شاد چیست؟
به گزارش صدای حوزه، «شاد» یعنی همان شبکه آموزش دانشآموز از جمله اقداماتی است که در این روزها کرونایی، مدرسه بچهها شده است؛ البته برخی مدارس از نرم افزار و پیامرسانهای دیگر هم استفاده می کنند اما مرکز و حضور اصلی دانشآموزان قرار است در «شاد» باشد.
«شاد» از روزی که ایجاد شد تا کنون فراز و نشیبهای زیادی را طی کرده است؛ از روزی که فقط در حد یک پیام رسان ساده بود و تا امروز که امکانات زیادی برایش پیش بینی شده است اما خب هنوز تا رسیدن به یک پیام رسان عالی آموزشی، فاصله است.
محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش در مورد مشکلات آموزش در شاد همین چند روز پیش گفت: «روز به روز از مشکلات کاسته میشود. مسؤولیت خودمان می دانیم که دائما برای بهبود وضعیت شاد فکر و برنامهریزی کرده و به حل و فصل امور اقدام کنیم».
احراز هویت دانش آموزان
بر اساس اعلام محمدحسین کفراشی مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش، ۸۵ درصد دانشآموزان در شاد احراز هویت شدند. وی گفت: «بر اساس خودارزیابی استانها، ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار دانشآموز در شاد احراز هویت نشدند که از روشهای جایگزین آموزش حضوری، بسته های خودآموز و تلویزیون استفاده شده است».
وقتی ۸۵ درصد دانشآموزان یعنی چیزی حدود ۱۳ میلیون نفر در «شاد» حضور دارند؛ با ضرب این عدد بر والدین و دیگر اعضای خانواده، حاکیست که جمعیت بالایی با «شاد» در ارتباط هستند و مسلما اتفاقات مرتبط با «شاد» بر این جمعیت نیز اثرگذار است.
در شرایطی که افراد خیّر و نیکوکار تلاش می کنند تا برای دانشآموزانی که فاقد تبلت و گوشی تلفن هستند، وسیله ارتباطی مناسب برای آموزش در فضای مجازی تهیه کنند، گاهی اوقات خبرهایی نسنجیده باعث میشود، موجی از نگرانی به خانوادهها تزریق شود.
تعرفه اینترنت
نمایندگان مجلس روز گذشته در ادامه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۰، مصوب کردند که دولت مکلف است نرخ تعرفه اینترنت را برای استفاده از پیامرسانهای داخلی ۲۰ درصد نرخ تعرفههای پیامرسانهای خارجی تعیین و وصول نماید.
جعفر قادری به عنوان پیشنهاد دهنده گفت: «برای حمایت از پیامرسانهای داخلی نرخ تعرفه پیامرسانهای یک پنجم پیامرسانهای خارجی تعیین شود». در حال حاضر تعرفه اینترنت پیام رسان های داخلی یک سوم نرخ تعرفه پیام رسان های خارجی محاسبه می شود.
پس از این مصوبه، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «اول اینکه دولت مدتهاست استفاده از «شاد» را رایگان کرده است. اما چون در مصوبه جدید مجلس، دولت مکلف شده قیمت پیام رسان داخلی را ۲۰ درصد اینترنت لحاظ کند، عملا دولت دیگر «اجازه» رایگان کردن «شبکه دانشآموزی شاد» را ندارد و از سال بعد استفاده از «شاد» صرفا با پرداخت هزینه ممکن است».
این خبر آن هم از جانب یک وزیر، موجب نگرانی شد؛ چرا که آقای وزیر طوری پیام را ارسال کرده بود که انگار دست دولت برای رایگان کردن شبکه شاد بسته شده است!
اما دیروز، نمایندگان مجلس با رفع ابهام بندی از لایحه بودجه مصوب کردند که تعرفه اینترنت پیام رسانهای شاد و دانشگاهی در سال آینده همچنان رایگان است.
در جلسه علنی صبح دیروز و در ادامه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۰ مصطفی طاهری نماینده زنجان رفع ابهامی را درباره تبصره ۱۸ مطرح کرد، مبنی بر اینکه موضوع تعرفه اینترنت داخلی شامل پیام رسانهای شاد، دانشگاه ها و مراکز دولتی نمیشود و آنها در سال آینده رایگان خواهند بود.
به نظر میآید دغدغه آقای وزیر ارتباطات هم رفع شد و باید گفت: آقای جهرمی نگران نباشید؛ «شاد» رایگان است! اما شاید اگر وزیر ارتباطات به جای نتیجه گیری از مصوبه، با یکی دو نفر از نمایندگان تماس می گرفت و جویای جریان میشد، همین جواب را دیشب می گرفت و موجب ایجاد نگرانی در خانوادهها نمیشد!