• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل اخبار 6317اخبار امروز 1
7
مدیر حوزه علمیه خواهران ارومیه:

روش های بهبود معیشت طلاب، از احیای موقوفات حوزه تا تولید و کسب مهارت

  • کد خبر : 8726
  • 08 اردیبهشت 1400 - 13:12
روش های بهبود معیشت طلاب، از احیای موقوفات حوزه تا تولید و کسب مهارت
حجت الاسلام حیدری با اشاره به مشکلات معیشتی طلاب، گفت: فعالیت‌های اقتصادی در عرصه تولید یکی از بهترین راهکار‌های بهبود وضعیت مالی حوزه‌های علمیه است.

حجت‌الاسلام محمد‌ حیدری‌زاده، مدیر حوزه علمیه خواهران ارومیه در گفت‌وگو با خبرنگار صدای حوزه با اشاره به ضرورت حفظ استقلال حوزه علمیه، اظهار داشت: دغدغه مراجع تقلید و بزرگان حوزه در رابطه با حفظ استقلال حوزه کاملا بجا و صحیح است.

عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: متأسفانه برخی گمان می‌کنند که طلاب باید تنها از طریق مراسم‌های مذهبی و مساجد کسب‌ درآمد داشته باشند.

وی با بیان این که طلاب سال‌های زیادی به تحصیل پرداخته و در عرصه علوم دینی تخصص‌ بسیار خوبی دارند، ابراز داشت: طلاب و روحانیون علاوه بر حضور فعال در مساجد و مراسم‌های مذهبی، می‌توانند در ارگان‌های نظامی، آموزش و پرورش و همچنین کار با کودک نیز نقش مؤثر و مفیدی ایفا کنند.

مدیر حوزه علمیه خواهران ادامه داد: بی‌تردید یک طلبه در تدریس دروس دینی و قرآنی، بیشتر از دیگر افراد می‌توانند مفید باشند. از این رو بهتر است آموزش و پرورش بخشی از کمبود‌ها و نیاز‌هایی که‌ در بخش دروس دینی و قرآنی وجود دارد، از طلاب متخصص بهره‌گیری کند.

نیاز جامعه به تخصص طلاب بسیار زیاد است

این استاد حوزه عنوان کرد:‌ نیاز جامعه به تخصص طلاب بسیار زیاد است. با حضور طلاب در سازمان‌ها، مراکز و ارگان‌های مختلف، علاوه بر افزایش کیفیت آموزش مسائل دینی، مشکلات معیشتی طلاب نیز برطرف خواهد شد.

این جانباز هشت سال جنگ تحمیلی با ابراز گلایه از شرایط معیشتی طلاب، گفت: اهل بیت(ع) هیچ گاه سائل پرور نبوده‌اند. هنگامی که سائلی خدمت پیامبر اکرم(ص) می‌رسید، ایشان به جای کمک‌ مادی مستقیم، به او شیوه کسب درآمد را نشان می‌داد.

وی با بیان این که حوزه‌های علمیه به جای ماهی دادن به طلاب بهتر است به آنها ماهی‌گیری آموزش دهند، تأکید کرد: باید برنامه‌ای منظم و منسجم وجود داشته باشد تا هنگامی که افراد وارد حوزه‌ می‌شوند، در کنار تحصیل علوم دینی، به کسب مهارت در عرصه مسائل اقتصادی نیز بپردازند.

حجت الاسلام حیدری گفت: دولت‌ها و نهاد‌های حکومتی باید مسیر را برای فعالیت حوزه‌های علمیه هموار کنند تا این مرکز دینی روز‌به روز فعال‌تر شود.

احیای موقوفات حوزوی مقدمه‌ای برای بهبود معیشت طلاب

وی احیای موقوفات حوزه علمیه را یکی از شیوه‌های بهبود معیشت طلاب برشمرد و گفت: احیای موقوفات حوزه می‌تواند به عنوان مقدمه‌ای برای بهبود شرایط مالی حوزه‌های علمیه باشد.

مدیر حوزه علمیه خواهران ارومیه افزود: در شهر‌ها و روستاها موقوفات بسیار زیادی وجود دارد که واقف آن را به حوزه علمیه وقف کرده است اما اکنون در اختیار اوقاف قرار دارد.

وی تأکید کرد: فعالیت‌های اقتصادی در عرصه تولید یکی از بهترین راهکار‌های بهبود وضعیت مالی حوزه‌های علمیه است. ساخت کار‌خانه توسط حوزه‌های علمیه علاوه بر افزایش تولید و ایجاد اشتغال، می‌تواند قسمتی از مخارج جاری حوزه‌ را تأمین کرده و به بالندگی و پیشرفت حوزه‌های علمیه کمک کند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=8726

مطالب مرتبط

27اردیبهشت
تفقه در دین صرفا فقه مصطلح در حوزه نیست/ طلاب نباید به دروس معمول حوزه بسنده کنند/طلاب با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته‌اند!
توصیه های پیشروی دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در عین حرکت کند حوزه به سمت تحول؛

تفقه در دین صرفا فقه مصطلح در حوزه نیست/ طلاب نباید به دروس معمول حوزه بسنده کنند/طلاب با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته‌اند!

10اردیبهشت
اما و اگرهای بودجه دولتی حوزه علمیه
بررسی اجمالی سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی در باب بودجه دولتی حوزه؛

اما و اگرهای بودجه دولتی حوزه علمیه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.