• امروز : سه شنبه - ۱۲ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 1 April - 2025
کل اخبار 6448

صدای حوزه امروز

داستان راستان بوستان! اولین نشست صمیمی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با رسانه‌های حوزوی تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه امپراطوری معاونت آموزش بر حوزه/ چرا تغییر سخت است و چگونه باید پیش برویم؟ تنظیمات دروس حوزه طوریست که هیچ احتیاجی به قرآن ندارند! + واکنش ها زیر و بم اشتغال طلاب و چند نکته باریک‌تر از مو چرا ما پزشک اطفال داریم اما آخوند اطفال نداریم؟/ منبر را به هرکسی ندهید لزوم ارائه مدل اجرایی دقیق جهت ورود هیأت های مذهبی به اقتصاد اولین دیدار همسر با لباس روحانیت یا مزاحمت یک آخوند برای یک زن متأهل؟! حکمت متعالیه در خدمت انقلاب تبارشناسی تربیت چهره‌های انقلابی در گفتمان حوزه‌های علمیه از مدرسه‌ی عرفان تا کوچه‌های انقلاب/ زنانی که تاریخ را در حاشیه‌ی تاریخ نوشتند حمله طلبه ها به حوزه علمیه دروغ است/ دعوا بر سر مسجد نیست و اداره آن در اختیار اشرفی اصفهانی است جامعه الزهرا تصمیم بگیرد: تبلیغ اولویت اول است یا دوم؟!

19
بریده ای از مقاله حجت الاسلام غلامرضا پیوندی؛

موارد جواز افشای اسرار و مبانی فقهی آن در مشاوره دادگاه‌های خانواده

  • کد خبر : 42423
  • 19 اردیبهشت 1401 - 12:01
موارد جواز افشای اسرار و مبانی فقهی آن در مشاوره دادگاه‌های خانواده
یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به روابط اجتماعی در همه جوامع، اصل رازداری است.

به گزارش صدای حوزه، نوشته ی پیش رو، بریده ای از مقاله “اصل حفظ اسرار در اخلاق حرفه‌ای مراکز مشاوره دادگاه‌های خانواده”، به قلم حجت الاسلام دکتر غلامرضا پیوندی مدیر گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه ی اسلامیست که در ادامه می خوانیم:

توجه به اصل حفظ اسرار و رازداری

یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به روابط اجتماعی در همه جوامع، اصل رازداری است. منظور از راز یا سرّ اموری است که انسان انگیزه بر پنهان ماندن آن دارد. انسانها در زندگی اجتماعی گاهی نیاز به کمک و اقدامات دیگران دارند؛ و در این رابطه ممکن است طرف مقابل به اسراری از زندگی انسان آگاهی پیدا کند؛ مانند کسی که به پزشک یا وکیل و … مراجعه می‌کند. از نظر اخلاقی و شرعی، اصل بر این است که این راز مخفی بماند و افشاء نشود؛ مگر در مواردی که استثناء شده است.

مقررات حقوقی

مقررات حقوقی، بر پایه همین اصل مهم اخلاقی، ممنوعیت‌هایی را بر اساس شغل و موقعیت‌های افراد وضع کرده‌اند. اصل حفظ اسرار و منع افشای آن در اخلاق حرفه‌ای مراکز مشاوره دادگاه‌های خانواده از موضوعاتی است که مورد توجه قانونگذار ایرانی قرار گرفته است.

مراکز مشاوره دادگاه‌های خانواده نهادی نوپا در حقوق خانواده ایران است و چالش‌ها یا ابهامات حقوقی آن بررسی نشده است. از جمله‌ی این مسایل، موارد استثنا و پیامدهای منع افشای سرّ است. این نوشتار، ضمن تشریح موارد جواز افشای سرّ و مبنای فقهی آن در مراکز مشاوره دادگاه‌های خانواده، پیامدهای کیفری و مسئولیت‌های انتظامی آن را در قوانین کنونی تبیین می‌نماید.

بیشتر بخوانید:

مرکز خدمات در زمینه های ازدواج، روابط زوجین و تربیت فرزند به خانواده طلاب مشاوره می دهد

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=42423
  • منبع : پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.