیت بنیادی، قیمت های جهانی، نرخ ارز و دیگر مفروضات بازار نشان دهنده این است که بازار سرمایه به عنوان ارزنده ترین بازار فعلی کشور تلقی می شود.
شاخص کل در بازار بورس روز گذشته (شنبه، ۲۳ مرداد ماه) سه هزار و ۷۹۷ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۴۸۰ هزار واحد رسید.