• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
کل اخبار 6238اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب گزارش کار مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب یزد؛ طرح جامع تبلیغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است

10
حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسم:

مدل‌های طراحی شده در حوزه قابلیت اصلاح بانکداری اسلامی را دارند

  • کد خبر : 9897
  • 29 فروردین 1400 - 10:40
مدل‌های طراحی شده در حوزه قابلیت اصلاح بانکداری اسلامی را دارند
حوزه علمیه توانسته است مدل های خوبی را برای بانکداری طراحی کند به شرط آنکه گوش شنوایی در دولت برای اجرای آن وجود داشته باشد.

به گزارش صدای حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم در جلسه بیان تفسیر که عصر دیروز در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد با اشاره به شاخصه های دولت اسلامی در قرآن گفت: یکی از شاخصه های دولت اسلامی ترویج فرهنگ انفاق و ایثار است.

عضو خبرگان رهبری عنوان داشت: خداوند در آیه ۲۶۵ سوره مبارکه بقره جامعه اهل انفاق را به باغی تشبیه می کند که سرسبز و خرم است و در مکان مرتفعی قرار دارد و باران خوبی هم به آن رسیده و به تبع میوه های خوب و فراوانی هم دارد و فضایی فرح بخش و زیبا خواهد داشت.

رابطه متقابل ایثار و جامعه

استاد حوزه علمیه بیان داشت: جامعه ای که از عنصر ایثار و از خود گذشتگی برخوردار باشد فضای فرح بخشی خواهد داشت و زندگی در آن جامعه لذت بخش خواهد بود.

وی گفت: انفاق آثار و برکات بسیاری دارد که از جمله این آثار نجات از حرص و طمع و چشیدن طعم شیرین ایمان است و از بین رفتن اختلاف طبقاتی که عامل بسیاری از ناهنجاری هاست از دیگر اثرات انفاق است.

حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم افزود: دولت اسلامی موظف است با تکیه بر مردم و ساماندهی آن ها از ظرفیت مردمی برای رفع مشکلات جامعه در حوزه های مختلف بهره بگیرد و احیای روحیه جهادی با هدف تقویت روحیه از گذشتگی در همین راستاست.

عضو خبرگان رهبری بیان داشت: متاسفانه فضای ایثار که در سال های ابتدای انقلاب اسلامی ایجاد شده بود و برکاتی که به واسطه نهادی چون جهاد سازندگی در این خصوص در جامعه بوجود آمده بود در پیچ و خم نظامات دولتی نابود شد و روحیه بروکراتیک بر مردم تحمیل شد و البته این از نتایج فرهنگ غربی است و مربوط به یک دولت خاص هم نیست.

وی گفت: دولت موظف است با ترویج روحیه ایثار و از خود گذشتگی برنامه فرهنگی ایثار محوری را در جامعه پایه گذاری کند جالب است که خداوند در قرآن در آیات متعددی به این موضوع پرداخته است.

حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم ابراز داشت: خداوند انسان های اهل انفاق را به دانه ای تشبیه کرده است که رشد می کند و ۷۰۰ برابر می شود و در آیه ۲۶۵ بقره جامعه اهل انفاق را به باغی تشبیه کرده استو یک جا فرموده است «کمثل الحبه» و در جای دیگر می فرماید «کمثل الجنه» و البته تفاوت در نیت هاست.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: گروه اول کسانی هستند که در راه خدا انجام وظیفه می کنند و گروه دوم کسانی که برای  تحصیل آن کار می کنند و روشن است که راه خدا مسیری گسترده تر از مسیر رضایت خداست.

احیای روحیه جهادی

استاد حوزه علمیه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب بیان داشت: ایشان خطاب به برخی نهادهای حاکمیتی فرمودند: «در حکومت حق یک جای خالی برای کمک به محروم و سائل باقی می ماند ما بحمدالله بخش سازمانی این کار را به عهده گرفته اید البته اگر بخواهید این کار به سامان واقعی برسد باید کاری کنید که در مردم جوشش انفاق بوجود بیاید..» بنابراین یکی از وظایف دولت اسلامی برنامه ریزی برای احیای روحیه جهادی و ایثار و خدمت به هموطنان است.

وی گفت: خداوند متعال در آیه ۲۷۵ به بعد در  رابطه با یکی از معضلات اقتصادی امروز یعنی ربا سخن گفته و در این آیات ربا خواری را به جنگ با خدا تشبیه کرده است و خداوند به بندگان خود امر می کند تا از ربا دوری کنند و اگر کسی به این حکم تن ندهد باید با خدا اعلام جنگ کند.

ربا، بلایی خانمانسوز

حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم اظهار داشت: از آثار خطرناک ربا این است که فرهنگ کار مولد و مفید در جامعه از بین می رود و افراد جامعه نسبت به ثروت های باد آورده حریص می شوند.

عضو خبرگان رهبری گفت: در قرآن کریم خداوند توصیه کرده است تا کسانی که توان پرداخت به موقعد بدهی خود را ندارند نه تنها مبلغ اضافه ای از آن ها گرفته نشود بلکه به آن ها مهلت داده شود.

استاد حوزه علمیه بیان داشت: دولت اسلامی موظف است تا زمینه اسلامی کردن نظام مالی و پولی کشور را فراهم کند و نباید اینگونه باشد که برخی از قطب های ثروت مانند بانک ها با ابزارهای مختلف روز به روز بر نقدینگی خود بیفزایند و تورم را بر اقشار مستضعف تحمیل کنند.

وی ادامه داد: بدهکارانی که توان بازپرداخت دیون حداقلی خود را ندارند مهلت پیدا کنند که قرآن فرمود: «وَإِنْ کَانَ ذُو عُسْرَهٍ فَنَظِرَهٌ إِلَى مَیْسَرَهٍ و اگرکسی که از او طلبکار هستید تنگدست شود به او مهلت دهید تا توانگر گردد و نباید چنین باشد که ابربدهکاران بانکی در حاشیه امن قرار گیرند اما خانه یک شخص مستضعف توسط سیستم بانکی برای بازپرداخت بدهی او مصادره شود.

حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم با اشاره سخن رهبر معظم انقلاب بر ضرورت حذف ربا از سیستم بانکی گفت: امروز با افتخار می گوییم که حوزه علمیه توانسته است مدل های خوبی را برای بانکداری طراحی کند به شرط آنکه گوش شنوایی در دولت وجود داشته باشد می توان بانک ها را از وضعیت کنونی رهانید.

عضو خبرگان رهبری افزود: در اصل ۴۹ قانون اساسی دولت موظف شده است ثروت هایی ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس و مانند آن را به صاحب حق رد کند و در صورت نامشخص بودن آن به بیت المال بدهد.

وی گفت: نکته دیگری که در وظایف دولت دولت اسلامی باید مطرح شود تلاش در ایجاد انسجام بر محور توحید است و در عرصه بین الملل راهبرد اتحاد ملل و جوامع توحیدی را در پیش بگیرد و ایجاد همگرایی بین جوامع توحیدی از مهمترین وظایف دولت اسلامی است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=9897
  • منبع : خبرگزاری رسا

مطالب مرتبط

01تیر
حوزه غیر از سیاست چیزی نیست / همه‌ فقه ما از اول تا آخر قانونِ مدیریتِ جامعه است
مشروح سخنان آیت الله اراکی در دیدار جمعی از اساتید حوزه؛

حوزه غیر از سیاست چیزی نیست / همه‌ فقه ما از اول تا آخر قانونِ مدیریتِ جامعه است

15آذر
از تجلی انقلاب اسلامی و حوزه علمیه در بستر تاریخ تا جنگ ترکیبی و بازنمایی وظایف مسئولان و مردم
تحلیل مدیر حوزه های علمیه کشور پیرامون اغتشاشات و حوادث اخیر؛

از تجلی انقلاب اسلامی و حوزه علمیه در بستر تاریخ تا جنگ ترکیبی و بازنمایی وظایف مسئولان و مردم

18خرداد
ناکافی بودن روش اجتهادی مرسوم از نگاه امام خمینی (ره)
حجت‌الاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی:

ناکافی بودن روش اجتهادی مرسوم از نگاه امام خمینی (ره)

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.