• امروز : سه شنبه - ۱۶ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 4 February - 2025
کل اخبار 6373

صدای حوزه امروز

وزیر ارشاد باید اعتراض می‌کرد و بیرون می‌رفت! ترویج پرشتاب همزیستی با حیوانات خانگی حتی برای اقشار مذهبی مبانی حکمرانی در آموزه های علوی از منظر آیت‌الله مکارم شیرازی کم و کیف ارتباط حوزه و جامعه در صد سال اخیر؛ اگر از حکومتی شدن می ترسیدیم اصلا چرا انقلاب کردیم؟! نشست مشترک مدیران بین الملل حوزه های علمیه با مدیران حوزه های علمیه استان سیستان و بلوچستان برگزار شد واقعیت فیلم درگیری در فرودگاه مهرآباد چه بود؟/ تصاویری از مشاجرۀ خانوادگی زن جوان بی‌حجاب، قبل از حمله به روحانی حاضر در فرودگاه!/ واکنش ها به رفتار روحانی حاضر در صحنه مروری انتقادی بر بایدهای آرمانی که معاون آموزش حوزه بیان کرد! لازم است مشوق‌هایی برای جذب طلاب به حوزه‌های علمیه ایجاد شود همچنان برای تبلیغ نقشه جامعی وجود ندارد / تحولات عظیم و شگرفی در دنیا رخ داده و نهاد تبلیغ دین را دچار سختی کرده است! پوکر کی حلال میشه؟! حل و فصل جن عاشق توسط طلبه بلاگر! “رقص” در سینمای قبل و بعد از انقلاب به روایت یک طلبه! ابتکار عمل آیت الله حائری یزدی در بازسازی حوزه علمیه قم در شرایط رو به اضمحلال حوزه در ستایش تبلیغ عشایری!/ عکس نوشته

17
در گفتگوی صدای حوزه با حجت الاسلام والمسلمین محمدی در پی عبارات وطن دوستانه هادی چوپان مطرح شد:

وطن دوستی هم از ایمان است و هم روایات ما به آن اشاره می کنند و هم عقلانیت آن را میگوید

  • کد خبر : 28089
  • 24 مهر 1400 - 20:15
وطن دوستی هم از ایمان است و هم روایات ما به آن اشاره می کنند و هم عقلانیت آن را میگوید
وطن دوستی هم از ایمان است و هم روایات ما به آن اشاره می کنند و هم عقلانیت آن را میگوید و هم همه عقلای عالم نسبت به وطن خودشان تعصب و حساسیت دارند.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، بعد از سومی هادی چوپان در مسابقات مستر المپیا، مصاحبه ای با وی انجام گرفت که مصاحبه کننده از او سوال میکند که آیا به تابعیت گرفتن از کشورهای خارجی فکر میکند یا خیر؟ او در جواب میگوید که ایران همه زندگی اوست و او به ایران تعلق دارد و بخاطر حمایت شدن، وطنش و وطن دوستی اش را رها نمیکند. در همین راستا مصاحبه ای از طرف پایگاه خبری تحلیلی صدای حوزه با حجت الاسلام والمسلمین رضا محمدی، کارشناس اخلاق، عقاید و تربیت، در رابطه با حب وطن و وطن دوستی انجام گرفت تا مشخص شود که آیا این وطن دوستی چه جایگاهی در ادبیات و منظومه معارف دینی دارد؟

متن مصاحبه را در ادامه مطالعه می نمایید:

صدای حوزه: از آقای هادی چوپان سوال کردند که اگر در هرکدام از کشورهای دیگری بودی -اروپایی و امریکایی- حمایت های مناسب و خوبی از تو خواهد شد، چرا تابعیت آنها را درخواست نمیکنی؟ جواب گفت همه چیز من وطنم است؛ با توجه به روایت های حب وطن و دعای امام سجاد در صحیفه سجادیه و همچنین روایت های مختلف در باب مرزبانی و حراست از مرزها، آیا اصلا وطن دوستی معنایی دارد یا نوعی شرک می باشد؟

اولا اینکه وطن را باید معنا کرد، که وطن در یک تقسیم بندی، دونوع است: ۱- وطن ایمانی ۲- وطن زمینی و خاکی که اتفاقا این دو با همدیگر ارتباط نیز دارند. مثلا ایران که وطن ماست، وطن ایمانی ما نیز حساب میشود. ولی به هر حال باید این دو وطن از همدیگر تفکیک بشوند.

وطن دوستی از مصادیق بزرگواری و کرامت نفس

دوم اینکه انسان از وطن خودش دفاع بکند، اینکه انسان نسبت به وطن خودش تعصب داشته باشد، عرق وطن دوستی داشته باشد، هم حرف عقل هستش و هم همه عقلای عالم اینکار را انجام میدهند و هم روایاتی در این زمینه مطرح شده است. از جمله روایتی از حضرت امیرالمومنین علیه السلام که ایشان می فرمایند: عُمِّرَت البُلدانُ بِحُبِّ اَلاَوْطان (۱) وطن ها و سرزمین ها با وطن دوستی آباد می شود، اگر همه وطن را دوست داشته باشند، سبب می شود که شهرها و سرزمین ها آباد شوند.

در فرمایش دیگری میفرماید: مِن کَرَمِ المَرءِ بُکاؤهُ على ما مَضى مِن زَمانِهِ ، و حَنینُهُ إلى أوطانِهِ ، و حِفظُهُ قَدیمَ إخوانِهِ (۲) از بزرگوارى و کرامت انسان، گریستن او بر زمان سپرى شده اش (عمر صرف شده اش) و علاقه او به میهنش و نگهداشتن دوستان دیرینه اش است. یعنی حتی علاقه به وطن از مصادیق بزرگواری و کرامت نفس می باشد.

در این زمینه روایت دیگری نیز داریم که حب الوطن من الایمان (گرچه سندش دقیق مشخص نشده است ولی) در سفینه البحار جلد۸ صفححه ۵۲۵ این روایت نقل شده است، که دوستیِ وطن از ایمان بوده یعنی هرچه ایمان بیشتر باشد محبت او نسبت به وطنش بیشتر می شود.

در روایتی از پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله نقل شده است که می فرمایند: إنَّ اللّه َ یُبغِضُ رجُلاً یُدخَلُ عَلَیهِ فی بَیتِهِ و لایُقاتِلُ (۳)  یعنی خداوند دشمن مى دارد مردى را که در خانه اش بر او حمله کنند و او نجنگد و دفاع از وطنش نکند. شبیه این روایت را هم از حضرت امیرالمومنین داریم که می فرمایند: ما غُزِیَ قَومٌ قَطُّ فی عُقرِ دارِهِم اِلّا ذَلّوا (۴) آن کسانی که در خانه نشستند تا به آنها حمله بشود دچار ذلّت و شکست شدند.

وطن دوستی هم از ایمان است و هم روایات ما به آن اشاره می کنند و هم عقلانیت آن را میگوید و هم همه عقلای عالم نسبت به وطن خودشان تعصب و حساسیت دارند. این وطن همان وطن سرزمینی و خاکی است.

نوع دیگری از وطن نیز وجود دارد که میتوان اینطور گفت که انسان واقعا به این عالم تعلق ندارد، و انسان مرغ باغ ملکوت است که همان لقاء الله و همان مقام  عنداللهی است که میتوان گفت: وطن اصلی انسان این وطن است.

صدای حوزه: در مورد آقای هادی چوپان، بهترین واکنشی که ما بعنوان رسانه ی حوزوی میتوانیم نسبت به این اتفاق داشته باشیم به نظر شما چیست؟

باید چند جمله به ایشان گفت:

  1. تو مردانگی کرده ای
  2. طبق روایت های ما، این حرکت و سخن تو، نشانه ای از کرامت و بزرگواری تو است (امیرالمومنین تو را بعنوان بزرگوار معرفی کرده است)
  3. کار شما از چند جهت مورد تشویق و تحسین میباشد: اول بعنوان ایرانی، دوم بعنوان مسلمان و سوم بعنوان یک شیعه. هریک از اینها سبب می شود که کار تو عظمت و حسن بیشتری پیدا بکند.
  4. این کار نیز به نوعی راه دین و دیانت بوده و خیال نکند که صرف ناسیونالیست غربی (که ما آنرا قبول نداریم و آن را شرک می دانیم) است، بلکه حتی نشانه ای از معنویت و سلامت نفس و کرامت می باشد.

پی نوشت:

(۱) میزان الحکمه، (برگرفته از: بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۴۵؛ تحف العقول، ص ۱۴۷)

(۲) بحار الأنوار : ۷۴/۲۶۴/۳

(۳) عیون أخبارالرّضا علیه السلام ، ج ۲ ، ص ۲۸ .

(۴) خطبه ۲۷ نهج البلاغه

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=28089
  • نویسنده : محمدعلی صفری

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.