• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
کل اخبار 6233اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب گزارش کار مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب یزد؛ طرح جامع تبلیغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است سه هزار معلم طلبه بدون قائل شدن امتیازی خاص، جذب مدارس شدند/ برنامه درسی مدارس وابسته به حوزه فرقی با سایر مدارس ندارد زنگ هایی که در حوزه همیشه دیر به صدا در می آیند! امتداد اجتماعی روحانیت و جیغ های بنفش اصحاب مدرنیته!

4
در مصاحبه اختصاصی صدای حوزه با حجت الاسلام لیالی مطرح شد؛

چالش های تغییر گفتمان عدالت خواهی به تجمل گرایی در دولت سازندگی

  • کد خبر : 38662
  • 30 بهمن 1400 - 17:16
چالش های تغییر گفتمان عدالت خواهی به تجمل گرایی در دولت سازندگی
لیالی: در دهه شصت گفتمان عدالت اجتماعی پر رنگ بود؛ اما در دهه هفتاد دولت سازندگی با گفتمان رفاه و تجمل و بر پایه ی توسعه غربی ساختار هایی را شکل داد که همچنان درگیر معضلات آن ساختار ها هستیم.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محمدعلی لیالی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در گفت‌وگو با پایگاه خبری-تحلیلی صدای حوزه به بیان زمینه چالش های امروزی دولت پرداخت و ضمن برشمردن تغییرات ساختاری دهه هفتاد به عنوان زمینه ی بسیاری از چالش های امروز دولت و جامعه بیان داشت که تغییر گفتمان عدالت خواهی به رفاه و تجمل گرایی در آن دهه زیر بنای بسیاری از مشکلات امروز است.

حجت الاسلام و المسلیمن لیالی با اشاره به ساختار ها و سیاست های شکل گرفته در دهه هفتاد بیان داشت: در آن دهه گفتمان دولت دست خوش تغییرات اساسی شد. در دهه شصت گفتمان عدالت اجتماعی پر رنگ و پر تکرار شنیده می شد؛ اما در دهه هفتاد دولت سازندگی با گفتمان رفاه و تجمل و بر پایه ی توسعه غربی ساختار هایی را شکل داد که همچنان درگیر معضلات آن ساختار ها هستیم.

وی افزود: رفاه و تجمل جامعه را به پرتگاه های خطرناکی نزدیک نمود و جامعه به سمت تجمل گرایی و اشرافیت سوق پیدا کرد. در آغاز دهه هفتاد گفتمان  امام خمینی (ره) در حمایت از فقرا و محرومین و مستضعفان و کوخ نشینان  کم کم به فراموشی سپرده شد و به حاشیه رفت و  نام فقرا و  محرومین و مستضعفین، به «اقشار آسیب پذیر» تغییر یافت؛ این خود حکایت از تغییر نوع نگاه به این قشر از جامعه بود. دولت سازندگی با طرح مسائل مربوط به توسعه، نوع نگاه خود را به این قشر تغییر داد و مخاطب سیاست های خود را اقشار متوسط به بالای جامعه قرار داد.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به آیه شانزدهم سوره ی اسراء اظهار داشت: قرآن اشرافیت را با تعابیر تندی مورد انتقاد قرار می دهد: آیه «وَإِذَا أَرَدْنَا أَنْ نُهْلِکَ قَرْیَهً أَمَرْنَا مُتْرَفِیهَا فَفَسَقُوا فِیهَا فَحَقَّ عَلَیْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِیرًا» یعنی «و چون بخواهیم شهرى را هلاک کنیم خوشگذرانانش را وا مى داریم تا در آن به انحراف [و فساد] بپردازند و در نتیجه عذاب بر آن [شهر] لازم گردد پس آن را [یکسره] زیر و زبر کنیم»؛ این آیه و روایات و آیات بسیاری هست که اشرافیت را به شدت مذمت می کنند.

حجت الاسلام لیالی ریشه ی بسیاری از مشکلات کنونی را ساختار های شکل گرفته در آن دوران بیان داشت و گفت: در آن دهه بیان می شد که نمی توان کشور را با ایدئولوژی اداره نمود؛ نمی توان با مدیریت فقهی، جامعه و کشور را پیش برد؛ باید با مدیریت علمی مسائل را سامان بخشید؛ اما منظور از مدیریت علمی صرفا نوع نگاه غربی بود. پایه ریزی مدل های مختلف اقتصادی آن دوره به دست تحصیل کردکان علم اقتصاد که در سازمان برنامه و بودجه ، ساختار های اقتصادی کشور را شکل داد، ریشه بسیاری از مشکلاتی است که امروزه شاهد آن هستیم و اختلاف های طبقاتی یکی از این مشکلات است.

اخبار مرتبط: 

گفتمان عدالت خواهی

 

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=38662
  • نویسنده : محمدجواد مردانی

مطالب مرتبط

01خرداد
عدالت خواهی و حس شیرین اپوزیسیون بودن!
حال خوش مدعیان عدالت در فضای مجازی؛

عدالت خواهی و حس شیرین اپوزیسیون بودن!

29اردیبهشت
چرا مشکل اساسی در بحران جمعیت از جنس فرهنگ است؟
حجت الاسلام والمسلمین لیالی طی گفت‌وگویی مطرح کرد؛

چرا مشکل اساسی در بحران جمعیت از جنس فرهنگ است؟

10اردیبهشت
نادر طالب‌زاده، نماد انقلابی‌گری و عدالت‌خواهی بود

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.