• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
کل اخبار 6240اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

مَدرس‌های بی‌استاد؛ مدرسه‌ یا خوابگاه؟ شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب

4
درباره یک بیماری روانشناختی بیشتر بدانیم:

رایج‌ترین فوبیاهای دنیا

  • کد خبر : 10389
  • 06 اردیبهشت 1400 - 14:13
رایج‌ترین فوبیاهای دنیا
فوبیا یا هراس، نوعی واکنش ترس ‌شدید، بیمارگونه و غیرمنطقی است. اگر دچار فوبیا باشید، موقع روبه‌روشدن با منبع ترس خود، دچار احساس هراس شدیدی می‌شوید. این احساس ممکن است در ارتباط با برخی مکان‌ها، موقعیت‌ها، اشیا و جانوران به وجود بیاید.

این ترس برای افراد عادی، غیرمنطقی و عجیب به‌نظر می‌رسد. فرد مبتلا به این فوبیا صرفا با دیدن یا فکر کردن به سوراخ‌ها دچار وحشت‌زدگی یا حملات پانیک می‌شود. در نتیجه، این افراد از چیزهایی مانند مرجان، اسفنج، پوست، گوشت، شانهٔ عسل خشک‌شده و هر چیز دیگری که از سوراخ‌ها تشکیل شده باشد، دوری می‌کنند. برای این افراد، سوراخ‌ها ظاهری نفرت‌انگیز و ناخوشایند دارند و آنها برای دوری از این سوراخ‌ها هر کاری می‌کنند.

۹. اِروفوبیا (Aerophobia) یا ترس از پرواز

تقریبا ۶٫۵ درصد جمعیت جهان به «اروفوبیا» یا ترس از پرواز دچار هستند. این ترس معمولا با ترس‌های دیگری مرتبط است، ترس‌هایی مانند آگورافوبیا (Agoraphobia، ترس از ناتوانی در فرار [از مکان‌های باز]) و تنگناهراسی یا کلاستروفوبیا (Claustrophobia، ترس از فضاهای کوچک و محدود). طبیعی است که این ترس بر زندگی کاری و شخصی فرد تأثیر می‌گذارد، زیرا مسافرت هوایی برای او غیرممکن است. در این افراد حتی فکر کردن به پرواز هم می‌تواند موجب پریشانی شدید شود و حالت‌هایی مانند حالت تهوع و حملهٔ پانیک را در آنها ایجاد کند.

۸. آلودگی‌هراسی یا میسوفوبیا (Mysophobia)، ترس از میکروب‌ها

«میسوفوبیا» ترس بیش‌ازحد از میکروب‌ها و آلودگی‌هاست. این فوبیا معمولا با اختلال وسواس فکری و عملی (اختلال وسواس جبری، obsessive compulsive disorder) ارتباط نزدیکی دارد. بسیاری از افراد مبتلا به میسوفوبیا به اختلال وسواس جبری نیز دچار هستند که در نتیجهٔ آن ممکن است در حمام کردن یا شستن دست‌های‌شان زیاده‌روی کنند. این ترس ناسالم و بیمارگونه از میکروب‌ها موجب می‌شود که فرد از آلودگی موادغذایی یا تماس پیدا کردن با مایعات بدن افراد اطراف خود نیز بترسد. میسوفوبیا عوارض فراوانی دارد، زیرا این افراد تلاش می‌کنند که از موقعیت‌های اجتماعی دوری کنند. انزوا از نشانه‌های معمول این فوبیاست. این فوبیا می‌تواند موجب فوبیاهای دیگری مانند آگورافوبیا و انواع اختلالات اضطراب شود.

۷. تنگناهراسی یا کلاستروفوبیا (Claustrophobia)، ترس از فضاهای کوچک

«کلاستروفوبیا» نیز یکی از رایج‌ترین فوبیاهای دنیا است. تقریبا ۵ تا ۷ درصد جمعیت جهان به این فوبیا دچار هستند. این فوبیا معمولا با ترس از خفگی یا محدودیت مرتبط است. متخصصان و دانشمندان مطالعات فراوانی دربارۀ این فوبیا انجام داده‌اند، ولی متأسفانه تنها ۲ درصد افراد مبتلا به این فوبیا به‌دنبال درمان آن هستند. معمولا کلاستروفوبیا با کلیسروفوبیا (Cleithrophobia / ترس شدید از در دام افتادن و در جایی گیر افتادن) اشتباه گرفته می‌شود.

۶. تُندرهراسی یا استرافوبیا (Astraphobia)، ترس از تندر و رعدوبرق

طوفان و رعدوبرق پدیده‌ای طبیعی است که در بسیاری از بخش‌های جهان اتفاق می‌افتد. طوفان می‌تواند به‌شدت موجب ناتوانی و آزار افراد مبتلا به «استرافوبیا» شود. بیشتر افراد مبتلا به این فوبیا کودکان هستند؛ البته گاهی این فوبیا تا بزرگ‌سالی نیز ادامه پیدا می‌کند. حتی وحشی‌ترین و درنده‌ترین حیوانات نیز به‌شدت از تندر و آذرخش می‌ترسند و پنهان شدن واکنشِ دفاعی طبیعی آنهاست. نام دیگر استرافوبیا «برونتوفوبیا» (Brontophobia) است. این فوبیا تقریبا ۲ درصد مردم آمریکا را درگیر کرده است. خوشبختانه این فوبیا قابل‌درمان است و روش‌های درمانی فراوانی برای آن وجود دارد.

۵. سگ‌هراسی یا سینوفوبیا (Cynophobia)؛ از رایج‌ترین فوبیاهای دنیا

«سینوفوبیا» یا ترس شدید از سگ‌ها یکی از رایج‌ترین فوبیاهای حیوانات در سرتاسر جهان است. تقریبا ۳۶ درصد افراد مبتلا به این فوبیا سعی می‌کنند این ترس خود را درمان کنند و بیشتر آنها از گربه نیز می‌ترسند. ترس شدید از سگ‌ها مشکل‌سازتر از ترس از عنکبوت‌ها یا مارهاست، زیرا سگ‌ها بیشتر از این جانواران در مناطق مسکونی و محیط اطراف ما حضور دارند. زنان تقریبا ۷۵ درصد از افراد دچار سینوفوبیا را تشکیل می‌دهند؛ البته این ترس در مردان نیز وجود دارد. معمولا این ترس در کودکی شروع می‌شود، ولی بیماران زیادی نیز وجود دارند که این ترس آنها در دوران بزرگ‌سالی ایجاد شده است.

۴. آگورافوبیا (Agoraphobia) یا ترس از فضاهای باز یا شلوغ

تقریبا از هر ۱۰۰ آمریکایی، ۲ نفر به «آگورافوبیا» مبتلا است. این فوبیا مشکلات زیادی در زندگی فرد ایجاد می‌کند، زیرا موجب می‌شود که از رفتن به مرکزخرید، بازار، تئاتر و سایر مکان‌های شلوغ و همچنین زمین‌های باز اجتناب کند. این افراد صرفا با فکر کردن یا دیدن چنین فضاهایی (که حس می‌کنند فرار کردن از آنها دشوار است) دچار وحشت شدید می‌شوند. آگورافوبیا دور باطلی ایجاد می‌کند، زیرا فردِ مبتلا از ایجاد حملهٔ پانیک می‌ترسد و همین افکار او منجر به حملهٔ پانیک می‌شوند. محدود کردن فعالیت‌ها و دوری کردن و رفتار اجتنابی به بخشی از زندگی این افراد تبدیل می‌شود. بنابراین افسردگی یکی از نشانه‌های رایج این فوبیاست.

۳. ترس از ارتفاع یا آکروفوبیا (Acrophobia)

ترس از ارتفاع یا «آکروفوبیا» یکی از رایج‌ترین فوبیاهای دنیا است. این فوبیا ترسی غیرمنطقی از ارتفاع و سقوط است (حتی زمانی که فرد در ارتفاع زیادی قرار ندارد). آکروفوبیا موجب می‌شود که فرد به‌شدت مضطرب یا وحشت‌زده شود و نتواند از جایی که از آن بالا رفته است، پایین بیاید. در مواردی از آکروفوبیا، حتی زمانی که فرد از صندلی بالا و پایین می‌رود نیز دچار حملهٔ پانیک می‌شود. تقریبا ۱۰ درصد مردم آمریکا به آکروفوبیا دچار هستند.

۲. ترس از مار یا اوفیدیوفوبیا (Ophidiophobia)

ترس از مار یا «اوفیدیوفوبیا» دومین حیوان‌هراسی یا زوفوبیایِ (zoophobia) رایج در جهان است که در فهرست ما، درست بعد از رایج‌ترین فوبیا قرار می‌گیرد. این فوبیا تقریبا در یک‌سوم بزرگ‌سالان وجود دارد. ترس از مار نیز مانند فوبیای شمارهٔ یک این فهرست، در تکامل ما ریشه دارد، چون ترس از مارهای سمی برای بقای ما ضروری است. اوفیدیوفوبیای شدید می‌تواند بر زندگی فرد تأثیر نامطلوبی بگذارد، زیرا موجب می‌شود که از پیاده‌روی و چادر زدن در طبیعت و فعالیت‌های مشابه اجتناب کند. حتی ممکن است فرد از مارها و سایر خزندگان موجود در فروشگاه‌های حیوانات خانگی نیز بترسد.

و اما مورد بعدی، فوبیای شماره یک فهرست ما و رایج‌ترین فوبیا در تمام دوران‌هاست.

۱. عنکبوت‌هراسی یا آراکنوفوبیا (Arachnophobia)

عنکبوت‌هراسی یا «آراکنوفوبیا» فوبیای شمارهٔ یک در فهرست ما از رایج‌ترین فوبیاهای دنیا است. این فوبیا ترس شدید و بیش‌ازحد از عنکبوت‌ها یا سایر تنندگان (عنکبوتیان) مانند عقرب‌ها است. عنکبوت‌هراسی یکی از رایج‌ترین فوبیاهای حیوانات در جهان به‌شمار می‌رود. معمولا علت این ترس تکاملی است، زیرا بعضی از گونه‌های عنکبوت‌ها مرگ‌بار هستند و این ترس واکنشی طبیعی در انسان برای زنده ماندن است. معمولا افراد مبتلا به آراکنوفوبیا تلاش زیادی می‌کنند تا مطمئن شوند محیط آنها خالی از عنکبوت است. این وسواس و تلاش آنها موجب می‌شود که زحمت و دردسر زیادی برای خود ایجاد کنند.

متأسفانه فوبیا مشکل نسبتا رایجی است و بسیاری از ما دست‌کم به یک مورد از ترس‌های موجود در این فهرست (تا حدی) دچار هستیم. شما چطور؟ آیا شما نیز دچار فوبیا هستید یا در اطرافیان خود کسی را می‌شناسید که به‌شکلی غیرطبیعی و غیرمنطقی از چیزی بترسد؟ خوشحال می‌شویم که نظرات و تجربه‌های‌تان را با ما در میان بگذارید.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=10389
  • منبع : chetor.com

مطالب مرتبط

03بهمن
از پاره حقیقت گویی و ایجاد ترس تا دوقطبی سازی و ابهام آفرینی
عملیات روانی رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان پیرامون سفر رئیسی به مسکو؛

از پاره حقیقت گویی و ایجاد ترس تا دوقطبی سازی و ابهام آفرینی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.