به گزارش خبرنگار فضای مجازی صدای حوزه، خانم نجمه صالحی با انتشار یادداشتی در کانال نویسندگان حوزوی با عنوان “نگران سوفی”، به مساله فرزند آوری و نگهداری حیوانات خانگی پرداخته است که در ادامه مطالعه می نمایید:
ناراحت و نگران بود، دخترش را به پرستار سپرد و خداحافظی کرد. با عجله کنار تخت بیمار ما آمد. به خواهرم گفت:
_ «سوفی در خانه تنها مانده باید بروم غذایش را بدهم، دخترم از اتاق عمل آمد حواستان به او باشد.»
+« چشم، سوفی چند سالشه مگه؟»
_«یک سال و نیم»
+« آخی، غذاخور شده؟»
با لبخند گفت:«سوفی، یک توله سگ ملوسه»
و ما متعجب به هم نگاه کردیم؛ به گونهای نگران سوفی بود که تنها دختر بیمارش را به آدمهای غریبه سپرد تا به او سر بزند.
با مشاهده خبر تشویق فرزندآوری پاپ فرانسیس، این خاطرهٔ دور در ذهنم پررنگ شد.
پاپ فرانسیس که ۸۵ سال دارد ضمن انتقاد از کسانی که به جای بچه، حیوان خانگی نگه میدارند این کار را باعث سلب انسانیت دانست. رهبر کاتولیکهای جهان کسانی را که به جای فرزندآوری به دنبال نگه داشتن سگ و گربه هستند، خودخواه نامیده و گفته است نفی پدرومادری، انسانیت ما را تخفیف داده و ما را از انسانیت دور میکند؛ تمدن پیر میشود و ما غنای پدرومادری را از دست میدهیم.
نکته مهم این است که حتی رهبران ادیان مختلف در کشورهای اروپایی نیز نگران کاهش جمعیت و دوری از انسانیت و… هستند.
متأسفانه نگهداری از حیوانات در منزل، یکی از مسائلی است که بهعنوان یکی از مظاهر سبک زندگی غربی وارد زندگی طبقه مرفه ایران شد و به تدریج به تمام لایههای اجتماعی کشور در شهرهای کوچک و بزرگ تسری یافت.
یکی از آسیبهای جدی در سالهای اخیر در جامعه، موضوع خلأهای عاطفی و تغییر ساختارهای خانوادگی و عدم علاقه زوجها به فرزندآوری است. تا جایی که حیوانات را جایگزین فرزند کردهاند و عدهای از سلبریتیها نیز به ترویج این موضوع دامن میزنند.
فرزندآوری در نگرش اسلامی مورد تاکید فراوان است حتی در ادیان دیگر نیز مورد توجه قرار گرفته و موجب بقای نسل بشر معرفی شده است. این دید مشترک در بین ادیان و توجه به شأن واقعی انسان جالب توجه است.