به گزارش صدای حوزه، حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز، امروز در نشست بصیرتی تبیینی که به همت مؤسسه عالی فقه و علوم اسلامی قم و با موضوع «نقش فعالیتهای اجتماعی روحانیت در احیای دین در جامعه» برگزار شد گفت: معضل مدرک گرایی در حوزههای علمیه باید مورد توجه و آسیب شناسی قرار گیرد؛ نباید این موضوع مدرک و مدرک گرایی در حوزههای علمیه رخنه کند.
وی افزود: مردم به عمل ما نگاه میکنند و حرف زدن ما هرگز به اندازه عمل ما اثر ندارد؛ اخلاق و زی طلبگی بهترین پیشنهاد من برای تأثیرگذاری هرچه بیشتر روحانیون در مناطق مختلف است.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد خاطرنشان کرد: عمده استفاده علما از زمان در نیمه شبها و عبادتهایی همچون نماز شب بوده است.
وی همراهی با مردم و انجام فعالیتهای اجتماعی را اثربخش ترین فعالیت روحانیون دانست و گفت: کنار مردم و همراه نیازهای مردم بودن بیشتر از هر کار دیگری میتواند برای ترویج معارف دین اثرگذار باشد.
نماینده ولی فقیه در استان خوزستان تصریح کرد: طلاب و روحانیون باید مهارتهای مختلف را بیاموزند و از آن در جهت خدمت به مردم استفاده کنند.
وی با اشاره به تأثیر رفتار استاد در شیوه زندگی طلبه افزود: رفتار و منش استاد تأثیر مستقیم روی طلبه داشته و تحصیل علم نباید منحصر در آموزش مجازی باشد.
امام جمعه اهواز بیان داشت: زی طلبگی به معنای رفتار و سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است؛ این اخلاقها و رفتارها در هر عصری که به کار گرفته شوند جامعه جاهلی آن عصر دگرگون میگردد.
وی گفت: از در میان مردم بودن لذت می برم؛ در آخرین سفرم به قم با قطار آمده و به تمام کوپهها سرکشی نمودم تا اگر مردم سوال، پیشنهاد یا انتقادی از من دارند با گوش جان بشنوم.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد اظهار کرد: روحانیت نباید سوار بر ماشینهای کذایی در میان مردم ظاهر شود؛ این زیبنده روحانیت نیست.
وی با تأکید بر اینکه مظاهر دنیا مانند آتش زیر خاکستر هستند عنوان داشت: اگر نفس دنیاطلبی را در دوران تحصیل در حوزه از بین نبریم بعداً با ورود به اجتماعات این خصیصه بروز پیدا کرده و مایه پسرفتهای جدی در مسیر رشد و تعالی ما طلبهها خواهد بود.
نماینده ولی فقیه در استان خوزستان گفت: نباید هدف طلبه از ورود به حوزه رسیدن به پست و مقام باشد؛ طلبه باید با اخلاص و فقط در راه خدا به تحصیل علوم و معنویات بپردازد؛ خداوند اگر کسی را لایق کاری ببیند او را به آن وظیفه میگمارد.
وی ادامه داد: مرحوم آیت الله مشکینی از پذیرفتن خودروی سازمانی امتناع داشت و کلید خودرویی را که به ایشان داده شده بود به حضرت امام پس داد.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد، همراهی همسران و فرزندان روحانیون در رعایت ساده زیستی را از عوامل مهم توفیق طلاب برشمرد و خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در این زمینه توفیق داشته اند و خانواده ایشان هم مانند خودشان نسبت به تجمل گرایی حساس میباشند.
وی گفت: ما در حال حاضر در مرکز استان خوزستان با تشکیل میزخدمت بعد از برگزاری مراسم نماز جمعه هر هفته با حضور مسئولین ۲۵ نهاد مختلف به پاسخگویی به مشکلات و سوالات مردم میپردازیم.
نماینده ولی فقیه در استان خوزستان بیان داشت: ما مسئولین استان را با مردم روبرو میکنیم تا همراهی مسئولین با مردم را به طور عملی اجرا کنیم؛ من تقریباً هر شب به مساجد مختلف اهواز میروم و با مردم دیدار دارم.
وی ضمن بیان بخشی از برنامههای جاری خود در سطح استان افزود: در استان خوزستان با وجود مشکلات عدیده ای که وجود دارد، متأسفانه هنوز مدیران تعدادی از ادارات هنوز همان مسئولین قبلی هستند و یا با همان نگاههای قبل به مدیریت بخشهای مختلف میپردازند.
امام جمعه اهواز اظهار کرد: در دفتر ما تقریباً ۴۰ کارگروه تخصصی تشکیل شده است که به شناسایی اولویتها و ارائه راهکارهای اجرایی جهت اصلاح امور مختلف استان خوزستان میپردازند.
وی با اشاره به ضعف در ساختار واحدهای نظارتی دولت گفت: متأسفانه در ادارات و نهادهای مختلف مسئولین حراستها را مدیران و رؤسای آنان تعیین میکنند و این یک ضعف ساختاری در زمینه نظارت است؛ باید این رویه و ساختار اصلاح شود و واحدهای نظارتی به طور مستقل فعالیت داشته باشند.