• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024
کل اخبار 6233اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب گزارش کار مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب یزد؛ طرح جامع تبلیغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است سه هزار معلم طلبه بدون قائل شدن امتیازی خاص، جذب مدارس شدند/ برنامه درسی مدارس وابسته به حوزه فرقی با سایر مدارس ندارد زنگ هایی که در حوزه همیشه دیر به صدا در می آیند! امتداد اجتماعی روحانیت و جیغ های بنفش اصحاب مدرنیته!

5
آیت الله بنیادی مطرح کرد:

ضرورت‌ نهضت نخبگانی در ایجاد جامعه اسلامی و وحدت امت اسلام

  • کد خبر : 29123
  • 02 آبان 1400 - 15:51
ضرورت‌ نهضت نخبگانی در ایجاد جامعه اسلامی و وحدت امت اسلام
گفتمان تقریب و رسیدن به وحدت امت اسلام، تکالیف اندیشمندان و نخبگان جهان اسلام را بیشتر از هر زمانی مشخص نموده است.

به گزارش صدای حوزه، آیت الله بنیادی در گفت‌وگویی، با اشاره به «ضرورت‌ نهضت نخبگانی در ایجاد جامعه اسلامی و وحدت امت اسلام» و ضمن تبریک میلاد نبی اکرم حضرت محمد مصطفی (ص) و امام جعفر صادق (ع) گفت: مناسبت‌هایی که درباره پیامبر اکرم(ص) مانند میلاد، بعثت، هجرت و… وجود دارد، فرصت مناسبی است تا سبک زندگی فردی و اجتماعی خود را با آن اسوه‌ی جاوید، مورد سنجش و اصلاح رفتارمان را در عمل مورد توجه بیشتری قرار دهیم، چرا که امروز بشر بیش از هر زمان دیگری نیازمند به الگوهای زندگی موفق و متعالی دارد که در رأس آن «جریان جهان‌بینی توحیدی در کلان جامعه» می‌باشد و البته تحقق این مهم بستگی به تحولات اساسی در همه عرصه‌های اصلی زندگی که پایبندی به آموزه‌های اسلامی و امور انسانی در رأس آنهاست، دارد.

این استاد حوزه با بیان این که شناخت و بهره‌گیری از منابع دینی و وقایع تاریخ اسلام بهترین روش و سیره برای رسیدن به جامعه مناسب و مطلوب است، افزود: همین امر نیز سبب می شود تا فضای معنویت و اخلاق و اخوت» در جامعه حاکم و پر رنگ باشد و جامعه زودتر به هدف مطلوب برسد.

وی اضافه کرد: در کنار آن مهم آن است که تمسک به سنت نبوی و سیره اهلبیت(ع) نیز تمسک باورمند و عملی تا انگیزه‌ها، تصمیم‌ها و رفتارها منطبق با یک الگوی جامع باشد، از این‌رو در تلاش برای تحقق جامعه مطلوب اسلامی باید از آسیب‌های مانند «شعارزدگی، سطحی‌نگری، جزئی‌نگری و برداشت‌های متحجرانه» به شدت پرهیز نمود که در غیر اینصورت پایه‌های فرهنگی و معنوی – هر چند بنام اسلام باشد – سست‌ متزلزل و مقطعی خواهد شد.

آیت الله بنیادی با بیان اینکه حاکمیت احکام شرعی و اخلاق اسلامی، بسترهای جامعه پیشرفته را مهیا می‌سازد، ادامه داد: معتقدیم «عمل به احکام اسلامی و رعایت اخلاق پسندیده» معیارهای رشدیافتگی جامعه اسلامی است، از این‌رو نباید به احکام اسلام به صورت محدود و در موارد خاص نگاه کرد و نباید اخلاق را موضوعی دست پائین و ظاهری به حساب آورد بلکه این دو نماگر باطن جامعه و توفیقات واقعی و ره‌یافتگی به مراتب ترقی هر مجموعه‌ای می‌باشند.

اصل استفاده از اندیشمندان و صاحب‌نظران و نخبگانی متعهد

این استاد حوزه باتأکید براین که مدیریت در ساحت‌های مختلف جامعه نیازمند «اصل استفاده از اندیشمندان و صاحب‌نظران و نخبگانی متعهد» می‌باشد و هر چه و هر گاه از این اصل مهم در هر دوره‌ای از تاریخ استفاده شد، جامعه اسلامی به شکوفایی فراگیر رسیده است، بیان داشت: در جهان امروز که تغییرات و تحولات، سرعت بیشتری گرفته و مکاتب مادی با تظاهر و تفاخر به برخی پیشرفت‌های صنعتی، داعیه برتری بر امت‌های دیگر را دارد و لذا وقت آن است که اندیشمندان جهان اسلام با همتی مضاعف و تولید فکر و نظر وارد عرصه‌های خدمت به امت اسلامی شوند و حاکمان و مدیران کشورها نیز این ضرورت را بیشتر از هر زمانی درک نمایند.

وی با بیان این که گفتمان تقریب و رسیدن به وحدت امت اسلام، تکالیف اندیشمندان و نخبگان جهان اسلام را بیشتر از هر زمانی مشخص نموده، اضافه کرد: تفرعن مستکبرین، ایجاد ضعف فکری توسط مستعمرین اندیشه‌ها و توطئه‌های دور و نزدیک و خطرناک آنان که دامنه‌ای وسیعی از موضوعات و مسائل کشورها را در بر گرفته، ایجاب می‌کند علاوه‌ی بر تلاش دولت‌ها و نهادها و مجامع رسمی، «نهضت عظیم نخبگانی برای دستیابی به الگو و روش رسیدن به وحدت امت اسلامی» مجاهدتی افزون‌تر از آنچه تا کنون بوده داشته باشند.

آیت الله بنیادی ادامه داد: و مقدمه این تلاش مقدس، رسیدن به این باور است که کلید تقریب مذاهب و تحقق وحدت اسلامی در دست اندیشمندان و نهفته در تفکر باز و حقیقت‌بین آنان است تا «الگوی سعادت‌بخش مدینه‌النبی و جامعه نبوی در ابعاد جهانی» و در سطح معادلات امروز بشر، دست یافتنی‌تر از همیشه باشد.

این استاد حوزه با اشاره به این که حوزه علمیه قم مرکزی شناخته شده و تأثیرگذار در تقریب مذاهب و تحقق وحدت امت اسلام می‌باشد افزود: این ظرفیت عظیم علاوه بر درک عمیق نسبت به وحدت اسلامی و شناخت از محاسبات دشمنان اسلام در ستیز هدفمندشان، ضرورت دارد تا با ارتباط با متفکرین جهان اسلام و ارائه فکر و اندیشه‌های نو در این راهبرد حیاتی، نقش و رسالت بی‌بدیل خود را ایفا نماید.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=29123
  • منبع : خبرگزاری حوزه

مطالب مرتبط

26آذر
چهره‌ی بارز «جهاد تبیین» وجود مقدس صدیقه طاهره سلام الله علیها است
یادداشتی از آیت الله بنیادی همزمان با فرا رسیدن ایام فاطمیه(س):

چهره‌ی بارز «جهاد تبیین» وجود مقدس صدیقه طاهره سلام الله علیها است

29آبان
آمارها نشان از اثرگذاری واکسن و تایید نظر اهل خُبره دارد
بررسی فقهی "رجوع به قول خبره" در موضوع واکسیناسیون در گفتگو با آیت الله بنیادی؛

آمارها نشان از اثرگذاری واکسن و تایید نظر اهل خُبره دارد

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.