به گزارش صدای حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد عالم زاده نوری، معاون تهذیب حوزههای علمیه کشور، در نشست مهارتافزایی مدیران و معاونان تهذیب مدارس علمیه استان همدان، با بیان اینکه هدف بعثت پیامبر اسلام، گسترانیدن توحید، فرهنگ اسلامی و عدالت اسلامی در عالم است، اظهار داشت: باید در مسیری حرکت کنیم که معارف اهل بیت(ع) عالمگیر شود و امام این مکتب به عنوان فرمانروای کل عالم حضور داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه برای تحقق این مهم هر فردی وظایفی بر عهده دارد، گفت: برای انجام اینکار و رسیدن به نقطه مورد نظر باید اقدامات لازم را انجام دهیم و یاری خداوند بشتابیم.
معاون تهذیب حوزههای علمیه با بیان اینکه اگر امام زمان(عج) به دنبال آن بود که بدون اقدامی از جانب مومنین ظهور کند، مطرح کرد: انسان دارای قدرت اختیار و اراده است، و با استفاده از این توان باید شرایط ظهور حضرت حجت(عج) را فراهم کند، در غیر این صورت حضرت ۱۳۰۰ سال دیگر هم نخواهد آمد.
اجتماع قلوب در بین شیعیان در دفاع از عهد جامعه شیعه ضروری است
وی با اشاره به اینکه نیازمند یک جبهه قوی از مومنان هستیم، خاطرنشان کرد: حضرت حجت(عج) اجتماع قلوب در بین شیعیان در دفاع از عهد جامعه شیعه را ضروری دانستهاند و لذا نیازمند آن هستیم تا اجتماع قلوبی در بین مومنان پدید بیاوریم.
حجت الاسلام و المسلمین عالم زاده نوری تصریحکرد: یکی از مکانهایی که در آن بهترین بستر برای تربیت نیروهای مومن و جبهه ایمانی فراهم شده، حوزههای علمیه است.
وی با بیان اینکه ارتباط با مخاطب در مساجد و دانشگاهها متفاوت از نوع ارتباط در حوزهها است، یادآور شد: مخاطب حاضر در حوزه، طلاب شده اند که با تمام وجود در کلاس و در حوزه حاضر شده و در یک سن خاص می باشند و لذا خدمت در این عرصه توفیقی از جانب پروردگار است که باید قدردان آن باشیم.
معاون تهذیب حوزه های علمیه با اشاره به اینکه در این جبهه ایمانی نیازمند علمای ربانی که تاریخ ساز و نقش آفرین باشند، هستیم، گفت: این بستر در حوزههای علمیه وجود دارد و انجام آن مسئولیت سنگینی است که بر عهده مدیران و اساتید و کادر حوزه قرار داده شده است و برای رسیدن به این هدف باید شبانه روز فعالیت کنیم.
وی به تشریح اهداف ایجاد شورای تهذیب در مدارس علمیه پرداخت و یادآور شد: تحصیل در مدارس علمیه به جهت رسیدن به درجات عالی و ایجاد خلاقیت و کشف مسیر تربیتی درست است که این شورا می تواند در این روند نقش آفرینی کند.
مدیران مدارس به طلبه پروری بپردازند نه مدرسه گردانی
حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری، شورای تهذیب را جدا از دیگر برنامههای حوزه ندانست و گفت: یکی از مشکلاتی که با آن روبرو هستیم این است که مدیران به جای طلبه پروری، به مدرسه گردانی روی آوردهاند که شورای تهذیب برای حمایت از طرحهای تربیتی و موفقیت در کارها به کمک مدیران خواهد آمد.
وی با تاکید بر اهمیت برگزاری این شورا در مدارس، عنوان کرد: بحث برگزاری شورای تهذیب آن قدر مهم است که مدیر مدرسه علمیه باید برای برگزاری آن احساس اضطراب و نیاز کند.
معاون تهذیب حوزه های علمیه خاطر نشان کرد: در مدارس علمیه باید سید حسن نصرالله ها و شیخ زکزاکی ها تربیت شوند تا با گسترش هسته های مقاومت همچون خاری در چشم دشمنان باشند.
سه چیز مانع رسیدن به اهداف بلند میشود
وی، خطاب به مدیران مدارس یادآور شد زمانی که به چهره طلاب نگاه می کنید، به این فکر باشید که در ۱۰ سال آینده این افراد یک عالم جریان ساز و اثرگذار در جامعه خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین عالم زاده نوری با بیان اینکه در بیان امیرالمومنین(ع) سه چیز مانع رسیدن به اهداف بلند میشود، یادآور شد: کوتاه بودن همت، نداشتن طرح و ایده و ضعف در اندیشه مهمترین علل نرسیدن به موفقیت در انسان از نظر امام علی(ع) است.
وی ادامه داد: یکی از مسائلی که مدیران گرفتار میشوند آن است که تمام تلاش خود را برای بالا آوردن طلاب ضعیف قرار میدهند، در حالیکه وظیفه مدارس علمیه این است که افراد را از صفر به تعالی ببرساند
انتهای پیام
معاون تهذیب حوزه های علمیه با اشاره به اینکه برای موفقیت در تربیت، نیازمند طرح و ایدههای جدید هستیم، مطرح کرد: برای شکستن قالب های گذشته، نیازمند خلاقیت هستیم و این خلاقیت را در شورای تهذیب مدیران میتوانند کسب کنند.
وی در پایان با بیان اینکه از حضور جوانان باید استقبال کرد، گفت: حضرت امام(ره) در دوران جنگ به جوانان ۲۲ ساله میدان داد و امروز نیز ما باید همانگونه که یک رئیس از معاونین خود و پادشاه از وزرای خود برنامه میخواهد از اندیشه های این جوانان به بهترین وجه استفاده کنیم.