به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صدای حوزه، در سال های اخیر بسیاری از مردم سرمایه های خود را در بازار طلا و سکه، بورس، رمزارز، خودرو و املاک وارد کرده اند و برخی نیز پول خود را به دست افرادی جهت کسب سود مشارکتی سپرده اند؛ اما تلاطم بازارهای مذکور و آشنایی ناکافی سرمایهگذار از شرایط و مسائل اقتصادی موجب ضررهای بسیاری برای این افراد شده است.
در همین راستا پایگاه خبری صدای حوزه به سراغ یکی از فعالین اقتصادی جوان رفته است و در مورد فرصت های مناسب سرمایهگذاری، درآمدزایی و مشکلات تولید به گفتوگو پرداخته است. اگر شما هم قصد سرمایهگذاری در یک کار اقتصادی دارید اما نسبت به فرد سرمایه پذیر ابهام دارید، این مصاحبه را از دست ندهید.
صدای حوزه _ لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید که چه مدت و مشغول چه کار اقتصادی هستید؟
مجتبی غلام آزاد هستم، متولد ۱۳۶۷؛ حدوداً ده سال است که مشغول کارهای اقتصادی هستم و در این زمینه شکست و موفقیت های متفاوتی را تجربه کرده ام. ابتدا از مشاغل خرد و آزاد، مانند مغازه داری شروع کردهام و سپس در کارهایی مانند خرید و فروش خودرو و مسکن وارد شدهام و در ادامه در عرصههای نیروگاهی، استخراج رمز ارز، تولیدی مواد غذایی و لبنیات، دامداری و فارم(مزرعه) گردشگری سرمایهگذاری کردهام؛ البته در زمینه استخراج رمزارز به صورت قانونی و با مجوز کار کرده ام و از اولین کسانی بودهام که برای این کار، جواز و پروانه بهره برداری لازم را از طرف دولت اخذ نمودهام.
صدای حوزه _ به نظر شما در وضعیت اقتصادی فعلی و با این فشار تورم بالا، آیا امکان درآمد زایی مطلوب وجود دارد؟
به نظر من ایران بهترین کشور برای خلق ثروت و کار اقتصادی است که دو دلیل عمده آن عبارت است از؛ در حال توسعه بودن کشور و موقعیت جغرافیایی و استراتژیک آن. ما در کشورمان هم از نظر صادرات و هم از نظر تبادل بین کشورها بهترین فرصت را داریم؛ برای مثال امکان واردات دام از کشورهایی نظیر مغولستان و صادرات با سود چند برابری به کشورهای عربی یکی از فرصتهای مغفول در اقتصاد کشور ماست.
یک نگاه غلط در دولتها و مجلسهای مختلف در کشور ما وجود داشته است مبنی بر ممنوعیت کلی واردات، در حالی که این امکان وجود دارد که مجوز واردات به منظور صادرات به دیگر کشورها داده شود و به این ترتیب نقش توزیعگری و ترانزیتی کشور ما مورد استفاده قرار گیرد.
در این مورد بخوانید:
ضرورتهای چهارگانه سرمایه گذاری در صنعت برق
صدای حوزه _ علت سختی تولید در کشور ما چیست؟
در کشور ما بانک ها با سودهای بالا، آنقدر فشار می آورند که تولیدکننده را ورشکسته می کنند؛ درحالیکه شکل صحیح حمایت بانکی از تولید این است که به منظور رسیدن به سوددهی، فرصت تنفس لازم به تولید کننده داده شود.
صدای حوزه _ یکی از مشکلات مخاطبین ما -به خصوص طلاب- سرمایهگذاری در کارهایی است که بعد از مدتی ورشکسته شده و پول آنها نیز تلف شده است؛ به نظر شما این موارد ناشی از مشکلات ساختاری است یا مشکل از خود سرمایهگذار است؟
در برخی موارد مشکل ساختاری است؛ گاهی کارهایی بوده که وجود آن ضروری و حیاتی بوده و خوب پیش رفته است؛ اما به خاطر همین مشکلات ساختاری، به ضرر انباشته برای سرمایهگذار منجر شده است و نهایتاً کار به شکست انجامیده است. اما گاهی سرمایهگذار درک اقتصادی صحیح از شرایط کار و ساختار اقتصادی نداشته و نهایتاً کار به ورشکستگی رسیده است.
اگر مردم قصد سرمایه گذاری دارند پول خود را در حوزه تولید واقعی وارد کنند. شرکتی که جذب سرمایه میکند باید فرصت رسیدن به سوددهی را داشته باشد تا بتواند به سرمایهگذاران خود سود بدهد؛ اما به دلیل عدم آشنایی برخی سرمایهپذیرها از این موضوع، تعهد بازپرداخت سود ماهانه میدهند و به محض جذب سرمایه شروع به سوددهی می کنند که این مسئله باعث شکست بسیاری از این سرمایه پذیرها شده است.
صدای حوزه _ پیشنهاد شما برای فرصت های سرمایه گذاری به مخاطبین ما چیست؟
بهترین حوزه سرمایه گذاری در کشور ما حوزه برق و توریستی-تفریحی است؛ البته در حوزه تجارت و صادرات و واردات نیز ظرفیت خوبی وجود دارد اما متاسفانه با تصمیمات نادرست مسئولین، این ظرفیت مغفول مانده است. در مرتبه بعد، حوزه ساخت و ساز مسکن نیز حوزه زودبازدهی است و اگر شرکت مطمئنی در این زمینه جذب سرمایه کند، فرصت مناسبی است. همچنین متصل کردن صنعت دامداری به بخش تولید مواد غذایی حلقه مفقودهای است که اگر اتفاق بیفتد، بازدهی مناسبی خواهد داشت.
معمولا مردم ما علاقمند به سرمایهگذاری در حوزه طلا و خرید مسکن و زمین هستند. سرمایهگذار ابتدا باید انتظار بازدهی از سرمایهگذاری خود را مشخص کند و سپس اقدام به سرمایهگذاری نماید. اگر قرار است سرمایه ما مثلا در طول ۵ سال فقط ۵۰ درصد سوددهی داشته باشد و این پول را نمی خواهیم به هر دلیلی از جمله ضرر و زیان به دست کسی بدهیم، در این صورت سرمایهگذاری در طلا و زمین و خرید مسکن گزینه خوبی است؛
اما پیشنهاد من این است که مردم شرکت های تولیدی که جدیدا در حال عرضه سهام خود هستند را کمک کنند و در آنها سرمایهگذاری کنند. مبلغی که از این طریق به یک شرکت تولیدی وارد می شود می تواند در طول یک سال همان میزان سود که در مدت ۵ سال در بازار طلا و خرید ملک رقم می خورد را به سرمایه گذار برگرداند. از این طریق هم سرمایه خود را افزایش می دهند و هم به جریان تولید و اشتغال کشور کمک می کنند.
صدای حوزه _ مردم چگونه به یک مجموعه اقتصادی اعتماد کنند؟
دو مسئله در این باره باید مورد دقت قرار گیرد: یک، باید از افراد شناخت میدانی صورت بپذیرد و سابقه اقتصادی سرمایه پذیر بررسی شود؛ دو، در مورد شفافیت مالی، سرمایه گذاران می توانند یک حسابرس به نمایندگی از خودشان به مجموعه اقتصادی معرفی کنند تا آن حسابرس، سود و زیان مجموعه را حساب کند و به این ترتیب از میزان بازدهی مجموعه اقتصادی اطلاع کسب کنند.
صدای حوزه _ با وجود مشکلاتی که بر سر راه تولید است، آیا باز هم به سرمایهگذاری در کارهای تولیدی توصیه می کنید؟
در مجموع، فعالین اقتصادیای که درک صحیح سیاسی، جغرافیایی و اجتماعی داشته باشند آینده روشنی در پیش دارند؛ درک سیاسی از این جهت است که بدانند چه محصولاتی ممکن است در آینده به علت تحریم دچار کمبود شود، درک جغرافیای به منظور اطلاع از این که کشور ما چه ظرفیتی برای واسطهگری محصولات بین دیگر کشورها دارد و درک اجتماعی از این جهت که اطلاع داشته باشند جامعه ما به چه سمتی میرود و چه کمبودهایی خواهد داشت که از الان باید به فکر تامین آن باشند.
سلام.آقای غلام آزاد دامنه فعالیت و توسعه ی اقتصادیشان خیلی گسترده است.توصیه می کنم برای افراد کم درآمد و طلاب عزیز؛ در ارتباط سرمایه گذاری با ایشان، هم به تولید کمک کنند وهم وضع مالی خودشان رونق بگیرد. همین که حوزه با ایشان در تعامل است یعنی اینکه فرد مطمانی هستند. این را از روی دلسوزی برای عزیزان کم درآمد عرض کردم.حتی توصیه حقیر این است که کسی مثلا دو خوابه اش را تبدیل به تک خواب کند و با نصفش با ایشان در سرمایه گذاری شرکت کند. در مدت یک سال رشد چشمگیری خواهد داشت و غیر از عودت دوخوابه، سرمایه قابل توجهی هم مالک می شود که می تواند ادامه سرمایه گذاری خود را داشته باشد. یا حتی با کمترین درآمد [حتی حاصل از گرفتن وام] اقدامی جهت رفاه خود انجام دهند. از مدیر محترم صدای حوزه خواهانم که برای بهبود وضعیت مالی طلاب چنین اقداماتی رسما انجام دهد. با تشکر