• امروز : چهارشنبه - ۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 24 April - 2024
کل اخبار 6240اخبار امروز 1

صدای حوزه امروز

مَدرس‌های بی‌استاد؛ مدرسه‌ یا خوابگاه؟ شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب

11
فقه و فضای مجازی؛

فضای مجازی و نظر مراجع عظام تقلید درباره حضور در این فضا

  • کد خبر : 9147
  • 22 فروردین 1400 - 9:05
فضای مجازی و نظر مراجع عظام تقلید درباره حضور در این فضا
احکام و مسائل فضای مجازی از جمله مواردی هستند که ما بطور روزانه با آن‌ها سروکار داریم. در این گزارش به نظر مراجع عظام تقلید در این باره می پردازیم.

به گزارش صدای حوزه، عضویت در شبکه های اجتماعی و پیامرسان های خارجی و فعالیت در آنها، از جمله مسائل و احکام مهم فضای مجازی است که در این گزارش به نظر فقها و مراجع عظام تقلید تشیع در این باره می پردازیم:

سوال: آیا استفاده یا عضویت در شبکه های اجتماعی جایز است؟

آیت الله خامنه ای: استفاده از شبکه های اجتماعی مانند تلگرام وایبر و واتساپ و… در صورتیکه مفسده ای در آن نباشد و از آن استفاده درست شود اشکالی ندارد.

به طور کلی استفاده از شبکه‌های اجتماعی و مانند آن، اگر مستلزم مفسده(مانند: ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود و یا خلاف قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی باشد، جایز نیست.

مقام معظم رهبری در جای دیگری در پاسخ به این سوال که حکم استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی را بیان فرمایید، می فرمایند: به طور کلی اگر استفاده از شبکه های اجتماعی و مانند آن مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل، ضرر به اسلام و مسلمین) بوده یا خوف ارتکاب گناه باشد یا بر خلاف قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی باشد، جایز نیست و تشخیص موضوع بر عهده مکلف می باشد.

آیت الله مکارم شیرازی: هرگاه این کار خلاف قانون بوده یا سبب تقویت دشمنان اسلام گردد و یا مفاسد اخلاقی و اعتقادی و یا اجتماعی داشته باشد، جایز نیست و در غیر این صورت اشکال ندارد.

سوال: به گفته کارشناسان با هر مرتبه ورود به برخی از سایت ها و شبکه های اجتماعی، ارزش مالی آنها بالا می رود. اگر با این کار دشمنان اسلام، مانند آمریکا و اسرائیل رشد مالی پیدا کنند و تقویت شوند؛ آیا استفاده از این سایت ها و شبکه های اجتماعی جایز است؟

آیت الله نوری همدانی، آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله صافی گلپایگانی: اگر شخص علم و یقین داشته باشد که ورود و عضو شدن او سبب رشد دشمنان اسلام مانند صهیونیسم و اسرائیل می شود جایز نیست.

آیت الله خامنه ای: اگر خلاف قانون نبوده و مفسده ای نداشته باشد، اشکال ندارد.

آیت الله شبیری زنجانی: در صورتی که تایید و کمک ظالم در ظلم کردن نباشد و موجب تضعیف اسلام یا تقویت کفر نباشد و موجب تضعیف اسلام یا تقویت کفر یا تقویت کفار در جنگ با مسلمانان نشود، اشکال ندارد.

آیت الله سیستانی: اگر مستلزم حرامی شود، مانند اینکه ترویج برای شرکتی باشد که کار او حرام است، جایز نیست.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=9147
  • منبع : تسنیم

مطالب مرتبط

16مرداد
من‌های هک‌شده!
زنان و فضای مجازی؛

من‌های هک‌شده!

21آذر
این چه علمیست که فقط در دفاع از اغتشاشگران کارایی دارد؟!
واکنش حجت السلام والمسلمین خسروپناه به ادعای جاهلانه برخی مدعیان فقه و فلسفه؛

این چه علمیست که فقط در دفاع از اغتشاشگران کارایی دارد؟!

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.