به گزارش صدای حوزه بیش از یک سال از شیوع کرونا در کشورمان میگذرد اما هنوز در بخش رسمی نظام سلامت کشورمان از ظرفیتهای گسترده طب سنتی در حوزه پیشگیری و درمان همهگیری کرونا، هیچ استفادهای نشده است.
اقبال مردم به طب سنتی
با توجه به اقبال گسترده توده مردم به روشهای ساده و مؤثر درمانی طب سنتی، طی سالهای اخیر، مراجعات خودجوش مردمی به اساتید طب سنتی (خارج از نظام رسمی درمانی و بیمارستانی کشورمان) برای درمان کرونا بسیار زیاد بوده است و جالب اینکه تقریباً تمام بیمارانی که روشهای درمانی طب سنتی را برای درمان خود انتخاب کردهاند، ظرف مدت کوتاهی درمان شدهاند و آمار مرگومیر میان این دسته از بیماران نزدیک به صفر بوده است،
موفقیت چین با روشهای طب سنتی
این در حالی است که در کشور چین (که امروز موفق به مهار کرونا شده است و کمترین میزان مرگومیر ناشی از کرونا را دارد) بهگفته مقامات این کشور در مقابله با کرونا، ۹۲ درصد از طب سنتی و بومی چینی خود بهره گرفتهاند! و این حقیقتی است که برخی از مقامات وزارت بهداشت ایران نیز به آن اذعان داشتهاند اما سؤال اینجاست که چرا در کشورمان، طب سنتی نهتنها در نظام سلامت و سیستم بیمارستانی، جایگاهی ندارد بلکه در بسیاری از موارد مورد حمله، تحقیر و سرکوب از سوی برخی مسئولان نظام سلامت کشورمان نیز قرار میگیرد!!
در چین با حدود ۱.۵ میلیارد جمعیت، طب سنتی چینی از اهمیت و جایگاهی ویژه برخوردار است و مقامات چینی در دولت، برای طب سنتی چینی بیش از طب نوین ارزش قائل هستند؛ همین امر است که باعث شده است اقبال عمومی مردم چین به طب سنتی افزایش پیدا کند و حالا نیز نتیجه آن صعود اقتصادی این کشور در یک سال درگیری جهان با کرونا مشخص شده است و چین توانسته است با کمک طب سنتی خود، میزان مرگومیر کرونا را به “صفر” برساند!
توانمندیهای گسترده طب سنتی ایرانی
اما در کشورمان با وجود توانمندیهای گسترده طب سنتی در درمان بیماریهای مختلف از جمله کرونا و با وجود تأکید اسناد بالادستی نظام سلامت بر “لزوم بهکارگیری طب سنتی در سیستم بیمارستانی کشور” همچنان شاهد سنگاندازی و مخالفت برخی مسئولان و بخشهای دولتی و حتی حاکمیتی با طب سنتی بهخلاف تأکیدات صدباره مقام معظم رهبری هستیم!
خندوانه و تمسخر طب سنتی
نمونه اخیر چنین اقداماتی، تمسخر “طب سنتی” در برنامه خندوانه رسانه ملی بوده است!
مهمان برنامه جمعهشب خندوانه (۲۲ اسفند) خانم “مینو محرز” بود. در این مجال، فرصت بررسی سابقه کاری و ارتباطات این فرد نیست اما نکته قابل تأمل اینکه وی برای تخریبِ تجویز و درمانهای طب سنتی، در برنامه خندوانه رسانه ملی، دست به دامان یک خاطره عجیب شد و گفت: “بیماری داشتم که برای درمان کرونا وایتکس رقیق + آبلیمو + دود عنبرنساء را مصرف کرده بود و دچار آسیبهای مری و… شده بود!”
درخواست و سؤال اول این است که لطفاً نام و نشانی این بیمار را ترجیحاً در جلسه خصوصی معرفی کنید تا شبهه افسانهسراییهای شما پایان یابد و به یقین برسیم!
مسئله دوم این است که بعد از گفته های خالی از استدلال خانم محرز، شخصیت “جنابخان” در مذمت و تمسخر مصرف عنبر نسارا و سبک درمانی طب سنتی، دقایقی از وقت رسانه ملی را صرف میکند.
آیا این مساله اتفاقی است؟!
حالا یک سؤال جدی: مگر میشود موضوع همه این اجراها بهصورت اتفاقی یکسان باشد؟! یا اینکه باید بگوییم از قبل بهصورت کاملاً برنامهریزیشده، موضوع این قسمت از خندوانه، تمسخر طب سنتی تعیین شده است! همان طب سنتی که در اصل موفقترین بازده و عملکرد را در طول یک سال گذشته در درمان بیماران کرونایی داشته است.
چنین اقدامات و برنامههایی در حالی است که پس از شیوع کرونا در کشورمان افرادی که آشنایی مختصری با حوزه طب سنتی داشتهاند با مراجعه به اساتید مربوطه طب سنتی در خارج از نظام سلامت رسمی کشور، نتایجی بسیار شگرف در درمان بیماران کرونایی با مرگومیر نزدیک به صفر، عایدشان شده است!
سلامت مردم در دست برخی مسئولان لجباز
از زمان شیوع گسترده کرونا در کشورمان، چرایی عدم بهکارگیری مؤثر متخصصین طب ایرانی و روشهای درمانی آن در سطح بیمارستانهای کشور با وجود مرگومیر بالای بیماران مبتلا به کووید۱۹، سؤال اصلی کارشناسان و توده مردم از مسئولان ارشد نظام سلامت کشورمان بوده است.
تجربه بسیار موفق چین در درمان بیماران کرونایی و کاهش چشمگیر مرگومیر کووید۱۹ در آن کشور با استفاده از طب سنتی چین، خود گواه بزرگی بر این حقیقت تلخ است که پشتپا زدن مسئولان ارشد نظام سلامت کشورمان به طب سنتی ایرانی و عدم استفاده از توانمندیهای آزمودهشده طب سنتی در درمان بیماران کرونایی تا به امروز جان هزاران نفر از مردم کشورمان را بهتاراج برده و توده مردم، با از دست دادن جان عزیزان خود، بهای این لجاجت و مخالفت مسئولان امر با طب سنتی را پس دادهاند!