• امروز : پنج شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 18 April - 2024
کل اخبار 6238اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب گزارش کار مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب یزد؛ طرح جامع تبلیغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است

5
معرفی کتاب؛

هشتمین جلد از کتاب فقه تربیتی به چاپ رسید

  • کد خبر : 11118
  • 12 اردیبهشت 1400 - 15:56
هشتمین جلد از کتاب فقه تربیتی به چاپ رسید
هشتمین جلد از کتاب فقه تربیتی از سوی مؤسسه اشراق و عرفان آیت الله اعرافی منتشر شد.

به گزارش صدای حوزه، هشتمین جلد از کتاب فقه تربیتی از سوی موسسه اشراق و عرفان آیت الله اعرافی منتشر شد. تحقیق و پژوهش این کتاب توسط هادی عجمی انجام شده است.

مؤسسه اشراق و عرفان از سال ۱۳۸۶ با نظارت و اشراف علمی آیت‌الله علیرضا اعرافی فعالیت خود را آغاز کرده است و علاوه بر تأکید بر اصالت‌های حوزوی، برای برطرف کردن نیازمندی‌های معرفتی انسان معاصر نیز می‌کوشد. ازاین‎رو، مأموریت‌های خود را «پژوهش در زمینه فقه‌های نو و فلسفه‌های مضاف بر پایه روش اجتهادی در راستای نظام‌سازی اسلامی»‌، «پرورش پژوهشگران صاحب‌نظر در عرصه‌ فقه‌های نو و فلسفه‌های مضاف و نظام‌سازی اسلامی» و «اسلامی‌سازی علوم انسانی» قرار داده است تا بتواند نقشی مؤثر در این مجال ایفا کند.

فقه تربیتی

فقه تربیتی به مثابه بابی جدید در فقه و دانشی نوپا در مطالعات تربیتی در صدد بررسی مسائل مربیان و متربیان در محیط‌های تربیتی و تعیین حکم شرعی آنان است. فضای کلاس و رابطه معلم و دانش‌آموز از دیرباز توجه اندیشه‌وران تعلیم و تربیت را به خود جلب کرده است و نگارش «آداب تعلیم و تعلم» از گذشته‎های دور، در سنت اسلامی رایج بوده است. با توجه به تقسیم آداب به آداب مشترک معلم و دانش‎آموز و آداب مختص هریک، کتاب حاضر، تنها آداب مختص تعلّم را به بحث گذاشته است.

استاد ارجمند، حضرت آیت الله اعرافی در زمینه مباحث این کتاب، حدود ۲۹ جلسه درس در سال ۷۸ و ۷۹ ، در سلسله دروس خارج فقه تربیتی ایراد فرمودند؛ که این مباحث، سرچشمه مطالب کتاب گشته و بر آن مباحثی افزوده شده است تا تکمیل‌کننده آداب تعلم از منظر فقه باشد. همچنین، از بخش‌هایی از مباحث فقهی و اصولی مطرح شده در دروس ایشان، استفاده شده است. مباحث ذیل هر ادب، در مراحل مختلف پژوهش، خدمت حضرت استاد ارائه و بررسی می‌شد که پس از دریافت رهنمودهای ایشان و اصلاح و تکمیل مباحث، به تأیید نهایی ایشان رسیده است.

این مرکز پیش از این، یک مجموعه کتب فقه مکاسب منتشر کرد که در سال گذشته به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی در حوزه دین انتخاب شد. حال نیز در حال انتشار یک مجموعه کتاب فقه تربیتی هستند که بنا دارند تا پایان امسال، این مجموعه کامل شود. مجموعه کتب فقه تربیتی بناست ۳۰ جلد شود.

هادی عجمی محقق و پژوهشگر  اظهار داشت: تحقیق و نگارش جلد هشتم که فقه تعلم است، برعهده حقیر بود که حدود یک سال و نیم نگارش آن به طول انجامید.

وی افزود: این بازه زمانی به این دلیل بود که متن فقهی بود و باید تمام مطالب به تأیید آیت‌الله اعرافی می‌رسید و در کمیته علمی مؤسسه اشراق و عرفان نیز تأیید می‌شد.

تاکنون ۷ جلد از این کتاب چاپ و در اختیار مردم قرار گرفته است. «فقه تربیتی جلد اول؛ مبانی و پیش فرض‌ها (ویراست جدید)»، «فقه تربیتی جلد دوم (یادگیری علم و دین)»، «فقه تربیتی جلد سوم؛ تعلیم و تعلم قرآن و حدیث»، «فقه تربیتی جلد چهارم؛ تعلیم و تعّلم علوم و معارف عقلی»، «فقه تربیتی جلد پنجم؛ تعلیم و تعلم علوم و معارف شهودی»، «فقه تربیتی جلد ششم؛ آداب مشترک تعلیم و تعلم» و «فقه تربیتی جلد هفتم؛ آداب مشترک تعلیم و تعلم» عناوین این کتاب‌ها هستند.

جلد هشتم کتاب فقه تربیتی در سه فصل شامل؛ فصل یکم. مبادی تصوری و تصدیقی، فصل دوم. آداب تدرّس و مطالعه و فصل سوم. آدابِ ارتباط با معلم منتشر شده است که علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه آن از اینجا اقدام کنند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=11118
  • منبع : خبرگزاری فارس

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.