• امروز : سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
کل اخبار 6327اخبار امروز 3

صدای حوزه امروز

شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد! اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزه‌های علمیه به عنوان عالی‌ترین نهاد حوزوی انتخاب شدند روایت مدیر حوزه های علمیه از اهم و احب امور نزد رهبر معظم انقلاب! فرهنگ کلان گفتارها: نهادهای گفتار جمعی ساز! تصویرسازی منفی و مستمر اینترنشنال از حوزه و روحانیت جزئیات برنامه‌های آموزشی حوزه علمیه قم طلبه های بااستعداد نباید در قرض و بدهی بمانند / شیخ طوسی ۱۲ برابر سایر طلاب شهریه می گرفت! +خاطرات پیاده‌روی اربعین با شهید سیدمصطفی خمینی وسط این سیستم اداری فشل، چطور برترین حوزه را انتخاب می کنید؟! اندر لزوم تبیین حداکثری اقدامات شورای نگهبان گاهی هم نزد من می‌آمد و مقداری شکایت می‌کرد… آداب طرح نظر جدید در حوزه های علمیه! تجاری سازی، بسته بندی و قسط بندی امر دینی! امام جمعه‌ای که با دخترش پشت تریبون نماز جمعه رفت

14
آیت‌الله محمدرضا مدرسی در درس خارج «فقه استارتاپ‌ها و ارز مجازی»:

اگر اثبات شود رمزارزها به کشور ضرر می‌زنند، دولت می‌تواند آن‌ها را ممنوع کند

  • کد خبر : 22094
  • 26 مرداد 1400 - 21:13
اگر اثبات شود رمزارزها به کشور ضرر می‌زنند، دولت می‌تواند آن‌ها را ممنوع کند
آیت‌الله محمدرضا مدرسی: اگر زمانی با محاسبات دقیق اقتصادی و علمی‌اثبات شود که این رمزارزها در مجموع به کشور ضرر می‌زنند، دولت می‌تواند آن‌ها را ممنوع کند و یا محدودیت‌هایی قائل شود و این محدودیت‌ها طبق عناوین ثانویه و به عنوان فرامین حکومتی لازم الاتباع می‌شود

به گزارش صدای حوزه، آیت‌الله محمدرضا مدرسی، استاد درس خارج حوزه علمیه در درس خارج خود به بررسی موضوع «فقه استارتاپ‌ها و ارز مجازی» پرداخت.

شبهه: بیت کوین دارای سقف است و سقف نهایی استخراج آن بیست و یک میلیون است و این محدودیت استخراج موجب می‌شود در طول زمان درآمدهای بادآورده ای برای بعضی افراد ایجاد کند. بدین جهت نمی‌توان آن را به عنوان یک پول یا ارز معتبر شرعی تلقی کرد.

پاسخ: اولاً، این شبهه نقض می‌شود به بعضی کالاها یا حتی پول‌های فیزیکی غیر اعتباری که ارزش ذاتی دارند، مانند پول، طلا، نقره که افراد ذخیره می‌کنند و قیمت آن در طول زمان بیشتر می‌شود. به هر حال این مشکل از اموری نیست که موجب عدم مشروعیت مبادله با یک پول یا کالا شود.

ثانیاً، راه برای اصلاح این مشکل اصلا بسته نیست؛ زیرا با پیشرفت تکنولوژی می‌توان رمز ارز جدیدی به عنوان رقیب بیت کوین ابداع کرد که موجب کاهش اقبال مردم به بیت کوین شود. کما این که امروز نیز رقیب پیدا شده است.

ثالثاً، درست است که در مراحلی و به نحو پول‌های اعتباری، دولت‌ها نمی‌توانند در بیت کوین و امثال آن تأثیرگذار باشند اما این چنین نیست که اصلا تأثیرگذار نباشند، بلکه دولت‌ها با توجه به قدرت خرید و نیز قدرت ماینینگی که دارند می‌توانند تأثیر گذار باشند.

شبهه: رمزارزها از جمله بیت کوین وسیله خروج سرمایه از کشور هستند و این خروج سرمایه به مصلحت کشور نیست و چه بسا کسی بگوید مشروع نیست.

پاسخ: اگر منشا بیت کوین‌ها، ماینینگ خارجی و یا معاملات خارجی باشد، یعنی صرافی‌ها آن بیت کوین را از بازار جهانی تهیه کرده و در حساب خود نگه داشته و در داخل کشور آن‌ها را به فروش برسانند، در این صورت خروج سرمایه از کشور اتفاق نمی‌افتد.

ولی اگر منشأ بیت کوین‌ها داخلی باشد، چه صرافی با ماینینگ مستقیم تولیده کرده باشد و چه عده ای در داخل تولید کرده و در اختیار صرافی قرار داده باشند، در این صورت انتقال بیت کوین‌ها به خارج از کشور موجب خروج سرمایه از کشور می‌شود، زیرا بیت کوین با برق ارزان کشور تولید می‌شود و باید برای آن راه حلی پیدا کرد.

راه کار این است که ارائه خدمات به صرافی‌های داخلی و نیز ماینرها همراه با اخذ عوارض و مالیات باشد و دولت با وضع قوانینی در این زمینه، آن ضایعه را جبران کند. یا این که محدودیت‌هایی برای آن‌ها قائل شده و یارانه مستقیم و غیر مستقیم را حذف کند.

در مورد رمزارزها یک سلسله اشکالات و عوارض منفی وجود دارد، ولی این موجب، عدم مشروعیت فقهی استخراج و معامله با آن‌ها نمی‌شود، کما این که این عوارض در پول‌های اعتباری و نیز پول فیزیکی دارای ارزش ذاتی وجود دارد.

البته اگر زمانی با محاسبات دقیق اقتصادی و علمی‌اثبات شود که این رمزارزها در مجموع به کشور ضرر می‌زنند، دولت می‌تواند آن‌ها را ممنوع کند و یا محدودیت‌هایی قائل شود و این محدودیت‌ها طبق عناوین ثانویه و به عنوان فرامین حکومتی لازم الاتباع می‌شود، اما با صرف نظر از این مشکل، ذات رمزارزها دارای مانع شرعی نیستند.

این که افرادی عملا سوء استفاده می‌کنند و با ترفندهای مختلف، رمزارزها را تبدیل به ارز کرده و از کشور خارج می‌کنند، بدون این که کالایی وارد کنند و کشور را محروم از ارز لازم می‌کنند، آسیبی است که در ارزهای معمولی نیز اتفاق می‌افتد و ربطی به اصل حکم شرعی ندارد و دولت باید با ابزارهایی که در اختیار دارد، این قضیه را مدیریت کند. همچنین میزان ضرر در رمزارزها بالاتر یا پایین تر از ارزهای اعتباری است، تأثیری در اصل حرمت و حلیت ندارد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=22094
  • منبع : پایگاه خبری مفتاح

مطالب مرتبط

20خرداد
همستر؛ نوعی بازی یا ماینر استخراج رمز ارز؟! / بکارگیری پردازشگر گوشی های قربانی جهت اجرای الگوریتم های پیچیده؟
در گفت و گوی صدای حوزه با دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه مطرح شد؛

همستر؛ نوعی بازی یا ماینر استخراج رمز ارز؟! / بکارگیری پردازشگر گوشی های قربانی جهت اجرای الگوریتم های پیچیده؟

28بهمن
از قوانین سخت مالیاتی در انگلیس تا راه‌اندازی سرویس نظارتی در چین
گزارشی از قوانین استفاده از رمزارزها در سراسر جهان؛

از قوانین سخت مالیاتی در انگلیس تا راه‌اندازی سرویس نظارتی در چین

27بهمن
معامله رمزارزها طبق دیدگاه رهبر انقلاب؛ جواز یا احتیاط؟
معناشناسی فقهی استفتائی در موضوع رمزارزها؛

معامله رمزارزها طبق دیدگاه رهبر انقلاب؛ جواز یا احتیاط؟

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.