به گزارش صدای حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی در خطبه اول نماز جمعه این هفته که در مصلی قم برگزار شد، با اشاره به اینکه دعا و مناجات یک مقوله راهبردی و بسیار مهم در تعالیم دین و اندیشه اسلامی است، عنوان کرد: دعا در ادیان توحیدی ریشه تاریخی دارد و آیات قرآن نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم با دعا ارتباطات دارد.
وی بابیان اینکه اگر دعا را از منظومه فکری اسلام جدا کنیم بخش بزرگی از منظومه فکری اسلام فرو خواهد ریخت، اظهارکرد: دعا روح عبادت، نردبان ترقی، سکوی پرش انسان و وسیله تکامل بشر است و انسان با دعا در پیشگاه خدا حضور پیدا می کند.
خطیب نماز جمعه قم اشاره به اینکه همه ائمه درباب دعا دارای میراث عظیمی هستند و حدود سه هزار دعا و مناجات کوچک و بزرگ در قلمروها و شرایط مختلف از ائمه جمع آوری شده است، ادامه داد: از امام سجاد نیز ۲۷۰ دعا جمع آوری شده است.
وی با بیان اینکه امام سجاد (ع) در میان اولیا دین، قهرمان دعا و نیایش است و دعا در مکتب امام سجاد(ع) چند ویژگی دارد، افزود: اولین ویژگی این است که دعا شیوه ای برای بیان همه معارف دین شد و منظومه فکری دین در دعا های صحیفه سجادیه تجلی پیدا کرده است و به همین علت با توجه به صحیفه سجادیه یک دوره معارف اسلام را می توان فرا گرفت.
مدیر حوزه های علمیه درباره ویژگی دوم اظهار کرد: امام سجاد(ع) در شرایط بحرانی آن دوران، از دعا به عنوان کرسی و منبر برای نشر معارف الهی استفاده میکرد و دعا در مکتب امام سجاد از حالت فردی ارتباطات انسان با خدا، به سمت تاثیر گذاری در جامعه، تربیت سیاسی و اجتماعی ارتقا پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) پیام آور و صیانت کننده عاشورا بود، بیان کرد: عاشورا مکتب اسلام ساز، مکتب نهضت های الهی و الهام بخش مقاومت دربرابر ستم بود که در اوج مظلومیت رقم خورد و اگر حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) نبودند حقیقت عاشورا به نسل های بعد منتقل نمی شد و ایشان در همه در دوران امامت خود، خط انتقال پیام عاشورا قطع نکردن دو با رفتار و کلام خود حقیقت تابناک عاشورا را حفظ کردند.
وی ادامه داد: بعد از عاشورا جامعه اسلام دچار فروپاشی شد و شورش های و نهضت های درست و نادرست فراوانی رخ داد؛ اما امام سجاد(ع) هیچگاه به صورت مطلق با آنها همراهی نکرد؛ زیرا اگر امام وارد این شورش ها می شد، عاشورا در امتداد آنها خلاصه میشد و امام با این کار هم پیام عاشورا منتقل کرد و هم این اینکه نگذاشت عاشورا در ظرف ها محدود شود.
آیت الله اعرافی در خطبه دوم نماز جمعه با اشاره به آیه ۱۰۲ سوره آل عمران عنوان کرد: تقوا یک مقوله محدود و یک درجه ای نیست، بلکه نردبانی با چندین پله است که به بی نهایت راه دارد و هرچه در تقوا پیش بروید بازهم حق خدا ادا نشده است همچنین تقوا بدست آمده ممکن است با یک هجمه شیطان ازبین برود و عاقبت به خیر نشویم.
وی با اشاره به اینکه انتخابات لیله القدر سرنوشت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشور و جلوه گاه حضور آزادانه مردم است، بیان کرد: در انتخابات شورا باید هوشمندانه عمل کرد و باید آدم هایی پاک دست، متدین و پایبند به قوانین شرع و اخلاق انتخاب شوند و هم مردم و هم گروه هایی که آن را معرفی می کنند باید به این امر توجه کنند.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه منتخبین باید کارشناس و متخصص باشند، اظهار کرد: منتخبان باید دید راهبردی داشته باشند و آسیب های اجتماعی شهر را بشناسند و فرهنگ و ارزشهای اخلاقی را مهم بشمارند.
وی ادامه داد: رئیس جمهور دومین مقام کشور است و وجود ویژگی هایی مانند هوشمندی، اخلاص، انقلابی بودن، مجاهدت در راه خدا و…در رئیس جمهور بسیار مهم است و خطا در این زمینه آسیب های بزرگی ایجاد میکند.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به اینکه انتخاب رئیس جمهور روی فرهنگ، اقتصاد، جامعه و سیاست تاثیر میگذارد، بیان کرد: اگر فردی شجاع، دارای فکر و برنامه، حکیم و مقاوم انتخاب شود بسیاری از مشکلات قابل رفع و کاهش است.
وی در رابطه با برجام عنوان کرد: حرف های بی حساب را نشنوید و باور نکنید؛ زیرا تجربه نشان داده اگر ما کوتاه بیایم آنها کوتاه نخواهند آمد. همچنین سیاست مداران اشتباه تحلیل نکنند و به خورد مردم ندهند.
وی بابیان اینکه رسیدگی به فقرا وظیفه همه است خطاب به دولت مردان گفت: کنترل قیمت و مواظبت از بازار بسیار مهم است و دیدن مردم در صف مرغ انسان را آتش میزند و این صحنه های آزار دهنده باید برداشته شود و این ها قابل تحمل برای وجدان دلسوز نیست.