• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
کل اخبار 6240اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

مَدرس‌های بی‌استاد؛ مدرسه‌ یا خوابگاه؟ شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب

5
اثر جدید حجت‌الاسلام محمدصفر جبرئیلی در موضوع راهکارهای نیل به کلام مطلوب شیعی؛

کتاب درآمدی بر کلام شیعی منتشر شد

  • کد خبر : 28156
  • 24 مهر 1400 - 17:18
کتاب درآمدی بر کلام شیعی منتشر شد
کتاب درآمدی بر کلام شیعی اثر حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصفر جبرئیلی در گروه کلام و دین‌پژوهی، از سیر و سامانه کلام سنتی ـ تاریخی و متداول در شیعه امامیه یاد کرده، راهکارهای بایسته و شایسته را برای نیل به کلام مطلوب شیعی ارائه دهد

به گزارش صدای حوزه، کتاب درآمدی بر کلام شیعی اثر حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصفر جبرئیلی در گروه کلام و دین‌پژوهی توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه راهی بازار نشر شد.

کلام شیعی یک ماهیت و هویت مستقل دارد و با اهداف، غایت و منابع خاص، از یک سامانه و هندسه ساختاری ممتاز برخودار است و ضمن برخورد فعال و تعامل دوسویه با سایر علوم دینی و مذاهب و مکاتب اسلامی، همواره پویایی خود را نشان داده است. این تحقیق تلاش می‌کند با تبیین علمی این مهم، از سیر و سامانه کلام سنتی ـ تاریخی و متداول در شیعه امامیه یاد کرده، راهکارهای بایسته و شایسته را برای نیل به کلام مطلوب شیعی ارائه دهد.

در بخشی از مقدمه این اثر ارزشمند آمده است: 

این نوشتار در چند فصل مترتب بر هم تنظیم شده است.

در فصل اول، هویت کلام شیعی، ضمن تفکیک هویت مذهبی و اعتقادی، بر این نکته تأکید شده است که محور اعتقادات شیعه توحید باری تعالی در مراتب مختلف آن است، اما آنچه موجب امتیاز مذهب شیعه نسبت به دیگر مذاهب اسلامی می‌شود، عقیدۀ امامت است.

در فصل دوم، منابع تفکر شیعی مورد بررسی قرار گرفته است و با اشاره به تفاوت بین منبع و دلیل، بر این نکته تصریح شده است که از نگاه شیعۀ امامی، قرآن و سنت «منبع» و عقل و اجماع «دلیل»اند. همچنین محوریت و استقلال نیز با قرآن کریم است و دیگر منابع، حتی سنت نبوی، ریشه در قرآن داشته و حجیت خود را از آن گرفته است.

در فصل سوم، ساختار کلام شیعی از عصر تدوین تا کنون گزارش شده و در نهایت، ساختار پیشنهادی با محوریت قرآن کریم ارائه گردیده است.

در فصل چهارم، از ترابط، تعامل و تفاوت کلام با دیگر علوم در دو بخش تأثیرگذار بر و تأثیرپذیر از منطق، معرفت‌شناسی، فلسفه، علوم تجربی، اصول فقه، فقه و تفسیر بحث شده است.

در فصل پنجم، ادوار و مراحل کلامی شیعی از دو جهت ساختاری و رویکردی مورد واکاوی قرار گرفته‌ است.

در فصل ششم، مدارس کلام شیعی امامی با عنایت به ترتیب زمانی، از ابتدا تا کنون پانزده مدرسه (کوفه، مدینه، قم، بغداد، نجف، ری، حله، جبل‌عامل، شیراز، هند، اصفهان، کربلا، تهران، خراسان و قم معاصر)، در چهارده منطقۀ جغرافیایی جهان تشیع گزارش شده ‌است. 

در فصل هفتم، به نقش متکلمان در تفکر دینی پرداخته شده است.

در فصل هشتم، متکلمان (مهم‌ترین آنها) شیعی امامی، گاه به صورت اجمالی و در مواردی تفصیلی، با عنایت به آثار و تألیفات کلامی‌شان معرفی شده‌اند.

در فصل نهم، جریان‌ها و مکاتب رقیب، از دیگر مذاهب اسلامی ـ اهل‌سنت و تشیع ـ سخن به میان آمده و به ترابط آنها با تشیع امامی اشاره شده است.

در فصل دهم، برخی از کاستی‌های کلام شیعی شناسایی شده است.

در فصل یازدهم، بایستگی‌های کلام شیعی جهت دفع و رفع آسیب‌ها و نیل به کمال بیشتر ذکر و پیشنهاد شده است.

در فصل دوازدهم، به کلام معاصر نگاه شده و در پایان، در جمع‌بندی مجموعه مباحث نوشتار، بر استقلال، پویایی و پایایی کلام شیعه تأکید شده است.

کتاب درآمدی بر کلام شیعی اثر حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصفر جبرئیلی در گروه کلام و دین‌پژوهی با قیمت ۷۹۰۰۰ تومان راهی بازار نشر شد.

علاقمندان جهت تهیه کتاب و یا اطلاعات تکمیلی می‌توانند به وبگاه رسمی سازمان انتشارات پژوهشگاه به نشانی: www.poiict.ir مراجعه کنند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=28156
  • منبع : پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.