• امروز : سه شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 23 April - 2024
کل اخبار 6239اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

مَدرس‌های بی‌استاد؛ مدرسه‌ یا خوابگاه؟ شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب

6
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟

اقناع مخاطب با تکنیکی به نام ارجاع به منبع و گواهی+موشن‌گرافی

  • کد خبر : 15376
  • 22 خرداد 1400 - 13:00
اقناع مخاطب با تکنیکی به نام ارجاع به منبع و گواهی+موشن‌گرافی
رسانه‌ها برای جذب و اقناع مخاطب از تکنیک ارجاع به منبع و یا گواهی استفاده می‌کنند اما باید دقت کرد که این ارجاعات مستند بوده و به قصد گمراه کردن صورت نگرفته باشد.

به گزارش صدای حوزه، در فضای گسترده رسانه‌های امروز اقناع مخاطب با روش‌ها و استدلالات مختلفی صورت می‌گیرد. باید دقت کرد که این روش‌ها خود موجب گمراهی مخاطب نشود و علیه جریان حقیقت عمل نکند.

یکی از این تکنیک‌ها، تکنیک «ارجاع به منبع یا گواهی» است؛ در این تکنیک، رسانه‌ها برای اعتباربخشی به اخبارشان از نقل‌قول چهره‌های معروف استفاده می‌کنند.

در این شیوه، هدف این است که شخصیت‌های شناخته‌شده، فکر، برنامه یا سیاستی را تأیید یا نفی کنند؛ به این ترتیب مخاطب خود را با فرد مورد استناد یکی دانسته و باورها و ایده‌های او را به‌منزله باورها و عقاید خود می‌داند؛ در مواجهه با پیام‌های این‌چنینی از منبع و ارجاعات رسانه اطمینان پیدا کنید.

در دنیای امروز که بیشتر وقت افراد در فضای مجازی صرف می‌شود، جذب و اقناع مخاطب، یکی از اهداف رسانه‌ها است که برای رسیدن به این هدف از روش‌هایی بهره‌مند می‌شوند.

حتماً در رسانه‌ها دیده یا شنیده‌اید که رسانه از قول فردی که جایگاه ویژه‌ای از نظر اجتماعی، فرهنگی و یا سیاسی دارد مطالبی را بیان می‌کند تا مخاطب را برای پیروی قانع کند. به این روش تکنیک ارجاع به منبع یا گواهی خاص می‌گویند که رسانه برای اعتبار دادن به خبر خود به سراغ نقل‌قول می‌رود.

در این تکنیک، از آوازه، شهرت و یا جایگاه فرد استفاده می‌شود؛ در تکنیک استناد یا گواهی، هدف این است که مخاطب خودش را با فرد مورد استناد یکی بداند و باورها و ایده‌های او را به‌منزله باورها و عقاید خود بداند. به عبارت دیگر تکنیک استناد یا گواهی این است که شخص موردنظر ، فکر برنامه و یا سیاستی را تأیید یا نفی کند.

از تکنیک گواهی به شیوه‌های مختلف در جهت اقناع مخاطب استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال زمانی که رسانه با قشر تحصیل‌کرده مواجه باشد از این تکنیک استفاده می‌کند. به این صورت که برای تأیید محتوای خود، به‌صورت مداوم و مستمر ارجاعاتی از افراد بزرگ و شناخته شده می‌آورد و مخاطب رسانه، هیچ‌وقت از خودش نمیپرسد که آیا این ارجاعات واقعی و درست است یا نه؛ در مواجهه با پیام‌های این‌چنینی از منبع و ارجاعات رسانه اطمینان پیدا کنید.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=15376
  • منبع : تسنیم

مطالب مرتبط

18اردیبهشت
ما و پدیده فرهنگی حجاب
یادداشت رسیده؛

ما و پدیده فرهنگی حجاب

21فروردین
تکنیک خط موازی و اشغال در نسبت انقلاب، رسانه و علوم شناختی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.