حجتالاسلام علی عباسی، رئیس جامعهالمصطفی العالمیه در آغازین روزهای بهار ۱۴۰۰ ضمن تبریک اعیاد شعبان المعظم و آغاز سال ۱۴۰۰ به مردم ایران و فارسی زبانان دنیا، در گفتوگو با ایکنا درباره شعار سال جدید اظهار کرد: انقلاب اسلامی به دنبال تحقق الگویی اجتماعی جدید بود و این الگوی اجتماعی که در آرمانهای انقلاب اسلامی مطرح است، با نظام سرمایهداری لیبرال تفاوت مبنایی دارد. در نظام سرمایهداری مبنا سودمحوری، لذتمحوری و فردگرایی است، ولی در نظام اسلامی عدالت اجتماعی، اخلاق و معنویت اصول و مبانی هستند. از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، نظام سلطه با تفکرات این انقلاب مخالفت کرد و نشان داد تاب تحمل این الگوی جدید را ندارد؛ از همین رو انواع فشارها و مشکلات را برای این نظام اسلامی به وجود آورد. جنگهای داخلی، جنگ تحمیلی خارجی، جنگ فرهنگی و نرم از جمله فشارهای نظام سلطه بر انقلاب اسلامی طی این چهار دهه است.
جنگ اقتصادی علیه ایران از انقلاب تا امروز
استاد جامعهالمصطفی العالمیه عنوان کرد: یکی از مهمترین فشارهایی که بر انقلاب اسلامی و مردم وارد شد، جنگ اقتصادی بود و این جنگ تا به امروز هم ادامه دارد. تحریمهایی که به صورت بسیار ظالمانه بر ملت ایران وارد شده است، بنا به اذعان خود آنها بیسابقه است، انقلاب اسلامی با توجه به ظرفیتهای خود در مقابل این فشارها مقاومت نشان داده است.
حجتالاسلام عباسی ادامه داد: راه مقابله با این فشارها به تعبیر مقام معظم رهبری، اقتصاد مقاومتی و مقاومسازی اقتصاد کشور است. رکن این مقاومسازی، رونق تولید است که عنصر اصلی در اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد مقاومتی اقتصاد درونزایی است که بتواند روی پای خود بایستد و نیازهای داخلی کشور را برآورده سازد، در عین حال در عرصه بینالمللی هم ورود پیدا کند. بنابر تأکید رهببر معظم انقلاب، رونق تولید و برطرف کردن موانع تولید راه رسیدن به این اقتصاد مقاومتی است و شعار امسال نیز براساس همین نگاه انتخاب شده است.
مدیریت تحریمها
رئیس جامعهالمصطفی العالمیه اظهار کرد: در باب تحریمها میتوان گفت، تحریمها از یک طرف تهدید است و از طرفی دیگر با یک برنامهریزی و مدیریت درست میتواند به فرصتی برای رشد اقتصادی و خودکفایی اقتصادی تبدیل شود. در همین دوره تحریم شاهد بودیم که با برنامهریزی و مدیریت درست توانستیم به دستاوردهای مناسبی در جهت رشد اقتصادی دست پیدا کنیم، به طور مثال در گذشته در حاملهای انرژی همچون بنزین، مشکلاتی داشتیم، ولی همین تحریمها باعث شد که ما از این مانع عبور کنیم و با مدیریت و برنامهریزی درست در داخل، توانستیم مشکل بنزین را تا حد زیادی با استفاده از توان داخلی حل کنیم.
حجت الاسلام عباسی ادامه داد: هرجا که از این تحریمها با مدیریت درست به عنوان فرصت استفاده کرده ایم، توانسته ایم پیشرفت کنیم. برای تحقق نامگذاری سال، قوای سه گانه کشور باید رسالت حمایتی خود را به خوبی ایفا کنند. برای تحقق شعار سال با توجه به مشکلاتی که برای اقتصاد کشور به وجود آمده است سیاستهای حمایتی دولت و مجلس برای رشد تولید ضروری است. در این میان بازاریابی برای تولیدات داخلی در داخل و خارج یک ضرورت جدی است. باید در بازارهای منطقهای و فرا منطقهای تولیدات کشور را عرضه کنیم.
رئیس جامعهالمصطفی العالمیه تصریح کرد: تقویت رابطه صنعت و دانشگاه، تقویت شرکتهای دانش بنیان و ممانعت از واردات کالاهای مشابه و مبارزه با قاچاق کالا و حمایت نظام بانکی، مالیاتی و بودجهریزی کشور از تولیدات داخلی، مواردی است که رسالت مسئولان کشور در قوای مختلف است.
معنای خوداتکایی هم قطع ارتباط با دنیا نیست
وی تصریح کرد: مردم نیز در این زمینه نقش اساسی دارند، فرهنگ خرید و مصرف کالا های داخلی برای کمک به تولید ملی باید در میان مردم توسعه پیدا کند. البته تولیدکنندگان هم باید در تولید کالای با کیفیت ایرانی تمام تلاش خود را داشته باشند. باید متذکر شد که رسانهها میتوانند در ایجاد و گسترش این فرهنگ نقش بسزایی را ایفا کنند.
عباسی خاطرنشان کرد: رابطه مستقیمی بین خود باوری و رفتن به دنبال تولید ملی وجود دارد، اگر یک ملت یا دولت تصور کنند که نمیتوانند خودشان و روی پای خودشان تولید و اقتصاد خود را مدیریت کنند انگیزهای برای رونق تولید ملی نخواهند داشت.
وی بیان کرد: عرصه بینالمللی یک عرصه گسترده است، بسیاری از کشورها در دنیا وجود دارند که ما میتوانیم با آنها ارتباطات اقتصادی سالم داشته باشیم، کشورهایی که انگیزه و روحیه استعماری و سلطه جویان ندارد و از طرفی به تولیدات ما هم نیاز دارند. برای نمونه آفریقا سرزمین گستردهای است و نیازیهای فراوانی دارد و نگاه مثبتی هم به ما دارند و ما هم توان تامین بسیاری از این نیازها را داریم، ولی ما کمتر به این ظرفیت نگریستهایم. در صورت وجود خودباوری در مسئولان و فعالان اقتصادی میتوانیم بدون اتکا به چند کشور سلطه جو اقتصاد خود را مدیریت کنیم و رشد دهیم.