به گزارش صدای حوزه چند ماه پیش بود که در فضای مجازی افتتاح یک کارگاه تولیدی توجهم را به خود جلب کرد؛ کارگاهی که تاکنون مانند آن را در استان نداشتهایم و میتوانستیم محصولات جذاب و متنوع فرهنگی و هر سفارشی در این زمینه را از این تولیدی تهیه کنیم.
نکتهای که در افتتاح این کارگاه نمود پیدا میکرد راهاندازی آن توسط یکی از جوانان فعال فرهنگی و البته مداح شهر در یکی از روستاهای نزدیک بیرجند بود.
راهی این روستا میشوم، روستای کوشه سفلی در فاصلهای کمتر از ۳۰ کیلومتر تا بیرجند قرار دارد و رسیدن به مقصد حدود نیم ساعتی طول میکشد؛ پس از پرسوجو در مورد مکان این کارگاه به خانهای قدیمی میرسم؛ خانهای که اکنون محل کسب درآمد و روزی حلال برای بیش از ۱۰ نفر از جوانان این دیار شده است.
منتظر فرصتها ننشستند
پس از ورود به کارگاه اولین نکتهای که به آن فکر کردم و به عینه دیدم این بود که در شرایطی که عدهای پیشرفت و بهبود وضعیت اقتصادی کشور را به رفع تحریمها گره میزنند، چگونه جوانانی منتظر آمدن فرصتها ننشستهاند بلکه از ثانیهها و ساعتها بهره بردهاند و خود فرصتسازی کردهاند.
در شرایطی که وقتی صحبت از کار و اشتغال به سخن میآید برای افرادی تنها میز و صندلیهای اداری تداعی میشود و عدهای گلایه از نبود شغل دارند اما جوانانی هستند که اتکا به توانمندیهایشان داشتهاند و در مسیری به نام کارآفرینی و تولید قدم گذاشتهاند؛ افرادی که نهتنها برای خود بلکه برای دیگران نیز امیدآفرینی دارند.
سهمی در حرکت چرخه اقتصاد
جوانانی که با اطاعت از امر رهبر خود در مورد اقتصاد مقاومتی و توجه به بخش اشتغال و تولید پا در میدان اثبات توانمندیهایشان گذاشتهاند و هرکدام به سهم خود در حرکت چرخه اقتصاد این مملکت مؤثر بودهاند.
پای صحبت با آقای هاشم صلاحی بهعنوان مدیریت این مجموعه نشستم، جوانی هیئتی که به گفته خودش با توجه به نیاز و نبود کارگاه تولید محصولات فرهنگی و مذهبی در استان درصدد ایجاد این کارگاه برآمده و با استفاده از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید توانسته این کارگاه را راهاندازی کند.
هاشم صلاحی در ابتدای صحبتهایش از شروع فعالیتش گفت و اظهار داشت: حدود چند سال است که فروشگاه محصولات فرهنگی و مذهبی در بیرجند داشتیم و پس از این مدت حضور کارگاه تولیدی در این زمینه در استان حس میشد چراکه باعث کاهش قیمتها و افزایش تنوع کارها بود و حتی میتوانست برای مجموعهها به صورت سفارشی کالاها را تولید کند پس به این فکر افتادیم تا اینچنین کارگاهی را راهاندازی کنیم.
اشتغالزایی برای بیش از ۱۰ نفر
مدیرعامل مجموعه فرهنگی تولیدی فروشگاهی مشکات بیان داشت: از ابتدای شروع کار با دو نفر شروع به فعالیت کردیم و الان نزدیک به هفت نفر به صورت مستقیم و چهار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به فعالیت هستند.
صلاحی با بیان اینکه سرمایه اولیه برای شروع این کار حدود ۲۰۰ میلیون تومان بود که از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید و دیگر تسهیلات استفاده کردیم، گفت: مسئولین تا حد امکان به ما کمک و از ما حمایت کردند ولی خواهشمندم تا جایی که میتوانند برای کارهای جوانان تسهیلگری کنند، چراکه نتیجهاش برای انقلاب و نظام خواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه این کارگاه هماکنون در چند بخش کار میکند، افزود: چاپ سیلک، چاپ سابلیمیشن، دستگاه برش لیزر، چاپ و تولید پیکسل نمونهای از فعالیتها است.
وقتی هیئت مبدأ کارآفرینی میشود
این جوان کارآفرین عنوان داشت: در حوزه چاپ سیلک تمامی چاپها روی تیشرتها، لباسها، پرچمها و سربندها و در قسمت برش لیزر تمام برشهای قابها و چوبها و… انجام میشود.
صلاحی خاطرنشان کرد: با مجموعههای مذهبی و هیأتی ارتباط داریم که این مسئله برای ما اولویت دارد و همچنین ارتباط ویژهای بین هیأتی بودن ما و انتخاب این کار وجود دارد.
اولین کارگاه تولیدی محصولات فرهنگی در خراسانجنوبی
وی با اشاره به اینکه اولین کارگاه تولیدی محصولات فرهنگی در استان هستیم، بیان داشت: یکی از اهداف ما این است که محصولات فرهنگی را جایگزین محصولات غیرفرهنگی و ضد فرهنگی کنیم و این نیاز دارد که ما ذائقه مردم را تغییر دهیم و هرروز کارهای بهتر و نفیستری را با قیمت مناسب وارد بازار کنیم تا این تغییر ذائقه شکل بگیرد.
این جوان کارآفرین تصریح کرد: یکی از کارهای دشمن در بحث تهاجم فرهنگی تبلیغ یک موضوع با ابزاری مانند انیمیشن و استفاده از فرهنگ و محصولات فرهنگی است و ما نیز در مقابل در بحث ارائه مبانی انقلاب از طریق محصولات فرهنگی و مذهبی تلاش میکنیم.
صلاحی با بیان اینکه اکنون تولید ما به صورت ماهیانه چهل تا پنجاه میلیون تومان است، گفت: بنا داریم در این حوزه به کشور افغانستان، استان سیستان و بلوچستان و بعضی شهرهای خراسان رضوی هم ورود کنیم و هدف ما این است که این شبکه فروش را در استان رقم بزنیم و کار را توسعه دهیم.
این کارگاه نتیجه تفکر هیأتی است
وی بیان داشت: این کارگاه نتیجه تفکر هیأتی است و تفکر جوانانی است که علاوه بر اینکه به معیشت خودشان فکر میکنند بلکه به بقیه نوجوانان و جوانان در زمینه فرهنگ و اشتغال آنها فکر و توجه دارند.
این جوان بیان داشت: خدا به کارهای تعاون محور نگاه میکند و اگر کسانی با این نگاه با هم همکاری کنند، خداوند به کارشان ضریب میدهد و آن را گسترش میدهد.
تفکر هیأتی به دنبال اشتغالآفرینی و منفعت رساندن به همه است
صلاحی به وجه تمایز کار هیأتی با بقیه کارها اشاره و بیان داشت: در بقیه کارها انحصارطلبی و استکبار اقتصادی مدنظر است ولی در تفکر هیأتی اینگونه نیست و جدا از لیبرال و سرمایهگذاری است و کسی که تفکر هیأتی داشته باشد و کار اقتصادی انجام دهد هدف اصلیاش استکبار اقتصادی خودش نیست بلکه هدفش گسترش کار و افزایش کارگران و اشتغالآفرینی و منفعت رساندن به همه است.
ماجرای افتتاح کارگاه تولیدی در روستا
وی با اشاره به اینکه برای راهاندازی کارگاه به چند دلیل روستا را انتخاب کردم، گفت: علاوه بر تسهیلات ویژه آن منطقه، ایجاد اشتغال برای جوانان شهرهای کوچک و روستا است موجب شد تا کارگاه در این منطقه بنا شود تا برای جوانان روستا نیز مفید باشد.
کارآفرینی یکی از اصلیترین و مهمترین موضوعات دنیای امروز و محرکه اصلی توسعه اقتصادی محسوب میشود و نقش آن در نوآوری یا ایجاد فضاهای جدید کسب و کار بر همگان روشن است.
کارآفرینان در جامعه عامل اصلی ایجاد پویایی و افزایش بهرهوری هستند و در جامعه روحیه سعی و تلاش را بالا میبرند و در شرایطی که اشتغال و رفع بیکاری به یکی از دغدغههای اصلی جوانان، تبدیل شده است توجه به اقتصاد مقاومتی و الگوگیری از کارآفرینان موفق میتواند بارقه امیدی برای رفع بیکاری و بهبود شرایط اقتصادی باشد.