• امروز : چهارشنبه - ۳۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 21 May - 2025
کل اخبار 6492

صدای حوزه امروز

تصمیم های خردی که به وقتش اتخاذ نشده اند! روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند روایت شیخ اسماعیل رمضانی از عصر هوش مصنوعی و لزوم تغییر سبک آخوندی! نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد انتقاد معاون تهذیب حوزه های علمیه از کیفیت برگزاری کمیسیون اخلاق و تربیت در همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه حوزه پیشرو و سرآمد| تکنولوژی‌شناسی یا تکنوکراسی، کدام؟ فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! «حوزه» نهاد فرا ساحتی با درون‌مایه و رویکرد تمدنی و وظیفه‌مند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب/ حوزه پیشرو و سرآمد در کنار ملت است حوزه پیشرو و سرآمد حوزه های علمیه؛ حافظان دین‌داری مردم در طوفان مدرنیته مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم حوزه، قدیمی‌ترین، ماناترین و مردمی‌ترین نهاد اجتماعی/ نمونه‌ای برای پیاده‌سازی موفق مردمی‌سازی در جامعه اسلامی

0
یادداشت؛

مذبح منشور حوزه

  • کد خبر : 46707
  • 31 اردیبهشت 1404 - 16:12
مذبح منشور حوزه
پس از هر فرمایش و ارشاد مقام معظم رهبری درباره حوزه، مطالب بسیاری منعکس می¬شود که همه به دنبال تحقق منویات ایشان هستند و جلسات و تشکیلات و مصوبات متعددی شکل می¬گیرد.

به گزارش صدای حوزه، حجت الاسلام (نام محفوظ)، طی یادداشتی به بررسی مذبح منشور حوزه پرداخته است که در ادامه مطالعه می نمایید:

در خصوص ارشادات و فرمایشات مقام معظم رهبری درباره حوزه و روحانیت، چند گزاره نسبتا مورد توافق را می توان ذکر کرد:

۱٫ بیانات ایشان برآمده از نظام فکری¬شان است، از همین رو روح و رویکرد اصلی در آنها واحد است. کما اینکه در منشور حوزه نیز مطالبی را فرمودند که پیش از آن مکرر بیان شده¬اند.

۲٫ پس از هر فرمایش و ارشاد مقام معظم رهبری درباره حوزه، مطالب بسیاری منعکس می¬شود که همه به دنبال تحقق منویات ایشان هستند و جلسات و تشکیلات و مصوبات متعددی شکل می¬گیرد.

۳٫ بسیاری از فرمایشات ایشان درباره حوزه و روحانیت، محقق نشده است و ارشادات ایشان به نحو بایسته، مد نظر قرار نگرفته است.

ذکر گزاره سوم با توجه به دو گزاره قبل تعجب برانگیز است و ابهامات و سوالاتی پیش می آورد که فرمایشات حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرخ‌فال، در هیئت اندیشه‌ورز دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه که احتمالا برای تحقق همین منشور تشکیل شده است، می تواند ابهامات را مرتفع نماید. ایشان فرموده اند: بازنگری در وضعیت مدارک حوزوی در دستور کار شورای عالی قرار دارد… ‌یکی از مواردی که در سال جاری نسبت به آن اقدام می‌کنیم، مسئله مدارک حوزوی است.

یعنی در بین مفاهیم بسیار متعالی و متعدد منشور، یک مورد برجسته شده است. چون ساده ترین و سطحی ترین مساله از مسائل طرح شده در منشور است و احتمالا در این مساله هم به بدترین نحو ممکن، اقدام خواهد شد!

فرض کنید که مصوبه شورای عالی نیز بدین سمت برود که عناوین مدارک حوزوی نیز به دکتر و … تبدیل شود و آن وقت تمام مسائل ناپسند هویتی که با ذکر کلمه دکتر به جای حجت الاسلام مطرح می شد، به حساب مقام معظم رهبری گذاشته شود و طبیعتا منشور و سایر مفاهیم متعالی آن هم به حاشیه رانده شود و مخالفت حوزه با آن تصویر رایج و عمومی گردد.

البته اگر شورای عالی حوزه های علمیه، تدبیری بیاندیشد که فرهنگ عمومی اصلاح شود و مدرک حوزوی در ذیل روشن شدن ارزش علوم حوزوی و حوزویان ارتقاء یابد؛ یا مدارک بازنمایی بهتری از انواع رشته های علوم اسلامی داشته باشند، یا صعوبت بی مورد مسیر اخذ مدرک حل شود و … اقدامشان ارزشمند و سزاوار قدردانی است. اما احتمالا در کنار توجه به ساده ترین مساله، پاسخ ها نیز از بین ساده ترین و سطحی ترین ها خواهند بود.

باید عاجزانه تقاضا کرد، اگر اقدام درخوری مد نظر نیست، لطفا هیچ اقدامی نکنید.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=46707
  • نویسنده : نام محفوظ

مطالب مرتبط

31اردیبهشت
قدردانی حجت الاسلام مومنی از تصمیم حاج محمود کریمی
در پی لغو هیات دهه اول حاج محمود کریمی در کربلا اتفاق افتاد؛

قدردانی حجت الاسلام مومنی از تصمیم حاج محمود کریمی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.