• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
کل اخبار 6233اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب گزارش کار مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب یزد؛ طرح جامع تبلیغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است سه هزار معلم طلبه بدون قائل شدن امتیازی خاص، جذب مدارس شدند/ برنامه درسی مدارس وابسته به حوزه فرقی با سایر مدارس ندارد زنگ هایی که در حوزه همیشه دیر به صدا در می آیند! امتداد اجتماعی روحانیت و جیغ های بنفش اصحاب مدرنیته!

7
در ادامه استعمار پلتفرمی اینستاگرام؛

حذف و ترور مجازی اینبار نوبت نادر طالب زاده

  • کد خبر : 42246
  • 15 اردیبهشت 1401 - 13:27
حذف و ترور مجازی اینبار نوبت نادر طالب زاده
اینستاگرام در اقدامی تازه، اقدام به حذف پست های کاربران فضای مجازی با هشتگ « نادر طالب زاده » کرد که این اقدام خلاف آزادی بیان با اعتراض و واکنش کاربران همراه شده است.

به گزارش صدای حوزه، نادر طالب زاده روز نهم اردیبهشت ماه بر اثر نارسایی قلبی دار فانی را وداع گفت. از طالب زاده به عنوان یک مرد انقلابی تمام عیار و سردار جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی یاد می شود. او سال‌ها به مستندسازی مشغول بود و در حوزه سینما علاوه‌ بر کارگردانی، جشنواره‌های مختلفی را برگزار کرد. از مهم‌ترین جشنواره‌های جریان سازی که او طی این سال‌ها دبیری‌اش را بر عهده داشت می‌توان به جشنواره فیلم «عمار» اشاره کرد.

پس از درگذشت این هنرمند فرهیخته، حامیان و دوستداران او در اینستاگرام طی دو روز اخیر به درگذشت او واکنش نشان دادند و در پیام های متعددی به خصایص اخلاقی و سال ها مجهاهدت او در عرصه فرهنگی و انقلابی اشاره داشتند اما شبکه اجتماعی اینستاگرام بار دیگر در اقدامی غرض ورزانه برخی از پست های کاربران با هشتگ نادر طالب زاده را حذف کرد که این اقدام خلاف آزادی بیان با اعتراض و واکنش کاربران همراه شده است.

نادر طالب زاده در طول فعالیت فرهنگی خود سعی داشت، صدای جبهه جهانی مستضعفان را به گوش مردم جهان برساند و فعالیت‌هایی را در راستای مبارزه با اسکتبار جهانی انجام داد که همین مسئله او را در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار داده بود به نظر می رسد سانسور او از سوی اینستاگرام و حذف و مسدود سازی پست های مرتبط با او به همین علت باشد.

حذف ۵۰۰۰ پست درباره نادر طالب زاده

یکی از کاربردان در همین رابطه نوشته است؛ اینستاگرام ۵ هزار پست با هشتگ نادر طالب زاده را حذف کرد! اپلیکیشن اینستاگرام در ادامه سیاست های ضدایرانی خود، پست های کاربران با هشتگ نادر طالب زاده را از دسترس خارج کرد! دموکراسی و آزادی بیان واقعا در فرهنگ غرب بیدار می کند، البته در راستای هدف سیاسی خودشون!

کاربر دیگری گفته است؛ باز هم فضای مجازی ول و نمایش دیکتاتوری رسانه ای آمریکایی ها در اینستاگرام، حذف پست های مرتبط با نادر طالب زاده بار دیگر نشان داد آمریکایی ها و پادوهای داخلی شان دنبال بایکوت، سانسور و سرکوب آزادی بیان به نفع خودشان در ایران هستند. به این استعمار پلتفرمی و تحقیر کشور پایان دهید.

اقدام اینستاگرام در حذف اکانت و پست کاربران ایرانی در فضای مجازی پیش از این نیز و طی سالهای اخیر اتفاق افتاده است به طوری که سال گذشته این شبکه اجتماعی، جلوگیری از انتشار پست‌های مرتبط با شهادت سردار حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه را در دستور کار خود قرار داد.

پیش از آن نیز در آذرماه ۹۹ بود که این شبکه اجتماعی آمریکایی، پست‌های کاربران ایرانی مرتبط با محکوم کردن ترور دانشمند هسته‌ای شهید فخری زاده را حذف کرد.

در اقدامی دیگر این شبکه اجتماعی، همزمان با شهادت سردار سلیمانی در سال ۹۸ اقدام به حذف هرگونه پست مرتبط با سردار سلیمانی کرد و حتی در اولین و دومین سالگرد این سردار عزیز سناریوی حذف سلیمانی در شبکه های اجتماعی را ادامه داد. همچنین پایگاه اطلاع رسانی حفظ و نشر آثار سرلشکر قاسم سلیمانی تاکنون چندین بار توسط اینستاگرام بسته شده است.

در آن زمان کاربران با انتشار هشتگ هایی مانند «#Hero» (قهرمان)، «#سرباز» و «#پدر» و نیز با اشتراک گذاری عکس‌هایی از اقدام حذفی اینستاگرام با محتوای منتشر شده در خصوص سردار سلیمانی، اعتراض خود را به این نحوه برخورد اعلام کردند.

سال ۹۹ بود که همزمان با اولین سالروز ترور شهید حاج قاسم سلیمانی، کاربران فضای مجازی با پیوستن به کمپین «از عکس تو هم میترسند» در شبکه اجتماعی اینستاگرام، نارضایتی خود را نسبت به بی اخلاقی اینستاگرام که خود را داعیه دار آزادی بیان می‌داند، ابراز کردند اما باز هم این اقدام با واکنش خصمانه اینستاگرام روبرو شد و صفحات پربازدیدی که در این کمپین حضور داشتند مسدود و حذف شد!

این شواهد نشان از آن دارد که شبکه‌های اجتماعی خارجی از جمله اینستاگرام و فیس‌بوک به رغم آنکه خود را داعیه دار آزادی بیان می‌دانند، با حذف مطالب کاربران، تمامی تلاش خود را به کار می‌بندند تا جلوی آزادی بیان کاربران ایرانی را بگیرند.

از سال ۹۸ و به دنبال حذف پست‌ها و اکانت‌های کاربران ایرانی در ارتباط با شهادت سردار سلیمانی، موضوع مقابله جدی با پلتفرم اینستاگرام از سوی بسیاری از کارشناسان و فعالان فضای مجازی مورد مطالبه قرار گرفت و وزارت ارتباطات نسبت به مقابله با این اقدامات یکجانبه، مغرضانه و خلاف آزادی بیان وعده‌هایی داد.

در آن زمان محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، اقدام آمریکا در سانسور سردار سلیمانی در اینستاگرام را بی آبرویی برای آن کشور خواند و گفت: «قطعاً مقابل سانسور آمریکا در اینستاگرام می‌ایستیم.» این گفتار وزیر وقت ارتباطات البته تنها در حد وعده باقی ماند.

در ۱۳ دی ۱۴۰۰ نیز وزارت ارتباطات در نامه‌ای به مدیران پلتفرم‌های متا و اینستاگرام با محکوم کردن سانسور مطالب و تصاویر مرتبط با شهید سلیمانی در اینستاگرام، خواستار پایان دادن به این سانسور شد.

در بخشی از این نامه آمده بود که «حذف و سانسور تصاویر و مطالب مرتبط با سردار شهید قاسم سلیمانی، قهرمان مبارزه با تروریسم و محوکننده داعش جنایتکار با هیچ‌یک از معیارهای بین‌المللی سازگاری ندارد.» در ادامه همچنین بر این نکته تاکید شد؛ «از مدیران اینستاگرام انتظار می‌رود به احترام میلیون‌ها کاربر علاقه‌مند به این قهرمان مبارزه با تروریسم هر چه زودتر به این سانسور گسترده پایان داده شود.»

در پایان این نامه که از سوی بخش حقوقی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران تنظیم شده بود، از مدیران پلتفرم‌های متا و اینستاگرام خواسته شد؛ «توضیحات کافی و منطق حاکم بر این سیاست غیر سازنده ارائه شود، تمامی اکانت‌های حذف یا معلق شده و پستهای حذف شده بازیابی شود و همچنین اطمینان حاصل شود که چنین اتفاقاتی در آینده بروز نخواهد کرد.»

در اقدامی دیگر اما رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی در اعتراض به رویه غیرقانونی اینستاگرام در حذف تصاویر شهید سلیمانی و تعلیق کاربران ایرانی، به مجمع حکمرانی اینترنت سازمان ملل نامه نوشت؛ در بخشی از این نامه آمده بود؛ «استفاده و تحمیل یک رویکرد خاص مبتنی بر سانسور و حذف بر کاربران ایرانی با استفاده از بهانه‌هایی چون «قوانین شرکتی» و «تحریم ایالات متحده» و اعمال تحریم‌های دسترسی به برخی کاربران، به طور آشکارا اصل بی‌طرفی شبکه ای را که سنگ بنای ایجاد اینترنت است را زیر سوال می‌برد و حکمرانی دیجیتال ملی ایران را برای تضمین تأمین الزامات اساسی مربوط به آزادی بیان کاربران در پلتفرم‌های بین المللی را تهدید می‌کند.»

برخورد با اقدامات پیاپی این پلتفرم آمریکایی تاکنون تنها از جنس نامه و وعده بوده این در حالی است که پایان دادن به سانسورهای یکجانبه و تبعیض هایی از این دست، اقدام جدی تری را می طلبد و تضییع حقوق کاربران ایرانی نیازمند سیاستگذاری و حکمرانی جدیدی در فضای مجازی است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=42246
  • منبع : فارس

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.