• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
کل اخبار 6240اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

مَدرس‌های بی‌استاد؛ مدرسه‌ یا خوابگاه؟ شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب

6
حجت‌الاسلام عباسی مطرح کرد؛

تأثیر روضه های خانگی بر تربیت دینی خانواده و فرزندان

  • کد خبر : 22614
  • 01 شهریور 1400 - 13:13
تأثیر روضه های خانگی بر تربیت دینی خانواده و فرزندان
فرزندان در جریان برپایی محافل مذهبی خانگی در ذهن خود با سؤالاتی مواجه می‌شوند مثلا اینکه علت برگزاری این محفل چیست؟ محفل برای چه کسی برپا شده؟ چه محورهایی در این محفل پیگیری می‌شود و ... که این مرورهای ذهنی خود به خود سبب یادگیری عمقی آنان می‌شود.

به گزارش صدای حوزه، حجت‌الاسلام محمدمهدی عباسی آغوی با اشاره به تأثیر روضه های خانگی بر تربیت دینی خانواده و به ویژه کودکان گفت: روضه‌های خانگی چند کارکرد اساسی دارد؛ نخست اینکه ارتباط اعضای خانواده را با خداوند و اهل‌بیت علیهم‌السلام تقویت می‌کند.

وی ادامه داد: پژوهش‌ها نشان داده است که دین‌داری و تقویت ارتباط با خدا سبب افزایش سلامت روان و حتی کاهش استرس و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود.

این کارشناس مشاوره عنوان کرد: دومین کارکرد روضه های خانگی، همبستگی خانوادگی و خویشاوندی است که علاوه بر آن، صله رحم نیز در جریان روضه‌های خانگی صورت می‌گیرد که آثار بسیار مفیدی در پایبندی به خانواده دارد.

حجت‌الاسلام عباسی آغوی در تشریح سومین کارکرد روضه های خانگی بیان کرد: در جریان برپایی این روضه‌ها یادگیری مشاهده‌ای برای فرزندان اتفاق می‌افتد که بهترین نوع یادگیری به شمار می‌رود.

وی افزود: فرزندان در جریان برپایی محافل مذهبی خانگی در ذهن خود با سؤالاتی مواجه می‌شوند مثلا اینکه علت برگزاری این محفل چیست؟ محفل برای چه کسی برپا شده؟ چه محورهایی در این محفل پیگیری می‌شود و … که این مرورهای ذهنی خود به خود سبب یادگیری عمقی آنان می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه عملکرد پدر و مادر همواره برای فرزندان الگوست، گفت: فرزندان از برپایی محافل مذهبی خانگی توسط پدر و مادر الگو می‌گیرند که این سبب افزایش میل آنان به سوی معنویات در آینده خواهد شد.

بوسیله روضه های خانگی پیشگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی در رفتار فرزندان

حجت‌الاسلام عباسی آغوی اذعان کرد: خانواده‌ای که روابط بین اعضا در آن خوب و ارتباط با خدا وجود داشته باشد حس هویت به فرزندان می‌دهد و هویت بخشی به فرزندان موجب پیشگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد، ارتکاب جرم و … در رفتار و عملکرد فرزندان می‌شود.

وی بیان کرد: در سال ۱۳۹۰ پژوهشی بر روی ۳۹۸ زوج در کرمانشاه انجام شد و در نهایت این نتیجه به دست آمد که زوج‌هایی که نگرشی مثبت به ازدواج دارند، آن را امر مقدسی می‌دانند و از نگرش دین به خانواده نگاه می‌کنند تاب‌آوری اجتماعی بیشتری و ارتباط بهتری با همسر خود دارند.

این کارشناس مشاوره با بیان اینکه آمار منتشر شده از سوی ثبت احوال نشان می‌دهد متوسط نسبت ازدواج به طلاق در کشور تقریبا در ازای هر سه ازدواج یک طلاق است افزود: با جلسات مذهبی خانگی می‌توان گام مهمی در راستای انتقال معارف‌ و مهارت‌های ضروری رفتاری و فکری به فرزندان برداشت.

حجت‌الاسلام عباسی آغوی ضمن تأکید بر واگذاری نقشی جدی به فرزندان در جریان برگزاری محافل مذهبی خانگی گفت: حکایت‌‎هایی که در مصائب اهل‌بیت وجود دارد نیز باید متناسب با سن فرزندان بازگو شود تا بر این اساس مفاهیم لازم برای تربیت صحیح دینی و رفتاری فرزندان به آنان منتقل شود.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=22614
  • منبع : خبرگزاری حوزه

مطالب مرتبط

01مرداد
آداب حضور کودکان در هیأت
مهد کودک در هیأت، آری یا خیر؟!

آداب حضور کودکان در هیأت

24بهمن
مهمترین نکته در تربیت کودکان چیست؟
متخصص و کارشناس روانشناسی طی گفت‌وگویی مطرح کرد؛

مهمترین نکته در تربیت کودکان چیست؟

03بهمن
روش تربیت فرزند در کلام مادر مقام معظم رهبری
بمناسبت میلاد سراسر نور حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها؛

روش تربیت فرزند در کلام مادر مقام معظم رهبری

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. اولین مرجع اعزام سخنران به روضه های خانگی ؛ برگزاری جلسه با شما ، اعزام سخنران با ما => http://www.msagheb.ir

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.