• امروز : سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
کل اخبار 6327اخبار امروز 3

صدای حوزه امروز

شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد! اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزه‌های علمیه به عنوان عالی‌ترین نهاد حوزوی انتخاب شدند روایت مدیر حوزه های علمیه از اهم و احب امور نزد رهبر معظم انقلاب! فرهنگ کلان گفتارها: نهادهای گفتار جمعی ساز! تصویرسازی منفی و مستمر اینترنشنال از حوزه و روحانیت جزئیات برنامه‌های آموزشی حوزه علمیه قم طلبه های بااستعداد نباید در قرض و بدهی بمانند / شیخ طوسی ۱۲ برابر سایر طلاب شهریه می گرفت! +خاطرات پیاده‌روی اربعین با شهید سیدمصطفی خمینی وسط این سیستم اداری فشل، چطور برترین حوزه را انتخاب می کنید؟! اندر لزوم تبیین حداکثری اقدامات شورای نگهبان گاهی هم نزد من می‌آمد و مقداری شکایت می‌کرد… آداب طرح نظر جدید در حوزه های علمیه! تجاری سازی، بسته بندی و قسط بندی امر دینی! امام جمعه‌ای که با دخترش پشت تریبون نماز جمعه رفت

16
بریده ای از مقاله حجت الاسلام غلامرضا پیوندی؛

موارد جواز افشای اسرار و مبانی فقهی آن در مشاوره دادگاه‌های خانواده

  • کد خبر : 42423
  • 19 اردیبهشت 1401 - 12:01
موارد جواز افشای اسرار و مبانی فقهی آن در مشاوره دادگاه‌های خانواده
یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به روابط اجتماعی در همه جوامع، اصل رازداری است.

به گزارش صدای حوزه، نوشته ی پیش رو، بریده ای از مقاله “اصل حفظ اسرار در اخلاق حرفه‌ای مراکز مشاوره دادگاه‌های خانواده”، به قلم حجت الاسلام دکتر غلامرضا پیوندی مدیر گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه ی اسلامیست که در ادامه می خوانیم:

توجه به اصل حفظ اسرار و رازداری

یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به روابط اجتماعی در همه جوامع، اصل رازداری است. منظور از راز یا سرّ اموری است که انسان انگیزه بر پنهان ماندن آن دارد. انسانها در زندگی اجتماعی گاهی نیاز به کمک و اقدامات دیگران دارند؛ و در این رابطه ممکن است طرف مقابل به اسراری از زندگی انسان آگاهی پیدا کند؛ مانند کسی که به پزشک یا وکیل و … مراجعه می‌کند. از نظر اخلاقی و شرعی، اصل بر این است که این راز مخفی بماند و افشاء نشود؛ مگر در مواردی که استثناء شده است.

مقررات حقوقی

مقررات حقوقی، بر پایه همین اصل مهم اخلاقی، ممنوعیت‌هایی را بر اساس شغل و موقعیت‌های افراد وضع کرده‌اند. اصل حفظ اسرار و منع افشای آن در اخلاق حرفه‌ای مراکز مشاوره دادگاه‌های خانواده از موضوعاتی است که مورد توجه قانونگذار ایرانی قرار گرفته است.

مراکز مشاوره دادگاه‌های خانواده نهادی نوپا در حقوق خانواده ایران است و چالش‌ها یا ابهامات حقوقی آن بررسی نشده است. از جمله‌ی این مسایل، موارد استثنا و پیامدهای منع افشای سرّ است. این نوشتار، ضمن تشریح موارد جواز افشای سرّ و مبنای فقهی آن در مراکز مشاوره دادگاه‌های خانواده، پیامدهای کیفری و مسئولیت‌های انتظامی آن را در قوانین کنونی تبیین می‌نماید.

بیشتر بخوانید:

مرکز خدمات در زمینه های ازدواج، روابط زوجین و تربیت فرزند به خانواده طلاب مشاوره می دهد

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=42423
  • منبع : پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.