• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
کل اخبار 6233اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب گزارش کار مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب یزد؛ طرح جامع تبلیغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است سه هزار معلم طلبه بدون قائل شدن امتیازی خاص، جذب مدارس شدند/ برنامه درسی مدارس وابسته به حوزه فرقی با سایر مدارس ندارد زنگ هایی که در حوزه همیشه دیر به صدا در می آیند! امتداد اجتماعی روحانیت و جیغ های بنفش اصحاب مدرنیته!

8
معاون فرهنگی تبلیغی حوزه خواهران در گفت و گو با صدای حوزه:

هیچ نهادی خود را موظف به جذب فارغ التحصیلان حوزه خواهران نمی‌داند/ دستاوردها و فعالیت های طلاب خواهر باید انعکاس رسانه ای داشته باشد

  • کد خبر : 23099
  • 06 شهریور 1400 - 12:20
هیچ نهادی خود را موظف به جذب فارغ التحصیلان حوزه خواهران نمی‌داند/ دستاوردها و فعالیت های طلاب خواهر باید انعکاس رسانه ای داشته باشد
 ظهیری با انتقاد از اینکه در طول سالهای گذشته از ظرفیت دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران به خوبی استفاده نشده است، گفت: نهادهای متولی امور دینی و اجتماعی در زمینه جذب طلاب خواهر تغییر رویه دهند؛ باید سازمان‌هایی مانند اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات درصدی از جذب سالانه خود را به مبلغات خواهر اختصاص دهند.

سرکار خانم معصومه ظهیری معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه علمیه خواهران در گفت و گو با خبرنگار صدای حوزه، در خصوص فعالیت‌ها و برنامه‌های خاص فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خواهران و سمت و سوی ایده‌ها و افق‌های فرهنگی این حوزه توضیحاتی را ارایه داد؛ وی همچنین به مسأله حضور طلاب فرهنگی و مبلغ شاخص در ارگان‌های رسمی و غیر رسمی اشاره کرده و به ارایه توضیحات در خصوص اهمیت نگاه مهارت محوری در حوزه علمیه خواهران پرداخت.

جامعه الزهرا؛ مکمل حوزه علمیه خواهران

خانم ظهیری معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه علمیه خواهران در این گفت و گو  با اشاره به مصوبات شورای سیاست گذاری حوزه های علمیه در خصوص تاسیس حوزه علمیه خواهران، گفت: تربیت مادران و همسران موثر و موفق یکی از اهداف حوزه علمیه خواهران است.

معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه علمیه خواهران عنوان کرد: بر اساس تاکیدات امامین انقلاب، هدف اصلی حوزه علمیه خواهران تربیت فیلسوفان، مفسران، فقها و کنشگران اجتماعی است که بتوانند اعتقادات دینی و ارزش‌های انقلاب را فراگرفته و به جامعه انتقال دهند.

وی اظهار داشت: با توجه به آیه نفر تلاش کردیم تا حوزه‌های علمیه خواهران را در شهرستان‌ها توسعه دهیم تا خواهران طلبه در نزدیک ترین مکان به فضای آموزشی دسترسی داشته باشند؛ هدف از این کار آن است که طلاب خواهر در حین انجام وظایف مادری و همسری بتوانند در زمینه علم و دانش از علوم و معارف بهره‌مند شوند.

 ظهیری با بیان اینکه رسیدن به اهداف حوزه علمیه خواهران نیاز به سیاستگذاری اجرایی، برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت در زمینه‌های مختلف فرهنگی و تبلیغی دارد، ابراز داشت: طراحی نظام جامع در زمینه های علمی آموزشی تبلیغی از لوازم این امر است.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خواهران، جامعه الزهرا(س) را مکمل این حوزه دانست و افزود: تلاش ما این است تا طلاب خواهر را در سطوح مختلف تربیت کنیم و دیگر نهادهای متولی تبلیغ و پژوهش از ظرفیت طلاب تربیت شده بهره ببرند.

هیچ نهادی خود را موظف به جذب فارغ التحصیلان حوزه علمیه نمی‌داند/ درصدی برای جذب طلاب خواهر در نظر گرفته شود

وی با انتقاد از اینکه در طول سالهای گذشته از ظرفیت دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران به خوبی استفاده نشده است، گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر توافقنامه‌های با نهادهای مختلف امضا شده که بر اساس آن باید سهمی از جذب نیرو ها، به خواهران طلبه اختصاص داده شود.

ظهیری ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید ۱۰ درصد از پذیرش ها در آموزش و پرورش به طلاب خواهر اختصاص داده باشد؛ طرح های مختلف در کمیته امداد، سازمان تبلیغات و دفتر تبلیغات اسلامی نیز باید پذیرای طلاب خواهر باشند.

ظهیری با بیان اینکه متاسفانه تا کنون بستر لازم برای جذب فارغ التحصیلان حوزه علمیه خواهران ایجاد نشده است، گفت: اخیرا با امضای تفاهم نامه با نهادهای مختلف و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، زمینه جذب خواهران طلبه در حال فراهم شدن است.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه با اشاره به اینکه هیچ نهادی خود را موظف به جذب فارغ التحصیلان حوزه علمیه نمی‌داند، ابراز داشت: حتی اگر نهادی بخواهد از حوزه علمیه خواهران جذب داشته باشد، یک سری شرایط سخت و دوره‌های آموزشی طولانی مدت را در نظر می گیرد، در حالی که فارغ التحصیلان دانشگاهی با اندک آموزش مهارتی جذب می شوند.

وی ادامه داد: این امید وجود دارد که با تغییر در قوانین موجود و مصوبات جدید مجلس که مرکز پژوهش ها نیز گام های خوبی در این زمینه برداشته، نهادهای متولی امور دینی و اجتماعی در زمینه جذب طلاب خواهر تغییر رویه دهند؛ به عنوان مثال باید سازمان‌هایی مانند اوقاف و امور خیریه درصدی از جذب سالانه خود را به مبلغات خواهر اختصاص دهند و همچنین سازمان تبلیغات نیز برای درصدی از اعزام های خود را از ظرفیت خواهران طلاب استفاده کند.

ایجاد تشکل های اجتماعی و کنشگری طلاب خواهر 

معاون فرهنگی تبلیغی فرهنگی حوزه علمیه خواهران از ایجاد تشکل های طلاب خواهر با هدف کنشگری اجتماعی خبر داد و عنوان کرد: هدف از تاسیس این تشکل های تخصصی، ساماندهی و ارتقای مهارت طلاب خواهر و حمایت از آنهاست؛ خصوصاً خواهرانی دارای مدرک سطح دو هستند و گرایش تخصصی خاصی برای آنها در نظر گرفته نشده است.

وی ادامه داد: ایجاد گروه های تربیتی مختلف مانند گروه تربیت مبلغ معلم، گروه تربیتی کودک و نوجوان، گروه های مبلغ مهدویت و فرق و ادیان، گروه حفظ  و تفسیر قرآن، گروه زنان و خانواده و کانون های سبک زندگی اهل بیت(ع) از دیگر فعالیتهای حوزه علمیه خواهران بوده است؛ همچنین در طول سالهای گذشته حدود ۱۶۰ کانون دانش آموختگان در حوزه علمیه خواهران تشکیل شده است که ۱۴۰ کانون در سازمان های مردم نهاد ثبت و بقیه نیز در حال شکل گیری و فعالیت هستند.

 ظهیری ایجاد انگیزه برای فعالیت های اجتماعی عام المنفع، امور خیریه و برقراری زمینه برای ارتباط با جامعه هدف حوزه های علمیه یعنی زنان و خانواده را از ثمرات تشکیل کانون های دانش آموختگان برشمرد و افزود: مقابله با آسیب های اجتماعی، طلاق، مواد مخدر، تهدیدات جمعیتی و مبارزه با حاشیه نشینی از جمله اهدافی است که با همکاری معاونت پیشگیری قوه قضاییه، سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر نهادهای دینی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی در این تشکل‌ها دنبال می‌شود.

 ۴۰ هزار تشکل تبلیغی در ۲۸ استان تابعه حوزه خواهران فعال هستند

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خواهران تهران طرح های مرتبط با مطالعات فرهنگی و اجرایی شدن آن ها در موضوعات مربوط به ارتقای فرهنگ خانواده، عفاف و حجاب را از دیگر ماموریت های حوزه علمیه خواهران عنوان کرد و ادامه داد: حدود ۴۰ هزار تشکل تبلیغی در ۲۸ استان تابعه حوزه علمیه خواهران در حال فعالیت هستند همچنین تشکل های مربوط به سه استان خراسان رضوی، جنوبی و شمالی و همچنین جامعه الزهرا(س) نیز با حوزه علمیه خواهران در ارتباط هستند.

وی حضور موثر در بحران های غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، کرونا و بحران های اجتماعی مانند کاهش فرزندآوری را از دیگر فعالیت‌های حوزه علمیه خواهران برشمرد و گفت: حوزه علمیه خواهران با محوریت مساجد و محلات، ارتباط خوبی با بقاع متبرکه، کانون های فرهنگی هنری مساجد داشته و از این طریق با جامعه هدف خود، ارتباط برقرار کرده است.

ظهیری هدف اصلی حوزه های علمیه را پرورش طلاب خواهری دانست که بتوانند پاسخگوی نیازها و مطالبات امروز جامعه باشند و ادامه داد: با گسترش رسانه ها و فضای مجازی، ارتقاء سواد رسانه ای و فعالیت فرهنگی موثر در گروه ها، کانال ها و سایت های مختلف در دستور کار حوزه علمیه خواهران قرار گرفته و به عنوان مثال سایت نگرش ۵۷، مروج ارزش های انقلاب اسلامی است.

معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه خواهران عنوان کرد: در حال حاضر هزاران نفر از طلاب و اساتید خواهر پس از فراگیری آموزش های مختلف به عنوان لشکر سایبری به دنبال اداره فضای مجازی کشور هستند.

فعالیت طلاب خواهر با وظیفه مادری و همسری آنها منافات ندارد

وی نگاه محله و مسجد محوری را سبب عدم فاصله گرفتن خواهران طلبه از فضای خانواده عنوان کرد و اظهار داشت: این نگاه سبب شده است تا فعالیت حوزه علمیه خواهران در اطلس جغرافیایی کشور تمامی روستاها، شهرها و مراکز استان ها را در بر بگیرد.

ظهیری با بیان اینکه میزان ورودی خواهران به حوزه علمیه در سال جاری دو برابر شده است، اظهار داشت: باید برای فراهم نمودن زمینه های آموزش مهارت ها، مباحث زنان کودکان و نوجوانان، فعالیت طلاب خواهر در فضای مجازی و تخصیص اعتبارات در سال جدید گام‌های رو به جلو برداشته شود.

معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه علمیه خواهران از معاونت پژوهش حوزه های علمیه خواست تا زمینه چاپ و نشر آثار خواهران طلبه را فراهم کند و افزود: دستاوردهای حوزه علمیه خواهران باید در قالب‌های مختلف انعکاس داده شود و این امر نیازمند ایجاد فضا برای حوزه علمیه خواهران در نشریات تخصصی و همچنین اعطای مجوز نشریه است.

وی با بیان اینکه بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب باید پاسخگویی به نیازهای جامعه زنان به زنان متعهد به ارزش‌های انقلاب اسلامی سپرده شود، ابراز کرد: این امید وجود دارد که با روی کار آمدن دولت انقلابی و همراهی مجلس و قوه قضاییه، از طریق تصویب قانون های حمایتی، شاهد سپردن امور به حوزه علمیه خواهران بوده و پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=23099

مطالب مرتبط

16فروردین
آغاز پذیرش داوطلب در حوزه های علمیه خواهران استان تهران
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران تهران مطرح کرد؛

آغاز پذیرش داوطلب در حوزه های علمیه خواهران استان تهران

05فروردین
باید رشته‌های جدید و مورد نیاز طلاب خواهر طراحی شود/ضرورت تغییر نگاه برخی از مسئولان به حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا
معاون آموزش حوزه‌های علمیه خواهران، در اولین جلسه از سلسله نشست‌های بدون تعارف در پایگاه خبری صدای حوزه:

باید رشته‌های جدید و مورد نیاز طلاب خواهر طراحی شود/ضرورت تغییر نگاه برخی از مسئولان به حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.