• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
کل اخبار 6238اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب گزارش کار مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب یزد؛ طرح جامع تبلیغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است

2
کارشناس مذهبی به مناسبت سالروز ازدواج پیامبر اکرم (ص) با حضرت خدیجه (س) اظهار داشت؛

پیامبر می فرمودند: خداوند، عشق خدیجه را روزی من قرار داده است

  • کد خبر : 28306
  • 25 مهر 1400 - 18:38
پیامبر می فرمودند: خداوند، عشق خدیجه را روزی من قرار داده است
پیغمبر اکرم حدود ۶۸ درصد از دوران تأهل خود را با حضرت خدیجه گذراندند و تنها سی و سه درصد از دوران تأهل خود را با همسران دیگر سپری کردند. آن دو بزرگوار در طول زندگی مشترک خود، هیچ ناراحتی از همدیگر نداشتند و این فضیلتی است که در حق هیچ یک از دیگر همسران پیغمبر اکرم وجود ندارد.

به گزارش صدای حوزه، امروز ۱۰ ربیع الاول برابر با سالروز ازدواج پیامبر رحمت و مهربانی حضرت محمد (ص) با ام‌المؤمنین حضرت خدیجه کبری (س) است، که ثمره این ازدواج، اقتدار اسلام بود، زیرا حضرت خدیجه (س) به عنوان یکی از ثروتمندان قریش هر آنچه داشت برای دین هدیه کرد و برای پیامبر (ص) یک پشت و پناه و حامی همه جانبه بود.

زنی که همه ثروتش را در راه اسلام هزینه کرد

حجت‌الاسلام علیرضا خاتم کارشناس مذهبی در گفت‌وگویی درباره حضرت خدیجه (س) گفت: خدیجه، اولین زنی است که به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ایمان آورد. حضرت خدیجه از ثروتمند ترین زنان دوران خود بود که در راه پیشبرد اسلام همه اموال خود را هزینه کرد، تا جایی که در هنگام وفاتش یک کفن برای خود نداشت. این بخشش اموال آن چنان برای اسلام اثر بخش بود که می گویند: گسترش اسلام و برافراشته شدن پرچم آن به برکت دو چیز است: شمشیر حضرت امیرالمؤمنین سلام الله علیه و اموال حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها.

جایگاه حضرت خدیجه سلام الله علیها

وی ادامه داد: طبق روایات شیعه و سنی، حضرت خدیجه سلام الله علیها، یکی از چهار زنی است که در دنیا به کمالی دست یافت که دیگر زنان عالم به آن جایگاه دست نیافتند. این بانوی بزرگ اسلام، در بندگی خدا، آن چنان اوج گرفت که در کنار دخترش، عنوان برترین زنان بهشت را دارا شد.

پیامبر اکرم فرمودند: «أفضلُ نساءِ أهلِ الجنهِ خدیجهُ بنتُ خویلدٍ، و فاطمهُ بنتُ محمدٍ، و مریمُ بنتُ عمرانَ، وآسیهُ بنتُ مزاحمٍ، امرأهُ فرعونَ، بهترین زنان بهشت، حضرت خدیجه، حضرت فاطمه، حضرت مریم و حضرت آسیه همسر فرعون هستند.»

عشقی بالاتر از عشق‌های افسانه‌ای

حجت‌الاسلام خاتم درباره علاقه پیامبر (ص) و حضرت خدیجه (س) گفت: عشق رسول گرامی اسلام به حضرت خدیجه به گونه‌ای بود که در طول ۲۵ سال زندگی با ایشان همسر دیگری اختیار نکردند. عایشه، در مورد حضرت خدیجه (س) می‌گوید: «تا زمانی که خدیجه (س) در قید حیات بود پیغمبر اکرم، همسر دیگری اختیار نکردند. این مسئله اختلافی نیست. این مسئله نشان می‌دهد که حضرت خدیجه جایگاه والایی نزد پیغمبر اکرم داشت. حضرت خدیجه تمام فضایل زنان عصر خود را دارا بود.»

این کارشناس مذهبی ادامه داد: ابن حجر عسقلانی از علمای بزرگ اهل تسنن می‌نگارد: «دوران تأهل رسول گرامی اسلام، سی و هشت سال بود که از این میان، بیست و پنج سال تنها به حضرت خدیجه اختصاص داشت.

زندگی مشترکی که هیچ ناراحتی در آن وجود نداشت

خاتم با اشاره به ابعاد زندگی پیامبر با ام‌المؤمنین خدیجه کبری (س) گفت: پیغمبر اکرم حدود ۶۸ درصد از دوران تأهل خود را با حضرت خدیجه گذراندند و تنها سی و سه درصد از دوران تأهل خود را با همسران دیگر سپری کردند. آن دو بزرگوار در طول زندگی مشترک خود، هیچ ناراحتی از همدیگر نداشتند و این فضیلتی است که در حق هیچ یک از دیگر همسران پیغمبر اکرم وجود ندارد.»

وی افزود: زمانی که پیامبراکرم، برای عبادت به کوه می رفتند، حضرت خدیجه کبری غذایی درست می‌کردند، آبی به همراه برمی‌داشتند و کوه‌ها و سنگلاخ‌ها را یکی پس از دیگری پشت سر می‌گذاشتند و صدا می‌زدند: «حبیبی محمد، حبیبی محمد»، زمانی که حضرت خدیجه به دنبال پیغمبر اکرم می‌گشتند جوانی حال رسول الله را از ایشان سؤال کردند. آن بانوی بزرگوار خیلی نگران شدند، دلشان آشفته شد و تصور کردند یکی از قریش است که به قصد جان رسول اکرم آمده است.

دیدار حضرت خدیجه (س) با جبرئیل امین

این کارشناس مذهبی از دیدار حضرت خدیجه با حضرت جبرئیل خبر داد و گفت: زمانی که حضرت خدیجه نزد رسول اکرم رسیدند، فرمودند: یا رسول الله! شخصی در دامنه کوه سراغ شما را از من گرفت و من خیلی نگران شدم. پیغمبر اکرم فرمودند: یا خدیجه! آن جوان جبرئیل بود که حال مرا از تو پرسید.

جبرئیل به نزد من آمد و گفت: یا رسول الله خدیجه به دنبال تو می‌گردد، نزد تو می‌آید و برای تو غذا و آب می‌آورد اگر خدیجه آمد سلام خدا را به خدیجه برسان و همچنین سلام من را به او برسان. این عشق دو طرفه به اندازه ای بود که پیامبر می فرمودند: خداوند، عشق خدیجه را روزی من قرار داده است.

حجت‌الاسلام خاتم از عشق بی‌نهایت پیامبر (ص) به حضرت خدیجه (س) خبر داد و گفت: پیامبر اکرم نسبت به حضرت خدیجه جمله‌ای دارند که این جمله را هیچ پیامبری به همسرش نگفته است و از اختصاصات حضرت خدیجه است و نشان از عشقی بی حد و حصر دارد. پیامبر فرمودند: «زوجنی خدیجه وَکُنْتُ لَها عاشِقاً، خدا را شکر که خدیجه را همسر من قرار داد، چرا که من عاشق او بودم.»

تولد حضرت زهرا مهم‌ترین ثمره این ازدواج

این کارشناس مذهبی تولد حضرت زهرا (س) را مهم‌ترین ثمره ازدواج پیامبر (ص) و حضرت خدیجه (س) برشرمرد و گفت: زمانی که خداوند اراده کرد حضرت فاطمه سلام الله علیها را خلق کند، به پیامبر وحی کرد که باید ۴۰ روز از حضرت خدیجه سلام الله علیها فاصله بگیرد. به دلیل عشق و محبتی که بین آن دو بود، از این خبر جدایی موقت، بسیار غمگین شدند.

پیامبر برای تسکین او توسط «عمار بن یاسر» برای حضرت پیام فرستادند و فرمودند: «یا خَدِیجَهُ لَا تَظُنِّی أَنَّ انْقِطَاعِی عَنْک [هِجْرَهٌ] وَ لَا قِلًی وَ لَکنْ رَبِّی عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِی بِذَلِک لتنفذ [لِینْفِذَ] أَمْرَهُ فَلَا تَظُنِّی، یا خَدِیجَهُ إِلَّا خَیراً فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَیبَاهِی بِک کرَامَ مَلَائِکتِهِ کلَّ یوْمٍ مِرَارا؛ ای خدیجه! گمان نکن که من از تو بریده و تو را رها کرده‌ام، بلکه پروردگارم برای اجرای آن به من دستور فرموده است. در آن خیر بیندیش. ای خدیجه! خداوند عزوجل هر روز چند مرتبه با ملائکه به وجود تو مباهات می‌کند.»

غبطه حضرت آدم علیه‌السلام

وی ادامه داد: حضرت آدم علیه السلام، زمانی که از این ارتباط عاشقانه و جایگاه حضرت خدیجه سلام الله علیها آگاه شد و نسبت به پیامبر اکرم غبطه خورد و گفت: «ممّا فضّل الله به إبنی علَیّ أن زوجته خدیجهً کانت عوناً له على  تبلیغ أمر الله (عزّ و جلّ) و أن زوجتی کانت عوناً لی على المعصیه، یکی از تفضلات خداوند عالم بر فرزندم حضرت محمد این است که همسرش خدیجه بزرگ، همکار و همیار او برای تبلیغ امر الهی بود، اما همسر من، همیار من برای معصیت خداوند بود.»

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=28306
  • منبع : فارس

مطالب مرتبط

24فروردین
انقلابی در برابر زن‌ستیزی عرب
استاد حوزه و دانشگاه در رابطه با زندگانی ام المومنین مطرح کرد؛

انقلابی در برابر زن‌ستیزی عرب

23فروردین
قبرستان معلاه محل دفن حضرت خدیجه سلام الله علیها
22فروردین
تحریم غیرانسانی اسلام و مسلمان و فداکاری حضرت خدیجه(س)
یادداشتی درباره شخصیت و مقام بلند حضرت خدیجه(س):

تحریم غیرانسانی اسلام و مسلمان و فداکاری حضرت خدیجه(س)

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.