• امروز : پنج شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 18 April - 2024
کل اخبار 6238اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب گزارش کار مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب یزد؛ طرح جامع تبلیغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است

5
درباره نگرانی های دینی که سلیقه ای اعمال می شوند؛

خط قرمزهای برفی

  • کد خبر : 27890
  • 21 مهر 1400 - 19:34
خط قرمزهای برفی
درد اینجاست که در ترسیم خطوط قرمز و تکثیر نگرانی های دینی،از استانداردهای سلیقه ای پیروی کردیم که بخشی از حرام های دیروز،حلال ها یا مباح های امروز شدند و منشِ شخصی افراد را ملاک بینش دینی قرار دادیم که امروز در تاریخ خوانی خودمان نیز، رنج مرور تضادها را تحمل می کنیم.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، حجت الاسلام وحید حاجی آقازاده طی یادداشتی به بررسی خط قرمزهای فرهنگی از اول انقلاب تا الان پرداخته است که در ادامه مطالعه مینمایید:

نگارنده این سطور بیاد دارد که در دهه ۶۰ تمام ترانه های ترکیه ای ممنوع بود و برخورد سختی با آنها می شد تا جاییکه در گشت های ایست بازرسی شهری،اگر داخل ماشینی از این کاست ها بود،جرم تلقی می شد ولی سال۹۷ در سریال پایتخت پنج که اسپانسر انقلابی هم داشت همان ترانه های ابراهیم تاتلسِ ممنوعِ دیروز،پخش شد و مقبول امروز شد و بجای نوارهای کاست شخصی،سر از رسانه ملی در آورد و حالا از خودم سوال می پرسم؛ حقیقیت کدام بود و حق با کدام شان؟!

حداقل چهارسال از عمرمان را صرف تولید و تکثیر نگرانی هایی از جنس حجاب و بدحجابی کردیم که محصول صفحه اول هفته نامه های یالثارات و شلمچه بود و بماند که با چه مجوز فقهی،تصاویر زنان بدحجاب را پخش می کردند.

آن روزها دعوا بر سر این بود که چرا فلان دختر در تهران،دو سانت از موهایش بیرون افتاده و چرا حاکمیت سکوت می کند و امروز در همین رسانه ملی،اگر موهای برخی بازیگرهای زن، تا ۱۰ سانت هم با روسری هایشان،قهر باشد،سمبل بدحجابی نمی دانیم و آنرا عرف رایج میدانیم و حالا از خودم سوال می پرسم؛ حقیقیت کدام بود و حق با کدام شان؟!

سالیان قبل یکی از اپراتورهای تلفن همراه(رایتل) اعلام کرد که میخواهد تکنولوژی تماس تصویری را به جامعه ایران هدیه دهد ولی با بازخورد تندی همراه شد و بعد از ضررهای مالی و بایکوت شدن آن طرح،همان تماس تصویری از طرف همه اپراتوهای خارجی و داخلی بعنوان عرف مقبولِ جامعه امروز در آمده است، و حالا از خودم سوال می پرسم؛ حقیقیت کدام بود و حق با کدام شان؟!

سال ۸۲ فیلم مامولک ساخته شد و از طرف جریان های حزب اللهی و حوزویان،نگرانی های عمیق دینی ابراز شد، تا جاییکه برخی شهرها بخاطر انبوه نگرانی ها،اکران آن فیلم را متوقف کردند و اما این روزها، نه بازیگرانی در طراز پرویزخانِ پرستویی، که همه بازیگران طنز،ملبّس به لباس روحانیت شده اند و یک نفر هم معترض و متعرّض نشده و دوباره سوالم این شده که حقیقت کدام بود و حق با کدام شان؟!

سال ۷۳ فیلم آدم برفی بخاطر پوشش زنانه بودن اکبرخان عبدی و‌نمایش مشروبات الکلی بمدت سه سال توقیف شد ولی همین رسانه ملی،سرمایه گذاری مجدد کرد و با اصلاح رنگ و تصویر،چندین بار از همین تلویزیون برای همه پخش کرد و حالا از خودم سوال می پرسم؛ حقیقیت کدام بود و حق با کدام شان؟!

خط قرمزهای دیروز، حلال های امروز

القصه…درد اینجاست که در ترسیم خطوط قرمز و تکثیر نگرانی های دینی،از استانداردهای سلیقه ای پیروی کردیم که بخشی از حرام های دیروز،حلال ها یا مباح های امروز شدند و منشِ شخصی افراد را ملاک بینش دینی قرار دادیم که امروز در تاریخ خوانی خودمان نیز، رنج مرور تضادها را تحمل می کنیم.

لطفا برای اعلان نگرانی های دینی، از هر گونه اعمال سلیقه خودداری کنیم که سلیقه هایمان مثل خودمان بزرگ میشوند و شاید سلیقه دیروز،باعث استغفار ما باشد تا تقرّب!!

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=27890
  • نویسنده : حجت الاسلام وحید حاجی آقازاده

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.