• امروز : سه شنبه - ۲۸ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 16 April - 2024
کل اخبار 6237اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب گزارش کار مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب یزد؛ طرح جامع تبلیغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است سه هزار معلم طلبه بدون قائل شدن امتیازی خاص، جذب مدارس شدند/ برنامه درسی مدارس وابسته به حوزه فرقی با سایر مدارس ندارد

6
چالش رانت خوب و رانت بد؛

هر رانتی فساد نیست!

  • کد خبر : 21550
  • 20 مرداد 1400 - 12:53
هر رانتی فساد نیست!
مشتاق حسین خان در پژوهش ها و کتابهای خود بیان می کند که علت پیشرفت اقتصاد های شرق آسیا، وجود رانت های خوب بوده است؛ یعنی حمایت های شفاف، زماندار و مشروط به ایجاد رشد، اشتغال، یادگیری و تجاری سازی فناوری های پیشرفته.

به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری-تحلیلی صدای حوزه، برخی کشورهای فقیر، برای صنعتی شدن با تقلید از کره جنوبی و چین، راهبرد توسعه صنعتی را تدوین و اجرا کردند؛ اما باز هم به جهش اقتصادی نرسیدند! سران این کشورها از خود می پرسند: مشکل کجاست؟

فساد و بی قانونی، مانع رشد اقتصادی

پاسخ این سوال را مشتاق حسین خان، استاد اقتصاد دانشگاه لندن ارائه کرده است؛ در واقع فساد و بی قانونی مانع اصلی توسعه اقتصادی در کشورهای فقیر است مردم این کشورها به حاکمیت قانون نیاز دارند.

مشتاق حسین‌خان معتقد است الگوی اقتصادهای پیشتاز شرق آسیا برای کشورهای فقیر مناسب نیست و این کشورها برای رهایی از فقر ابتدا باید فساد و بی قانونی را از نظام اقتصادی شان حذف کنند.

وی بر این باور است که در اقتصادهای پیشرفته، وقتی مسئولی فساد اقتصادی مرتکب می شود به سرعت رسوا و مجبور به عذرخواهی می شود؛ در این کشورها قانون شکنان به شدت مجازات می شوند که این رمز پیشرفت اقتصادهای سالم است.

این نظریه پرداز اقتصادی نشان داده است حمایت از تولید در کشورهای فقیر عمدتاً هدر می رود چرا که در غیاب شفافیت و رقابت ، حمایت های دولتی به جای رسیدن به شرکت های مولد و پیشران، نصیب اقوام و دوستان مسئولان می شود!

رانت مولد، راهکار توسعه اقتصادی

مشتاق حسین خان برای حل این مشکل، ایده رانت مولد را ابداع کرده است که مطابق آن، دولت باید به شرکتهای مولد، بر اساس ارزیابی ظرفیت ها و توانایی آنها رانت و تسهیلات بدهد.

از نگاه این استاد برجسته اقتصاد در کشورهای فقیر دولت باید تولیدکنندگان پیشران که می توانند اقتصاد را حرکت در آورند شناسایی و به صورت مشروط شفاف و زماندار از آنها حمایت کند.

وی معتقد است در اقتصادهای پیشرفته، حکمرانی خوب با حمایت هدفمند دولت از نهادها و صنایع پیشران تحقق یافته است. حکمرانی خوب، یعنی شفافیت و حاکمیت قانون، راه نجات اقتصاد های فقیر است.

مشتاق حسین خان در پژوهش ها و کتابهای خود بیان کرده است که علت پیشرفت اقتصاد های شرق آسیا وجود رانت های خوب بوده است؛ یعنی حمایت های شفاف، زماندار و مشروط به ایجاد رشد، اشتغال، یادگیری و تجاری سازی فناوری های پیشرفته.

مشروح کامل این مطلب، در کلیپی که در ادامه می آید، قابل مشاهده است.

 

 

مطالب.مرتبط: 

دولت روحانی بدترین دولت پس از انقلاب در افزایش فاصله طبقاتی

رئیسی: جای کسانی که آلوده به رانت و فساد باشند در دولت نیست

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=21550

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.