به گزارش خبرنگار فضای مجازی صدای حوزه یکی از کانالهای فرهنگی و موثر در استان قم نسبت به انتخاب یک دختر قمی (ادمین کانال قم زیبا) توسط مسئولین فرهنگی استان به عنوان «دختر برتر رسانه و فضای مجازی» واکنش نشان داد؛ کانال «پونز» نوشت:
کار فرهنگی همان اندازه که در تمام سرزمین ایران اهمیت زیادی دارد، در شهرها و مناطق مختلف به دلیل زیست بوم متفاوت آن از اهمیت بیشتری برخوردار است، از طرف دیگر رسانهها نیز به سمت بومی شدن و تمرکز در یک منطقه خاص هستند و از این رو مدتها است که فضای مجازی شاهد رسانههای شهری کوچک اما پر تعداد شده به طوری که معادلات شهری را رقم میزنند و این رسانهها هم برای مسئولین استانی و هم برای نمایندگان مجلس شهرها از اهمیت زیادی برخوردارند.
چندی پیش همایشی به مناسبت روز دختر با عنوان شمیم رحمت برگزار شد که به دختران نمونه استان قم در حوزههای مختلف جوایزی تقدیم میشد. این کار با همت استانداری، شهرداری، اداره کل ارشاد، بسیج جامعه زنان، آستان قدس رضوی و سازمانهای دیگر اجرا شد که در کمال ناباوری جایزه دختر برتر در حوزه رسانه و فضای مجازی به شهرزاد منتظر تقدیم شد.
قمی که زیبا نیست
کانال قم زیبا با همکاری آرش و شهرزاد منتظر در حال مدیریت است و تا پیش از این رابطه وثیقی با دولت قبل داشتند اما با بر سر کار آمدن دولت انقلابی و استقرار دولت آیت الله رئیسی و تغییر مدیران استانی در شهر قم، اتفاقات جدیدی را در شهر کریمه اهل بیت شاهد هستیم.
شهرزاد منتظر که صفحه اختصاصی نیز برای خود باز کرده و به عنوان بلاگر با نام شادزی فعالیت میکرد، تصاویری از خود با لباس راحتی در کنار اعضای خانواده منتشر مینمود و به طور کلی پوشش چادر را کنار گذاشته بود. این مسئله در ایجاد دوگانه میان چادری بودن یا نبودن مطرح میشود و ناخودآگاه سهم بزرگی در وضعیت حجاب شهر کریمه اهل بیت داشته است.
از طرف دیگر کانال خبری قم زیبا سهم زیادی در ایجاد نگرش برای مخاطبان در حوزه سبک زندگی داشته است و با تبلیغات خود وارد عرصه دیگری شد، کانالهای دیگری هم در قم سهم جدی در ترویج آرایشگاههایی داشتند که چهره قم را به شکل دیگری به نمایش گذاشتند و با دعوت از سلبریتیها به دنبال ترویج بدحجابی بودند و صفحات اینستاگرامی این آرایشگاهها، آتلیهها و … گویای همه چیز پیرامون اتفاقات فرهنگی شهر مقدس قم هست که بازگو کردن آنها موضوع دیگری را در مقابل ما میگذارد.
شهرداری قم پاسخگو است؟
این روزها صفحهگردانانی هستند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با شهرداری قم ارتباط دارند و نیاز به توضیح دارد که با وجود همکاری با یک سازمان رسمی در شهر قم، چرا به دنبال ترویج بدحجابی هستند و در موضوعات فرهنگی به عنوان پیشتاز گامهایی را برمیدارند و به صورت جدی سهم بسزایی در تغییر وضعیت پوشش استان قم دارند و در واقع مسئله ناهنجاری اجتماعی را باید از دل شهر قم جستجو کنیم.
شهرداری قم که هنوز در بلاتکلیفی چیزی به عنوان معاونت فرهنگی برای خود به سر میبرد، به دنبال دور زدن قشر مذهبی است و با توجیهات مختلف به صورت نرم شهر را در اختیار کارتلهای تجاری قرار میدهد و کار زیادی برای ترویج حرم حضرت معصومه ندارد، بلکه بیشتر تمرکز خود را بر روی مراکز تجاری گذاشته است تا مانند کلان شهرهای دیگر توسعه بر پیشرفت پیشی بگیرد.
به دنبال چه چیزی هستید
اقتصاد ارتباط تنگاتنگی با مسئله فرهنگ دارد و زمانی که فرهنگسازی در شهر مقدس قم را با تجاریسازی عجین کردیم و از طرفی رسانهدارهایی را استخدام کردیم تا در مسیر توسعه کار کنند، همین اتفاقات حاشیهنشینی را نیز توسعه خواهد داد، چرا که ضمانت این مدل را باید تعداد زیادی از قشر ضعیف جامعه بدهد و همین منجر به له شدن مردم زیر چرخ دندههای توسعه میگردد.
در باغ سبزی که به روی مردم قم گشوده شده است و از قضا در این فضا بعضی نهادهای انقلابی نیز با شهرداری قم همکاری میکنند، یک اتفاق به شدت قابل تامل و باور نکردنی است که باید نسبت به آن به دیده تردید نگریست.