به گزارش خبرنگار صدای حوزه، معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه همایشی را تحت عنوان همایش تبلیغی ” علمداران تبیین”، ویژه ماه مبارک رمضان برگزار کرد که گزارشی از این همایش را در ادامه می خوانید.
حجت الاسلام رفیعی، معاون تبلیغ حوزه های علمیه در این همایش با استقابل طلاب و روحانیون و در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد به نکاتی پیرامون جنگ نرم و حوزه علمیه اشاره کرد که در ادامه اهم نکات مطرح شده را ملاحظه می کنید:
- ما امروز با نسلی مواجهیم که جدید هستند و سابقه ندارند؛ این نسل اهل شبکه سازی هستند و بیشتر از آنکه اهل سیاست باشند از روش های تبلیغی هنری و منطقی اثر می پذیرند.
- رهبر انقلاب زمانی گفتند پیام همایش ها و … با ابزار هنر به جامعه منتقل خواهد شد.
- امروز سینما را بررسی کنیم، می بینیم جریان غربی با مبانی اومانیستی و لیبرالیستی و نفی الوهیت شکل گرفته و با ابزار سینما، اندیشه و باور ما را هدف قرار گرفته اند.
- علت محدثه انقلاب، جمهوریت و اسلامیت بودند و علت مبقیه هم همان ها هستند.
- ما لازم داریم که با مبلغین فعال بارها و بارها بنشینیم و طی تعاملاتی دو سویه به دنبال بررسی راهکارها باشیم.
- ما نیاز به محیط شناسی هم داریم و در واقع باید ۳۱ نقشه تبلیغی و فرهنگی به تناسب ۳۱ استان کشور هم داشته باشیم؛ در اینصورت مبلغی که می خواهد به استان خاصی برود، در واقع با محتوای متناسب با همان منطقه راهی تبلیغ می شود.
- معیار اصلی کار مبلغ اینست که او چند نفر را توانسته نمازخوان کند، چه مقدار توانسته معارف دینی را بیان کند، چند حلقه میانی را فعال کرده و …!
- ما اگر بخواهیم نیاز های جامعه را پاسخ بدهیم سالانه باید ۱۴ هزار طلبه جذب کنیم.
- ما در داخل و بیرون حوزه علمیه دنبال یک انسجام تبلیغی هستیم و کارهای زیادی در این راستا انجام شده است.
- طی هماهنگی با مراکز متعدد تبلیغی، در کل حدود ۳۵ هزار نفر، رمضان امسال به تبلیغ خواهند رفت.
- آیین نامه های طرح هجرت و امین بازبینی خواهند شد تا مبلغین ما از جایگاه خوبی برخوردار باشند.
- طلاب شاغل در آموزش و پرورش هم می توانند مبلغ طرح امین باشند.
- اگر مبلغ امین به همراه دانش آموزان خود به ورزش و سینما برود، این هم از نظر ما یک رویکرد تبلیغی به حساب میآید.
تصاویر نشست تبلیغی علمداران تبلیغ در آستانه ماه مبارک رمضان/ سالن اجتماعات مدرسه عالی درالشفا
مباحث مطرح شده توسط مبلغین منتخب:
- هیچیک از آموزش های طلاب متناسب با تبلیغ نیست!
- اجتهاد شخصی برخی مسئولین، مانع اجرای مصوبات حمایتی از مبلغین!
- با پدیده ای روبرو هستیم به نام نخواندن و نشینیدن فرمایشات حضرت آقا!
ابتدای این همایش به شنیده شدن نظرات برخی فعالان تبلیغی اختصاص داده شد و حجت الاسلام رفیعی، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه مستمع آنان بود؛ برخی از اهم مطالب مطرح شده بدین قرار است:
حجت الاسلام زندوکیلی از مجموعه هم قلم:
حجت الاسلام قمی (ریاست فعلی سازمان تبلیغات اسلامی) نقل می کرد که بعد از یکی از دیدارها با رهبر معظم انقلاب طی صحبتی خصوصی به ایشان عرض کردم که در امتداد طرح “زندگی با آیه ها” محتواهای تبلیغی مناسبی هم برای مبلغین و منابر تهیه شده است که این خبر منجر به خرسندی و اظهار رضایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.
حجت الاسلام بیرانوند از فعالان فرق و ادیان:
اغتشاشات ۱۴۰۱ همه مولفه های فرق و ادیان را به همراه داشت؛ اما سوال اینست که چرا جریان آموزش مباحث فرق و ادیان در سطح کشور به حالت نیمه تعطیل درآمده است؟! حجت الاسلام نبوی معاون اسبق معاون تبلیغ حوزه اهتمام بالایی در این زمینه داشتند؛ حال باید پرسید آیا حوزه علمیه احساس کرده است که در بستر جامعه فعالیت های فرق و ادیانی متوقف شده است که حالا این قبیل آموزش ها در حوزه کم فروغ شده است؟
بد نیست بدانید اساتید فرق و ادیان به لحاظ سیستماتیک در حوزه استاد حساب نمی شوند با اینکه مثلا استادی بیش از ۳۰ دوره تدریس فرق و ادیان داشته است!
در ادامه این بخش از همایش، یکی از مبلغین فعال در حوزه تبلیغ دانش آموزی به طرح چند سوال مهم پرداخت:
- آیا مدارس علمیه انگیزه های تبلیغی را در طلاب زنده می کنند؟
- اساتید طلاب گاها اساسا اهل تبلیغ نیستند و چنین اساتیدی نخواهند توانست شوق تبلیغ را در طلاب زنده کنند.
- هیچیک از آموزش های طلاب متناسب با تبلیغ نیست!
- طبق فرمایش رهبری، مدارس علمیه باید کانون های تبلیغی در محله و مدرسه باشند که نیستند!
- مبلغین از برخی مهارت های موثر در تبلیغ مطلع نیستند و در مصاحبه ورودی فقط توانمندی مبلغ تشخیص داده می شود و مهارت آموزی در کار نیست!
- چرا حوزه از ظرفیت موسسات غیرحوزوی استفاده نمی کند؟ مثل برخی از موسسات قرآنی توانمند.
حجت الاسلام واضحی:
از عناوین جهان مرثیه خوان ما را بس؛ امروز آشنایی با مناجات خوانی و دعا از ضروریات امروز است؛ با اینکه حجت الاسلام ملانوری تأکید بسیاری بر این موضوع داشتند اما “خوانش دعا” به عنوان ابزار انتقال معارف دینی همچنان جا نیفتاده است؛ این ابزار نباید از دست روحانیت خارح شود و ما شواهد تاریخی بسیاری از دعاخوانی بخصوص دعای ابوحمزه داریم و ما از روحانیون می خواهیم هر کجا می روند جریان دعا را کلید بزنند؛ ما به شیوه ای که در اصفهان این برنامه را اجرا می کنیم شب ها از ساعت یازده شب تا یک و نیم نیمه شب ابوحمزه می خوانیم و کسی هم خسته نمی شود!
حجت الاسلام فاطمی نژاد(از طرح امین):
مبغان امین، مبلغان دائمی حوزه هستند و باید عنایت ویژه ای نسبت به آنها صورت بگیرد؛ حضرت آقا فرموند تبلیغ باید اولویت اول حوزه باشد اما همچنان باید گفت چنین اتفاقی نیوفتاده است.
جا افتاده که مبلغان بی سواد هستند اما این طور نیست؛ برعکس بارها دیده ایم استادی که سالها درس خارج هم گفته وقتی در موقعیت تبلیغی قرار می گیرد می بینیم مخاطب شناسی و فن بیان و … نمی داند و نمی تواند کاری بکند!
بعضی از تعلل ها و کاستی ها بر میگردد به اجتهاد شخصی برخی مسئولین که به شکلی خودسر مانع اجرای مصوبات حمایتی از مبلغین می شوند!
حجت الاسلام سیدحسین آقامیری(مسئول مرکز تمدن سازی):
- ظاهرا با پدیده ای روبرو هستیم به نام نخواندن و نشینیدن فرمایشات حضرت آقا!
- فضای برخی افراد رفته به این سمت که نهایتا یک یا چند کلیپ در فضای مجازی منتشر کنند؛ این در حالیست که کار ما رمزگشایی از کدهای مطرح شده در صحبت های رهبر انقلاب است.
- به عنوان نمونه در خطبه عربی جمعه نصر رهبر انقلاب وقتی می خواهند به مردم لبنان دلداری دهند ایشان از تاریخ اتقلاب از تابستان ۶۰ نام می آورند؛ چند نفر از ما رفتیم سراغ این مقطع تاریخی؟!
- دلیل این نپرداختن ها ما غالبا از این جهت است که ما اساس صحبت های رهبری را درست نمی شونیم و در شنیدن اولویت با تماشای تصویری، بعد صوتی و در انتها متنی می باشد.
- معتقدم مردم ما روز به روز اعتقادشان به منابر بیشتر می شود!
- کتاب نهضت انتظار از دفتر نشر رهبری را حتما بخرید و بخوانید؛ کسی که این کتاب را بخواند اصلا نوع نماز امام زمان خواندنش عوض خواهد شد!