به گزارش صدای حوزه، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در جلسه شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با دسته بندی نسل z و … مطرح کرد؛
معتقد به دستهبندیهایی مانند نسل Z، آلفا یا بتا نیستم. این دستهبندیها بیشتر شبیه به یک بازی است که ما را وارد آن کردهاند. بهعنوان مثال، ویژگیهایی که به دهه ۷۰ یا ۸۰ نسبت میدهند، در دهههای ۳۰ و ۴۰ نیز وجود داشته و کم هم نبوده است. تنها تفاوت در این است که ابزارهای رسانهای امروز بسیار قویتر شدهاند.
هر نسل دارای سطوح و طبقات متعددی است. تحقیقات میدانی و پیمایشهای صورتگرفته نشان میدهند که در دهههای مختلف، از ۶۰ تا ۸۰، حداقل هفت سطح متفاوت وجود دارد؛ بنابراین نباید تمام برنامهریزیها را تنها بر اساس بخشی از نسل متمرکز کرد. از طرفی، غفلت از این بخشها نیز اشتباه است. همه این گروهها باید در برنامهریزیها مدنظر قرار گیرند.
برای مثال، در برنامه اعتکاف، امسال یک میلیون نفر ثبتنام کردهاند. این مشارکتها نشاندهنده عمق باورها و هویت دینی در بخشی از جامعه است و نباید نادیده گرفته شود. از سوی دیگر، جوانانی که حتی هویت ایرانی خود را از دست دادهاند نیز نیازمند توجه ویژه هستند. در برنامهریزیها باید همه گروهها را دید و برای هر یک از آنها برنامهای مناسب طراحی کرد.
نسل جوان به موسیقی سنتی اقبال دارند، حتی ترکیب موسیقیهای پاپ و سنتی را میپسندند، حتی برخی از بزرگان ما، اجرای برخی از موسیقی رپ را نیز بدون اشکال دانستهاند. سازهایی مانند گیتار و پیانو، اگرچه سازهای سنتی نیستند، اما در موسیقی سنتی امروز استفاده میشوند. این نشاندهنده تحول و ترکیب دستگاههای موسیقی است. با این حال، آنچه اهمیت دارد، این است که هویت ایرانی اسلامی در موسیقی و دیگر هنرها ظهور و بروز داشته باشد.
اگر نتوانیم در یک سال چند مشکل اساسی جامعه را حل کنیم، دیگر جلسات و مباحث ما، جز اتلاف وقت و تکرار حرفهای بینتیجه، فایدهای نخواهد داشت. حکمرانی موفق در هنر و فرهنگ، در گرو عملگرایی و حل مسائل است، نه برگزاری جلسات و مباحث شعاری.
پی نوشت صدای حوزه:
به نظر می رسد دیدگاه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر رد دسته بندی های جمعیتی مرسوم، می تواند منجر به بی توجهی بیشتر به نسل نو شود؛ تقلیل تفاوت نسل فعلی با نسل های قبلی به صرف دسترسی بیشتر به امکانات رسانه ای می تواند محصول عدم شناخت درست نسل نو و دست کم گرفتن اثرات زندگی رسانه ای باشد.
باید بپذیریم که با نسلی کاملا “متفاوت” مواجه هستیم نه با همان نسل های قبلی به اضافه اندکی تفاوت؛ البته می پذیریم که قبول تفاوت های عمیق نسلی هم لزوما مساوی با پذیرفتن دسته بندی های رایج جهانی نیست و می توان دسته بندی های بومی و دیگری پیشنهاد داد!
برای دفاع از تفاوت های عمیق نسلی که در روزگار فعلی حالتی بی سابقه به خود گرفته است حرف بسیار است اما دیدگاه هایی که ما را به سمت عدم امکان گفتگو با نسل نو سوق می دهند نیز بهره ای از واقعیت نبرده اند!
➕ آیت الله اعرافی: لازم است تمرکزی داشته باشیم برای جامعه بزرگی که دغدغه های ما را ندارند:
https://v-o-h.ir/?p=45322