• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
کل اخبار 6238اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب گزارش کار مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب یزد؛ طرح جامع تبلیغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است

5
حجت الاسلام خسروپناه در پاسخ به شبهات مطرح شده توسط گرگیج مطرح کرد؛

با وجود مخالفت امام با جنگ خلیفه دوم، غنایم، تحت مالکیت مقام امامت است / این شهربانو بود که امام حسین (ع) را انتخاب کرد

  • کد خبر : 33346
  • 23 آذر 1400 - 19:52
با وجود مخالفت امام با جنگ خلیفه دوم، غنایم، تحت مالکیت مقام امامت است / این شهربانو بود که امام حسین (ع) را انتخاب کرد
دقت داشته باشید در تاریخ نقل شده است که وقتی شهربانو را آوردند، حضرت امیرالمؤمنین فرمودند این خانم از خاندان موجهی است و نباید او را به عنوان کنیز به ازدواج درآورد و خودش باید همسر خودش را انتخاب کند و خود او امام حسین را به همسری انتخاب کرد. بنابراین اصل شبهه از اساس منتفی شد.

به گزارش صدای حوزه، حجت الاسلام خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس شورای اندیشه‌ورز سازمان فرهنگی هنری و فرهنگسرای اندیشه پاسخ شبهات اخیر که از سوی مولوی گرگیج امام جمعه آزادشهر بیان شده است را براساس اسناد علمی و نصوص شیعه داد.

وی در جلسه درس خارج فقه بیان داشت: اخیرا مولوی گرگیج یکی از ائمه جمعه اهل سنت شبهه‌ای را مطرح کرده که البته بعدا عذرخواهی و اصلاح کرده است. از آنجا که شبهه‌ای مطرح شده و ما وظیفه داریم شبهات را پاسخ دهیم لازم است که در ابتدای درس چند نکته را توضیح بدهم.

حجت الاسلام خسروپناه بیان داشت: امروز کل جهان کفر در برابر اسلام ایستاده است و هیچ روزگاری را با این وضعیت سراغ نداریم. دشمنان و به ویژه صهیونیست‌ها به شدت تلاش می‌کنند که اسلام تحریف شود و از بین رود، آنان با هزینه‌های فراوان سعی می‌کنند که بین شیعه و اهل سنت اختلاف ایجاد کنند چرا که کار استکبار تفرقه است؛ در هندوستان، بین هندوها و مسلمانان اختلاف ایجاد کردند و آن کشور را به ۳ کشور بنگلادش، پاکستان و هندوستان تجزیه کردند و این جنگ‌ها همچنان ادامه دارد. بنابراین مداحان و سخنوران شیعه و اهل سنت باید مراقب باشد و محبت، فضائل و کرامات اهل بیت را بیان کنند.

وی تاکید کرد: به عبارت دیگر باید همان شیوه‌ای که آیت الله بروجردی در تقریب مذاهب دنبال می‌کردند به کار بسته شود و علمای اهل سنت به ویژه آنان که در ایران حضور دارند بیشتر دقت نمایند.

رئیس شورای اندیشه‌ورز سازمان فرهنگی هنری و فرهنگسرای اندیشه با اشاره به شبهه اخیر گفت: درباره بی‌بی شهربانو یا شاه زنان بحث‌های مختلفی در تاریخ وجود دارد و وحدت نظر در این باره وجود ندارد. در اینکه آیا شهربانو همسر امام حسین و مادر امام سجاد بوده است یا خیر اختلاف است. هم‌چنان درباره اینکه دختر یزدگرد سوم، آخرین پادشاه ساسانی بوده است یا خیر هم اختلاف است و نظرات فراوانی وجود دارد.

وی بیان داشت: حتی این اختلاف وجود دارد که آیا حضرت شهربانو در زمان حکومت عمر بن خطاب به ازدواج امام حسین درآمد، یا در زمان حکومت عثمان یا در زمان حکومت امیرالمؤمنین؟ برای مثال مرحوم کلینی، یعقوبی و مسعودی در کتاب اثبات الوصیه می‌گویند که ازدواج حضرت شهربانو با امام حسین در زمان حکومت عمر بن خطاب بوده اما شیخ صدوق در کتاب عیون اخبار الرضا معتقد است که این ازدواج در زمان عثمان بوده است. در نقطه مقابل، شیخ مفید و مرحوم طبرسی معتقدند که این اتفاق در زمان امیرالمومنین به وقوع پیوسته است. مرحوم سیدجعفر شهیدی در کتاب خود می‌گوید اصلا چنین اتفاقی صورت نگرفته است. او برای این ادعای خود شاهدی را از منصور دوانیقی آورده است.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ضمن جواب دادن به شبهه مطرح شده گفت: حال شبهه کجاست؟ مولوی گرگیج می‌گوید چون شما شیعیان اعتقادی به مشروعیت خلافت عمر بن خطاب ندارید، بنابراین جنگ با ایران نیز مشروع نبوده، گرفتن اسرا نیز مشروع نیست و ازدواج با کنیزی که در این جنگ به اسارت درآمده است نیز مشروع نخواهد بود و …

وی تاکید کرد: جواب این شبهه این است که براساس آموزه‌های شیعه، جنگ ابتدایی زمانی مشروعیت دارد که اذن امام را داشته باشد. در این شرایط، خلیفه دوم یا با اذن امام با ایران جنگیده است یا بدون اذن؛ اگر جنگ او همراه با اذن امام بوده باشد، جهادش مشروعیت دارد ولو اینکه خلافتش مشروعیت نداشته باشد اما اگر این جهاد بدون اذن امام بوده باشد، براساس نصوص شیعه، تمام اموال و یا اسرایی که به غنیمت گرفته شده است، تحت مالکیت مقام امام است.

به عبارت دیگر، حتی اگر از نظر شیعیان جنگ خلیفه دوم با ایران مشروعیت نداشته باشد، تمام اموال و غنایمی که به دست آورده است، تحت مالکیت مقام امامت است. بنابراین اگر بی‌بی‌شهربانو به عنوان کنیز در اختیار امام قرار گرفته باشد، مالکیتش با امام بوده و شبهه برطرف می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: دقت داشته باشید در تاریخ نقل شده است که وقتی شهربانو را آوردند، حضرت امیرالمؤمنین فرمودند این خانم از خاندان موجهی است و نباید او را به عنوان کنیز به ازدواج درآورد و خودش باید همسر خودش را انتخاب کند و خود او امام حسین را به همسری انتخاب کرد. بنابراین اصل شبهه از اساس منتفی شد.

اگر شبهه دارند، در جمع علمی مطرح کنند

وی در پایان گفت: علمای شیعه اهل منطق، گفت‌وگو و استدلال هستند، فلذا اگر شبهه و سوالی دارند باید در جمع علمی مطرح کنند، نه در خطبه نماز جمعه که باعث شود رسانه‌های اجنبی و صهیونیستی استفاده سوء از آن بکنند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=33346
  • منبع : خبرگزاری شبستان

مطالب مرتبط

06اردیبهشت
همزمانی حوادث مزار شریف و قندور و ردپای تروریسم تکفیری
یادداشتی از حجت الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور؛

همزمانی حوادث مزار شریف و قندور و ردپای تروریسم تکفیری

01اردیبهشت
جاهایی که قدرت علمی به تنهایی کافی نیست!
28اسفند
چرا هانری کربن به مبحث موعود در شیعه اهمیت می‌داد؟
استاد حوزه و دانشگاه طی گفت‌وگویی مطرح کرد؛

چرا هانری کربن به مبحث موعود در شیعه اهمیت می‌داد؟

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.